HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΦωτορεπορτάζ από το 4ο Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας

Φωτορεπορτάζ από το 4ο Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας

Στην πλατεία Μαρκά πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις της 1ης μέρας του 4ου φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας. Το θέμα των φετινών εκδηλώσεων ήταν τα ψάρια.

Πολλές τοπικές επιχειρήσεις συμμετείχαν στην εκδήλωση προσφέροντας παραδοσιακά προϊόντα στους επισκέπτες. Λάδι, πίτες, λαδοκούλουρα, λοδόπιττα, φακές Εγκλουβής, κρασιά και λικέρ, μέλι, σαλάμι, μαντολάτο και παστέλι, ήταν κάποια από τα προϊόντα που προσφέρθηκαν στους επισκέπτες, οι οποίοι τα τίμησαν δεόντως.

Επίσης έγιναν μαγειρικές επιδείξεις από τους: Βησσαρίων Παρθένης: (Γλυκιά σαλάτα με φακή Εγκλουβής και σαρδέλα παντρεμένη). Πατέρας Επιφάνιος: (Κριθαρότο με θαλασσινά). Ελληνική Ακαδημία Αρχιμαγείρων Αριστομένης Δήμου: (Δημιουργία με ψάρια και θαλασσινά) Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής – Ακρόπολις Όλγα Μανωλίτση: (Χταπόδι κρασάτο στο φούρνο). Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας Σπύρος Βουλισμάς: (Μπαρμπούνια σαβόρο).

Στα πλαίσια του φεστιβάλ μαγείρεψαν και προσέφεραν κεράσματα στους επισκέπτες επίσης, οι σπουδαστές των ΙΕΚ Λευκάδας και Βόνιτσας.

Το μουσικό μέρος της εκδήλωσης περιλάμβανε τους Reloopers.

Να επισημάνουμε και να επαινέσουμε τον πολύ όμορφο στόλισμα της πλατειάς Μαρκά, που ήταν δημιουργία της Πάττυς Καλού.

Προηγουμενο αρθρο
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Κυριακή 2 Ιουλίου
Επομενο αρθρο
Εντυπωσιακή η παραδοσιακή χορευτική βραδιά της Νέας χορωδίας Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.