HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΧρειάζεται δουλειά ακόμα για να καθαριστεί ο περιβάλλων χώρος του Κάστρου

Χρειάζεται δουλειά ακόμα για να καθαριστεί ο περιβάλλων χώρος του Κάστρου

«Έπαιξαν» πολύ οι εικόνες και οι δηλώσεις πριν από μια εβδομάδα για τον καθαρισμό του εξωτερικού χώρου του Κάστρου. Αυτός είναι και ο λόγος που βρεθήκαμε σήμερα στο σημείο αυτό. Να τραβήξουμε φωτογραφίες και να επαινέσουμε τον καθαρισμό μιας περιοχής, με την κατάντια της οποίας έχουμε πολλές φορές ασχοληθεί τα τελευταία χρόνια.

Έγινε κάποια δουλειά χωρίς αμφιβολία. Αλλά δεν καθαρίστηκε ο χώρος όπως με τυμπανοκρουσίες ανακοινώθηκε. Αν αρκούσε μια μπουλντόζα, ένα φορτηγό και κάμποσες φωτογραφίες για τον καθαρισμό μιας περιοχής θα είχαμε λύσει το πρόβλημα των σκουπιδιών μια και καλή.

Αυτό που έγινε λοιπόν στο κάστρο δεν ήταν καθαρισμός με τη μια και μοναδική έννοια του όρου. Πήγε μια μπουλντόζα και με την κουτάλα αφαίρεσε χοντρά και μεγάλα αντικείμενα, χορτάρια και θάμνους. Τα έκανε σωρούς και τα απομάκρυνε, αλλά όχι όλα. Το αποτέλεσμα, ό,τι σκουπίδι υπήρχε κρυμμένο κάτω από τους θάμνους και τα χορτάρια να βγει στην επιφάνεια και να βγάζει μάτι σήμερα. Ένας ή δυο από τους σωρούς που δημιουργήθηκαν με τον «καθαρισμό», πριν απο μια εβδομάδα, ξεχάστηκαν να απομακρυνθούν. Ο αέρας σκόρπισε δεξιά και αριστερά ό,τι υπήρχε στο σωρό από σακούλες, μπουκάλια και ποτήρια πλαστικά. Το αποτέλεσμα είναι πως η εικόνα του εξωτερικού χώρου του κάστρου σήμερα, απέχει πολύ από το να είναι καθαρή.

Ο περιβάλλων χώρος χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμα για να καθαριστεί. Καλό είναι να ενταχτεί στη δράση Let’s do it Greece για να καθαριστεί οριστικά. Αν αυτό γίνει, καλό θα ήταν να τοποθετηθούν και κάποιοι κάδοι σκουπιδιών μήπως και φιλοτιμηθούν οι επισκέπτες να πετούν εκεί τα πλαστικά μπουκάλια και ποτήρια.

Να σημειώσουμε ακόμα πως στην περιοχή παραμένουν τρία πλεούμενα. Ένα μισοβουλιαγμένο, ένα ερειπωμένο και ένα προς επισκευή(!) καθώς και ο «Δημητράς» ο περιβόητος πια γερανός. Ακόμα στα αριστερά της εισόδου παρατηρήσαμε νέες αφίξεις σκαφών για εποχιακές επισκευές.

Προηγουμενο αρθρο
Νίκη Λευκάδας: Επείγουσα ανακοίνωση για τα εισιτήρια του Final Four της Γλυφάδας
Επομενο αρθρο
Βραβεύτηκε το λευκαδίτικο εστιατόριο «Τ' Αλώνι»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.