HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΧαρδαλιάς: Από ποιες χώρες μπήκαν τα περισσότερα κρούσματα στην Ελλάδα

Χαρδαλιάς: Από ποιες χώρες μπήκαν τα περισσότερα κρούσματα στην Ελλάδα

Από τους 918.035 τουρίστες που ήρθαν στην Ελλάδα τις τελευταίες 19 ημέρες, οι 295 διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Από αυτούς, οι 53 βρίσκονται σε δωμάτια καραντίνας σε διάφορες περιοχές της χώρας

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην πρώτη προγραμματισμένη εβδομαδιαία ενημέρωση, που ξεκίνησε την Τρίτη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και θα διεξάγεται κάθε Τρίτη στη 1 το μεσημέρι. «Ξεκινάμε όχι στην παλιά μορφή της ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας, αλλά εδώ, στην Πολιτική Προστασία.

Αλλωστε αν ξεκινούσαμε όπως παλιά, θα σήμαινε ότι θα ήμασταν σε κατάσταση συναγερμού», τόνισε. Ο ίδιος εξήγησε ότι πρόκειται για μία ενημέρωση ώστε να μην ξεχνάμε ότι ο κορονοϊός είναι εδώ, αλλά και για να γίνεται έγκυρη ενημέρωση, καθώς υπάρχουν φήμες που οργιάζουν για πολλά θέματα Δημόσιας Υγείας αναφορικά με την πανδημία.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι από τις 25 Φεβρουαρίου στη χώρα έχουν καταγραφεί συνολικά 4.007 κρούσματα, τα 435 είναι ενεργά και 195 δεν τα κατάφεραν και απεβίωσαν.

Οσον αφορά τα εισαγόμενα κρούσματα από τον τουρισμό, ο κ. Χαρδαλιάς διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία γίνεται με απόλυτη ασφάλεια και με ένα ψηφιακό σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που επιλέγει ποιοι τουρίστες είναι υποψήφιοι, δηλαδή υψηλότερου κινδύνου, για να κάνουν τεστ για κορονοϊό.

«Από την πρώτη στιγμή, ακούμε τους ειδικούς και κινούμαστε βάση των δεδομένων. Ξέραμε ότι θα είχαμε εισαγόμενα κρούσματα από ξένους επισκέπτες, όμως θέσαμε σε λειτουργία το σύστημα για την εξέταση ταξιδιωτών και την ιχνηλάτηση τυχών κρουσμάτων, ώστε να προστατευθούν και οι επισκέπτες και όσοι εργάζονται και διαμένουν σε περιοχές με τουρισμό», είπε. «Εξάλλου, όπου χρειάστηκε, επιβάλαμε νέους κανόνες και κλείσαμε σύνορα που είχαμε ανοίξει», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Τα δεδομένα από τα εισαγόμενα κρούσματα: 918.035 άτομα, 295 θετικά

Οπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, από την 1η μέχρι και τις 19 Ιουλίου έχουν περάσει στη χώρα μας 918.032 άτομα.

Από αυτούς, οι 620.652 έχουν εισέλθει αεροπορικώς, οι 48.720 ακτοπλοϊκώς και οι 248.660 οδικώς.

Εχουν γίνει συνολικά 127.900 τεστ, έχει υποβληθεί δηλαδή σε έλεγχο το 13,9% αυτών που περνούν τα ελληνικά σύνορα και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 295.

Από αυτά:

98.284 μπήκαν από τα αεροδρόμια και τα 105 ήταν θετικά
6.119 από τα λιμάνια και τα 4 ήταν θετικά
23.497 από τα χερσαία σύνορα και τα 186 ήταν θετικά

Αυτή τη στιγμή, είπε ο υφυπουργός, από τα 295 κρούσματα, τα 53 είναι ενεργά, ενώ τα 207 επέστρεψαν στη χώρα προέλευσής τους και τα 35 είναι μη ενεργά και παραμένουν στη χώρα μας.

Σε ποιες περιφέρειες καταγράφηκαν τα εισαγόμενα κρούσματα. Πηγή: ΓΓΠΠ

Οι πέντε πρώτες σε κρούσματα

Οι χώρες που είχαν τα περισσότερα θετικά κρούσματα κατά την είσοδό τους στην Ελλάδα είναι:
78 Σερβία
63 Βουλγαρία
61 Ρουμανία
23 Αλβανία
6 ΗΠΑ
Τα 225 από τα 295 κρούσματα, δηλαδή το 76%, ήταν από τις τέσσερις γείτονες βαλκανικές χώρες, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Πηγή: Protagon.gr

Προηγουμενο αρθρο
Πρόσληψη Ειδικού Συνεργάτη Δημάρχου Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Απολογισμός 5ετους Κοινοβουλευτικής θητείας του Βουλευτή Θανάση Καββαδά

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.