HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΌταν ο Δήμος με τα «έργα του» καταστρέφει τις περιουσίες των δημοτών

Όταν ο Δήμος με τα «έργα του» καταστρέφει τις περιουσίες των δημοτών

Ήταν τέλος Αυγούστου όταν ο Δήμος ξεκίνησε να τοποθετήσει ένα σωλήνα παροχής νερού σε μια απόσταση περίπου 100 μέτρων από τον κεντρικό αγωγό. Χρειάστηκε να σκάψει δυο δρόμους σχεδίου πόλεως, όχι ασφαλτοστρωμένους, που σχηματίζουν (Γ).

Μια δουλειά 2 ημερών διήρκησε πάνω από δυο εβδομάδες. Ο χειριστής της τσάπας ερχόταν το πρωί και μετά από λίγο ειδοποιούνταν να φύγει για άλλες εργασίες του Δήμου.

Σκάφτηκε ένα αυλάκι πολύ μεγαλύτερο σε πλάτος από αυτό που χρειαζόταν για τον σωλήνα μια και η τσάπα θέλοντας και μη, αυτό μπορεί να κάνει. Από τον έναν δρόμο βγήκε χώμα και από τον άλλον αφαιρέθηκαν μπάζα και χαλίκι σε ποσότητα που γέμιζε ένα φορτηγό.

Ο σωλήνες καλύφτηκε με ελάχιστο λεπτό χαλίκι, που έφερε ο δήμος. Το χώμα που είχε βγει, άλλο ξαναστρώθηκε στη θέση του και άλλο παραμερίστηκε στην άκρη του δρόμου. Στο δρόμο που ήταν μπαζωμένος και καλά στρωμένος, τοποθετήθηκε ελάχιστο από το υλικό που είχε βγει. Για να μην φαίνεται όμως η έλλειψη, με την τσάπα αφαιρέθηκε υλικό από το μισό τμήμα του δρόμου και παραμερίστηκε. Ο δρόμος από αλφαδιασμένος που ήταν, απέχτησε σχεδόν σκαλοπάτι από την κλίση.

Η τσάπα του δήμου αποχώρησε, παρά την παρατήρηση του ιδιοκτήτη του παρακειμένου σπιτιού, ότι είχε γίνει κακοτεχνία και ότι το υλικό που αφαιρέθηκε από τον δρόμο έπρεπε να ξαναμπεί στη θέση του. (Στην περιοχή χτίζονται δυο νέες οικοδομές και οι δρόμοι καταπονούνται)

Ο ιδιοκτήτης γνωρίζοντας πως με τον Δήμο δεν βρίσκεις άκρη, αποφάσισε να καλέσει μια τσάπα και με δικά του έξοδα, να επαναφέρει το δρόμο στην αρχική του κατάσταση, χρησιμοποιώντας όσο από το υπάρχον υλικό μπορούσε να χρησιμοποιηθεί.

Τον πρόλαβαν όμως οι πρώτες φετινές δυνατές μπόρες. Είδε στο μέρος που τοποθετήθηκε ο σωλήνας να σχηματίζεται ένα ποτάμι. Αυτό σε συνδυασμό με τον κατηφορικό δρόμο που δημιούργησαν -αφού αφαίρεσαν το υλικό- έγινε αιτία να πλημμυρίσει το περιβόλι του για πρώτη φορά. Ουδέποτε στα 20 χρόνια που μένει στην περιοχή είδε τέτοιο φαινόμενο.

Πριν μάλιστα προλάβει να κάνει την επέμβαση που ο ίδιος σκέφτηκε, είδε το υλικό που είχε αφαιρεθεί από το δρόμο να χρησιμοποιείται για μπάζωμα σε διπλανή ανεγειρόμενη οικοδομή! Ξαφνιασμένος ρώτησε γιατί χρησιμοποιούν το υλικό του Δήμου και του απάντησαν, πως πήραν άδεια να το κάνουν!

Τηλεφώνησε στο Δήμο αναφέροντας και το πρόβλημα με τα νερά που του δημιούργησαν αλλά και την απώλεια του υλικού. Ήρθε επί τόπου αρμόδιος υπάλληλος, είδε το πρόβλημα και υποσχέθηκε πως θα φέρει ένα φορτηγό χαλίκι και την τσάπα να το στρώσει. Ο ταλαίπωρος ιδιοκτήτης, μην πιστεύοντας ούτε στην ταχύτητα ούτε στην ειλικρίνεια των δηλώσεων, ανέφερε πως θα ήταν ευχαριστημένος μόνο με το χαλίκι. Το στρώσιμο θα το αναλάμβανε ο ίδιος.

Πέρασε μια εβδομάδα, είδε ξανά την περιουσία του για γίνεται λίμνη, ξανατηλεφώνησε μια ή δυο φόρες και ξαναεισέπραξε υπόσχεση.

Έχει περάσει ενάμιση μήνας και ακόμα περιμένει. Ο Δήμος του δημιούργησε ένα σοβαρότατο πρόβλημα και σε συνδυασμό με τις συνεχείς καταρρακτώδεις βροχές καταριέται την ώρα και τη στιγμή που έμπλεξε.

Αυτός είναι ο Δήμος. Μπάτε σκύλοι αλέστε. Το υλικό που με ευκολία του έκλεψαν, το είχε πληρώσει. Η διάνοιξη και το μπάζωμα του ενός δρόμου που καταστράφηκε, είχε κοστίσει στο Δήμο 5,000 ευρώ.
Αυτός είναι ο Δήμος. Αδιαφορεί για τις ζημιές που προξενεί στις περιουσίες των Δημοτών.
Αυτός είναι ο Δήμος. Καταστρέφει και τα δικά του έργα.

Όσο για συνέπεια και υπευθυνότητα απέναντι στους δημότες είναι άγνωστες λέξεις.

Προηγουμενο αρθρο
Ιωάννης Μπακαβός ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Τεχνική-Κατασκευαστική εταιρεία ζητά να προσλάβει διπλωματούχο πολιτικό μηχανικό ή τεχνολόγο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.