HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΌλα είναι έτοιμα για τη σημερινή ακολουθία και περιφορά των Επιταφίων στην πόλη της Λευκάδας

Όλα είναι έτοιμα για τη σημερινή ακολουθία και περιφορά των Επιταφίων στην πόλη της Λευκάδας

Οι Επιτάφιοι είναι ήδη στολισμένοι σε όλες τις εκκλησιές στην πόλη της Λευκάδας. Ο στολισμός αρχίζει μετά την ακολουθία των Παθών της Μεγάλης Πέμπτης. Οι γυναίκες είναι αυτές που αναλαμβάνουν κάθε χρόνο το έργο του ξεχωριστού αυτού στολισμού. Με τέχνη και μεράκι η κάθε ενορία παρουσιάζει το δικό της μοναδικό αποτέλεσμα.

Οι φωτογραφίες είναι από τους Επιτάφιους των Αγίων Αναργύρων, Παναγιάς των Ξένων, Αγίου Νικολάου, της Μητρόπολης και του Αγίου Μηνά.

DSC_0002

DSC_0004

DSC_0007

DSC_0015

DSC_0018

DSC_0019

DSC_0022

Προηγουμενο αρθρο
Χάος στη Βενεζουέλα: Μάχες σώμα με σώμα για λίγο ψωμί -Πολίτες λεηλατούν σούπερ μάρκετ και σπίτια [βίντεο]
Επομενο αρθρο
Eιδικές ρυθμίσεις για τους μαθητές της Γ' Λυκείου που θα εξεταστούν φέτος πανελλαδικά

1 Σχόλιο

  1. Ελπίς Αργύρη -Σάντα
    30 Απριλίου 2016 at 02:11 — Απάντηση

    Παρασκευή Μεγάλη. Η μεγαλύτερη μέρα της Ορθοδοξίας.
    Αυτή την μέρα η Εκκλησία μας προφέρει τις ωραιότερες λέξεις και ψάλλει τους γλυκύτερους ύμνους που γράφτηκαν ποτέ. Παιδικές αναμνήσεις της προ του πολέμου εποχής.
    Στον Άγιο Σπυρίδωνα, μετά την αποκαθήλωση, τα μικρά κοριτσάκια γονατιστά μπροστά στο σταυρό, ψέλναμε το γνωστό του χριστού μοιρολόι ( Σήμερα μαύρος ουρανός σήμερα μαύρη μέρα) και κλαίγαμε σαν γερόντισες. Ενώ οι πιό μαγάλες κοπέλες σε πλήρη κατάνυξη, στόλιζαν με άνθη τον επιτάφιο. Το απόγευμα απο την Ευαγγελίστρια ξεκινούσε η πρώτη περιφορά επιταφίου. Ιερή πομπή που την ομόρφαιναν με πρόσθετη μαγεία η φιλαρμονική και η σεμνή παρουσία των σχολείων.¨” Η ζωή εν Τάφω! βροντούσε η φωνή του Παππα Ρόλου. Και μετά , “Αι γενναιαί Πἀσαι”. Το ωραιότερο ποίημα που γράφτηκε ποτέ, ο γλυκύτερος ύμνος που άκούστηκε σε εκκλησία και τις καρδιές ραγίζει. Ω Γλυκύ μου Έαρ ! Που έδυσε το κάλος!! Η πονεμένη κραυγή της Μητέρας που αντπροσωπεύει και προβάλλει ολοζώντανο τον πόνο κάθε μάνας που χάνει νέο βλαστάρι.
    Δεν γίναται να ξεχαστούν αυτές οι μνήμες που πότισαν με σεβασμό στα ιερά και τα ανθρώπινα κάθε ψυχή. Μνήμες που μας ακολουθουν ατις ξένες πατρίδες και φύτεψαν στις καρδιές Πλάτανο αγάπης για πατρίδα, θρησκεία και ανθρωπιά.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.