HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΌπου κι αν πάω η Λευκάδα με πληγώνει

Όπου κι αν πάω η Λευκάδα με πληγώνει

Από τον Ιούνιο μήνα στο σπίτι μου έχουμε πει το νερό νεράκι. Πλενόμαστε σαν τις γάτες! Το πλυντήριο, μας αφήνει χρόνους, έχει τον ήχο της κουδουνίστρας!

Ξεκινήσαμε που λέτε πρωί – πρωί Δεκαπενταυγουστιάτικα για τη θάλασσα, όταν στο πεζοδρόμιο της Φιλοσόφων εμφανίστηκε μπροστά μας ένας πίδακας νερού. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις αυτό που σκέφτεσαι είναι πως κάποιοι παίζουν με το θυμικό σου. Πόση ψυχραιμία να διατηρήσεις;

DSCN1257

Στο πεζοδρόμιο της οδού φιλοσόφων ένα μαύρο λάστιχο που ξεκινά από το πουθενά και καταλήγει άγνωστο που, τρύπησε και δημιούργησε ένα άκρως δροσιστικό πίδακα!

DSCN1258

DSCN1259

Συνεχίζοντας την περιπέτεια προς τη θάλασσα, σταματάμε απέναντι από της «Μαργαρίτας». Ένας σκαφάτος με ένα λάστιχο καθαρίζει το σκάφος του. Κοιτάζουμε με φθόνο και λαγνεία το νερό που τρέχει και με «μίσος» τον τυχερό που απολαμβάνει αυτή τη σπάνια για μας στιγμή. Να πλύνεις την αυλή σου με το λάστιχο, έχει γίνει άπιαστο όνειρο για πολλούς αυτό το καλοκαίρι.
Τι μας φταίει ο άνθρωπος; Βρήκε μια βάνα και συνέδεσε το λάστιχό του. Το ερώτημα: Αυτό το νερό πληρώνεται, δεν πληρώνεται και αν ναι, που πληρώνεται;

DSCN1261

Αφού φτάσαμε σημειωτόν στο Κάστρο αποφασίζουμε να αλλάξουμε για σήμερα παραλία. Έτσι ξεκινήσαμε για τον Αη Γιάννη. Τι το θέλαμε;

Στη διαδρομή από τη Γύρα και μετά και σε όλη την περιοχή των Μύλων, οι εικόνες που αντικρίσαμε ήταν πρωτόγνωρες. Όλη η παραλία έχει μεταβληθεί σ’ ένα τεράστιο πάρκινγκ. Αυτοκίνητα και τροχόσπιτα κρύβουν ακόμα και τη θάλασσα. «Γκρεμίστηκαν» τα σιδερένια δοκάρια που έφραζαν το δρόμο στα αυτοκίνητα, μετακινήθηκαν τεράστιες κοτρόνες που είχαν τοποθετηθεί για την ίδια δουλειά, μπάρες εξαφανίστηκαν, δημιουργήθηκαν νέοι δρόμοι. Σε ένα τεράστιο χωμάτινο γήπεδο έχει μεταβληθεί το μεγαλύτερο μέρος της παραλίας. Ο τόπος γεμίσε όπως ήταν φυσικό σκουπίδια. Τέτοιο θέαμα δεν είχαμε ξαναντικρύσει! Τέτοια αναρχία… ανοχύρωτο βρίσκεται το νησί μας.

DSCN1265

DSCN1266

DSCN1267

DSCN1271

DSCN1272

DSCN1273

DSCN1274

DSCN1275

DSCN1277

DSCN1279

DSCN1280

DSCN1283

Τι γίνεται στο νησί εφέτος; Υπάρχουν υπεύθυνοι; Που βρίσκονται; Σε λιτανείες και πανηγύρια; Από όσο θυμόμαστε σε κάθε θητεία νέου Δημάρχου την πρώτη χρονιά είχαμε τάξη και καθαριότητα τουλάχιστον. Εφέτος;

Προηγουμενο αρθρο
Πρόσβαση κατσίκι!
Επομενο αρθρο
Όπως και τώρα, που είναι δίσεκτοι οι καιροί…

1 Σχόλιο

  1. kωστας
    15 Αυγούστου 2015 at 17:31 — Απάντηση

    οι υποσχεσεις που υπηρχαν προεκλογικα και αποψεις κατα τα χρονια της αντιπολιτευσης, ηταν οτι θα πιασουμε αυτους που κλεβουν το νερο με παρανομες συνδεσεις, ετσι ωστε δεν θα χρειαστει να αυξησουμε τα τιμολογια νερου, αρχες χρονου αυξηση τιμολογιων, οτι θα σταματηση η αναρχη καταληψη για τους κοινοχρηστους χωρους, το βραδυ παραλια αγορα απροσπελαστη μετα ποδια, το παρκιν αναρχο ολη την μερα, η παρανομη αφισοκοληση και σημανση, το ξηλωμα των πινακιδων κτλ δυο διαδρομες καστρο αγ μαρινα, πολλες φωτογραφιες με το ξηλωμα, σημερα περισσοτερες απο πριν. μολις τελειωσε το καλοκαιρι και οι εκδηλωσεις τελειωνουν ξαναερχομαστε παλι με ανακοινωσεις περι προστιμων προφανος θα θελουν χρηματα για να καλυψουν τα υπολοιπα εξοδα για την αποτυχια της συναυλιας κραουνακι, κατα τα αλλα τα σκουπιδια διασπαρτα παντου. φετος προφανος με το κλεισιμο των τραπεζων οι τουριστες αυξηθηκαν. κατα τα αλλα ολα ειναι καλυτερα και τα παντα δουλεουν τελεια.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.