HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΧωρίς την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων υποδεχθήκαμε τους Έλληνες τουρίστες

Χωρίς την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων υποδεχθήκαμε τους Έλληνες τουρίστες

Πως η ανευθυνότητα θα ξαναφέρει σύντομα lockdown

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, 52 νέα κρούσματα σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, 15 χθες, 13, προχθές, 17 την Παρασκευή. Τις αντίστοιχες ημέρες της προηγούμενης εβδομάδας είχαμε 1 την Δευτέρα 1 Ιουνίου, 2 την Κυριακή 31 Μαΐου, 6 Σάββατο 30 Μαΐου και 3 την Παρασκευή 29 Μαΐου!

‘Εντονη φημολογία επικρατεί τις τελευταίες ημέρες για νέο κρούσμα στην Λευκάδα και στον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας, ωστόσο οι φήμες αυτές δεν επιβεβαιώθηκαν επισήμως.

Πάραυτα Λευκάδα και Μεγανήσι σε μια πρόβα ενόψει της επερχόμενης τουριστικής σεζόν υποδέχθηκαν τους επισκέπτες χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης, παρά την επισήμανση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ότι ο covid 19 βρίσκεται σε έξαρση.

Η πλειοψηφία λοιπών των συναδέλφων μου στην εστίαση προφανώς διακατεχόμενοι από το άγχος της οικονομικής τους επιβίωσης λειτούργησαν, όπως λειτουργούσαν, όπως ήξεραν χωρίς καμία προσπάθεια υιοθέτησης της νέας πραγματικότητας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα η όποια προσπάθεια για να υπάρξει τουριστική σεζόν.

Πολύ φοβάμαι ότι αυτή η βιασύνη μας και η ανευθυνότητα, θ αρχίσει να καταγράφεται στις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ που θ ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες…

Τώρα θα σας πώ τι γίνεται στην εστίαση στο εξωτερικό, μήπως καταλάβουμε την σοβαρότητα της κατάστασης. Όποιος λοιπόν θέλει λ.χ. στην Γερμανία να βγεί σε εστιατόριο δίνει όνομα τηλέφωνο, διεύθυνση, του κλείνουν τραπέζι και κρατούν τα στοιχεία του για 15 ημέρες και μετά τα στοιχεία αυτά τα καταστρεφουν, εφόσον δεν αρρωστήσει!

Αυτό το χάος που διαπίστωσα εγώ το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, μόνο χάος στην χώρα μπορεί να προκαλέσει και δεν αποτελεί υπεύθυνη στάση, απέναντι στο σύνολο των επιχειρηματιών στην εστίαση και στην διαμονή και των απασχολούμενων στον κλάδο του τουρισμού.

Η έλλειψη σχεδίου, η προχειρότητα και η ανευθυνότητα σύντομα θα δώσει την θέση της στον πανικό, η κατάσταση βάσει των σημερινών δεδομένων δεν εμπνέει καμία αισιοδοξία για την εξέλιξη και την πορεία του τουρισμού φέτος.

θα σας δώσω και μία είδηση της τελευταίας στιγμής, φίλος Εγγλέζος σε τηλεφωνική επικοινωνία πριν από λίγο, μου είπε ότι η εταιρεία με την οποία είχε κλείσει εισιτήριο το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, ακύρωσε την πτήση του. Αυτά…

Πηγή: meganisinews.eu

Προηγουμενο αρθρο
Ο γιούκος
Επομενο αρθρο
Ο Μάης της καραντίνας στη Λευκάδα*- video

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.