HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΦωτιά στη χωματερή για μια ακόμα φορά – κι εμείς κατασκευάζουμε εχθρούς!

Φωτιά στη χωματερή για μια ακόμα φορά – κι εμείς κατασκευάζουμε εχθρούς!

Από νωρίς σήμερα το πρωί 11/5, εκδηλώθηκε φωτιά για μια ακόμα φορά, στη χωματερή των Αλυκών. Αυτή την ώρα η φωτιά δείχνει να σβήνει, αν δεν αναζωπυρωθεί ή δεν εμφανιστεί σε άλλο σημείο. Ακολουθείται η γνωστή τακτική της επιχωμάτωσης.

Το πρόβλημα εκτός από σοβαρό παίρνει και ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Μέσα σε ένα χρόνο έχουμε 4 ή 5 πυρκαγιές. Τις τελευταίες δε μέρες το φαινόμενο είναι συνεχές.

Η χωματερή είναι κορεσμένη κατά δήλωση των αρμοδίων. Επομένως η αυτανάφλεξη μπορεί να προκληθεί ανά πάσα στιγμή, ανεξαρτήτως της θερμοκρασίας που επικρατεί.

Πριν από ακριβώς ένα χρόνο, τον Απρίλιο του 2015, ο Δήμος απέδωσε την τότε πυρκαγιά σε βεγγαλικά! Σήμερα οι αρμόδιοι αναρωτιούνται αν είναι τυχαία η σημερινή πυρκαγιά, επειδή χτες το βράδυ συζητήθηκε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο!! Τώρα για την προχτεσινή πυρκαγιά που ήταν προπαραμονή του Συμβουλίου δεν μας έδωσαν κάποια εξήγηση!

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό για να κάνουν κάποιοι σπέκουλα. Μήπως προσπαθούν να δημιουργήσουν φανταστικούς εχθρούς για να καλύψουν την ανεπάρκεια τους; Μήπως οι πυρκαγιές στη χωματερή της Λευκάδας, γίνουν κάτι σαν… Μέρκελ ή το ΔΝΤ; Η κατασκευή φανταστικών εχθρών είναι γνωστή τακτική και πολύ κοντά στη νοοτροπία των διοικούντων το Δήμο.

Η κορύφωση του προβλήματος χρονολογείται από πέρυσι τον Απρίλιο. Εκτός από διαπιστώσεις, δεν έγινε κάτι άλλο. Αφήνουμε μια βραδυφλεγή βόμβα λίγα μέτρα έξω από την πόλη και δηλώνουμε…. πως υπάρχει πρόβλημα. Ποιες ενέργειες έγιναν για την αντιμετώπιση του προβλήματος; Ερχόμαστε τώρα, στο παρά πέντε και ζητούμε να κηρυχτεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να βγάλουμε την ουρά μας απέξω. Ποιες εναλλακτικές προτάσεις έχουν οι αρμόδιοι για τη λύση του προβλήματος. Μέσα σε ένα χρόνο, ποιες προτάσεις και λύσεις επεξεργάστηκαν και δρομολόγησαν;

Οι αιρετοί δεν είναι για να κάνουν διαπιστώσεις, αλλά να βρίσκουν λύσεις.

DSC_0026

DSC_0028

DSC_0029

Προηγουμενο αρθρο
Σεισμόπληκτοι της Νοτιοδυτικής Λευκάδας: Το εξάμηνο μνημόσυνο …
Επομενο αρθρο
Xylella Fastidiosa: Επιβλαβής οργανισμός μέγιστου κινδύνου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.