HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΧριστουγεννιάτικες δράσεις από το Γυμνάσιο Νυδριού

Χριστουγεννιάτικες δράσεις από το Γυμνάσιο Νυδριού

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΥΔΡΙΟΥ

Στις 13 Δεκεμβρίου οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από το Γυμνάσιο Νυδριού με τη συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικών και μαθητών του Σχολείου ένας αλλιώτικος σχολικός περίπατος.

Η πρώτη στάση ήταν στην Ιερά Μονή Φανερωμένης όπου μας υποδέχθηκε μοναχός της Μονής. Ήταν μια πνευματική ανάταση για όλους και μια μοναδική ευκαιρία να συνομιλήσουν και να προετοιμαστούν οι μαθητές για τα Χριστουγέννα.

Στη συνέχεια το πρόγραμμα του περιπάτου διαφοροποιήθηκε ανά τάξη.

Η Α΄ Γυμνασίου επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης μας κι αμέσως μετά παρέδωσε σε εθελοντές τροφές για τα αδέσποτα ζώα του νησιού μας .Συνομίλησαν μαζί τους κι ενημερώθηκαν για το μεγάλο πρόβλημα των αδέσποτων αλλά και τις ανάγκες τους.

Η Β ΄ Γυμνασίου επισκέφθηκε τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας. Περιηγήθηκε ανάμεσα στη μυρωδιά των βιβλίων, στους χώρους της και στην έκθεση βυζαντινών εικόνων κι ενημερώθηκαν για τη λειτουργία και τις δράσεις της.

Η Γ΄ Γυμνασίου επισκέφθηκε το Μουσείο Άγγελου Σικελιανού .Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν τόσο από το χώρο όσο και από τη ξενάγηση .Η αίσθηση ότι βρίσκονταν στο σπίτι του ποιητή κι όχι σε ένα μουσείο και η πρωτότυπη χρήση της τεχνολογίας στην υπηρεσία της ξενάγησης είναι εκείνο που τους γοήτευσε περισσότερο.

Θα θέλαμε εδώ να ευχαριστήσουμε όλους όσους βοήθησαν να αποκτήσει νόημα και αξία αυτός μας ο περίπατος, που αποτελεί και την αρχή μιας εβδομάδας δράσεων για το Σχολείο μας.

Ακολουθεί την Κυριακή χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο χώρο του Σχολείου μας, με τη συνδρομή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με στόχο να μοιράσουμε αγάπη. Όλοι έχουμε πληροφορηθεί την ανάγκη για βοήθεια που έχει μια μικρή μας φίλη και η ομάδα εθελοντών του Σχολείου μας θα είναι εκεί και για αυτή και για τη δράση Make-a- wish Greece.

Τη Δευτέρα οι μαθητές θα παρακολουθήσουν στο χώρο του Σχολειου μας, εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κέντρου Νεότητας της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Τρίτη και Τετάρτη μαζεύουμε τρόφιμα για το Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Πέμπτη οι μαθητές θα ακούσουν χριστουγεννιάτικους ύμνους και βυζαντινά κάλαντα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως στο Νυδρί πό τον πατέρα Βασίλειο Κακλαμάνη

Παρασκευή μοιράζουμε ευχές και λέμε τα κάλαντα στο κεντρικό δρόμο του Νυδριου.

Ευχόμαστε η Γέννηση του Θεανθρώπου να φέρει στη καρδιά όλων αγάπη και ειρήνη και το φως της λαμπρότητας Του, φώτιση και ευλογία.

Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα.
Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
ΛΑΖΑΡΗ -ΤΣΙΛΙΜΠΩΚΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ

Προηγουμενο αρθρο
Πάμε σαν άλλοτε: το Καλαντάρι 2018 του «Αγερμού»
Επομενο αρθρο
Πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα ζητούν 32 Τούρκοι πολίτες

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.