HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟ Κάλαμος τίμησε την Ολυμπιονίκη Ελένη Μαρούλη

Ο Κάλαμος τίμησε την Ολυμπιονίκη Ελένη Μαρούλη

Από την Τρίτη το απόγευμα βρίσκεται στον Κάλαμο, το νησί του πατέρα της, η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο στο αγώνισμα της πάλης (με την ομάδα των ΗΠΑ), Ελένη Μαρούλη. Με στεφάνι ελιάς την υποδέχτηκαν οι κάτοικοι κατά την άφιξή της στο νησί.

Σήμερα το απόγευμα σε μια σεμνή τελετή που έγινε στο κοινοτικό γραφείο, για να τιμηθεί η χρυσή Ολυμπιονίκης, της απένειμαν πλακέτες ο αντιδήμαρχος Καλάμου κ.Οδυσσεας Γιαννιώτης, ο πρόεδρος της κοινότητας Ιωάννης Κανδυλιώτης και ο κ. Βασιλόπουλος γραμματέας του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο κ. Βασιλόπουλος έφτασε στον Κάλαμο από την Ιθάκη, ενώ από την Λευκάδα κανένας από τους αιρετούς μας δεν παραβρέθηκε.

Η εκδήλωση στον Κάλαμο κύλησε μέσα σε κλίμα συγκίνησης. Η Ελένη αγαπά την Ελλάδα και τον πολιτισμό της και θεωρεί τον Κάλαμο, ως τον παράδεισό της. Όπως ομολογούν με ένα στόμα οι κάτοικοι του Καλάμου, η Ελένη είναι απλή και καταδεκτική. Μιλάει αρκετά καλά Ελληνικά. Δήλωσε πως στη διάρκεια του αγώνα στο μυαλό της ήταν η οικογένειά της και η Ελλάδα. Το πρώτο βράδυ που έφτασε στο νησί μάλιστα, πήγε στην εκκλησία να προσευχηθεί.

Στην μικρή τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε με τον πρόεδρο του Καλάμου κ. Γιάννη Κανδυλιωτη, αμέσως μετά το τέλος της εκδήλωσης, ήταν «έκδηλη» στη φωνή του η συγκίνηση του ίδιου, αλλά και όλου του Καλάμου, όπως μας είπε, για το ήθος και την ποιότητα της μεγάλης αθλήτριας. Και βεβαίως η πικρία όλων για την απουσία των Λευκαδίων.

Αμέσως μετά την εκδήλωση η Ελένη αναχώρησε από τον Κάλαμο, αφού χαιρέτησε έναν έναν όλους τους κατοίκους.

Ευχαριστούμε θερμά τον Βαγγέλη Νηφόρο για την αποστολή των φωτογραφιών.

Διαβάστε επίσης: Από το Κάλαμο Λευκάδας έλκει την καταγωγή της Ελένη Μαρούλη που κέρδισε χρυσό μετάλλιο στην Πάλη

2

3

10

14

15

16

Προηγουμενο αρθρο
Οι φίλοι μας οι κοτερούχοι επέστρεψαν!
Επομενο αρθρο
Στη Λυγιά με τον SAN PIERO και μουσική αποχαιρετήσαμε το καλοκαίρι

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.