HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΌχι ρε κλέφτες! Δεν πληρώνω

Όχι ρε κλέφτες! Δεν πληρώνω

Υπάρχει τρόπος να αντιδράσει η μεσαία τάξη και να ανατρέψει τους κλέφτες, που της ρουφάνε το αποτέλεσμα του κόπου της; Υπάρχει. Αλλά, για να γίνει πράξη αυτή η αντίδραση και να δώσει καρπούς χρειάζεται ένας παράγοντας: Μια μεσαία τάξη με συνείδηση πολιτών και όχι συνείδηση ραγιάδων. Μια μεσαία τάξη με ταξική συνείδηση.

Τα πράγματα είναι απλά. Η μεσαία τάξη, όπως και όλοι οι πολίτες, φορολογούνται για συγκεκριμένους λόγους. Δεν φορολογούνται για να μαζεύει λεφτά η κάθε κυβέρνηση. Το προβλέπει το Σύνταγμα, δεν είναι θεωρία.

Οι πολίτες φορολογούνται για να έχουν σχολεία και δασκάλους. Και δεν έχουν. Τα σχολεία είναι κρύα, σαράβαλα, ασυντήρητα, ανασφαλή. Και οι δάσκαλοι είναι ανεπαρκείς. Και σε αριθμό και σε απόδοση σε μεγάλο βαθμό.

Οι πολίτες φορολογούνται για να έχουν νοσοκομεία, γιατρούς, νοσηλευτές, υλικά και φάρμακα. Και δεν έχουν. Τα νοσοκομεία είναι μισοερειπωμένα, με υποδομές απαρχαιωμένες, υλικά που παλιώνουν σε αποθήκες, γιατρούς κακοπληρωμένους, νοσηλευτές λίγους, αναλώσιμα σπάνια και φάρμακα σε έλλειψη ή πανάκριβα.

Οι πολίτες φορολογούνται για να έχουν ασφάλεια. Και δεν έχουν. Με μια αστυνομία ανύπαρκτη εκεί που χρειάζεται, δηλαδή στις γειτονιές, στα χωριά και στο δρόμο σε 24ωρη βάση. Με μια αστυνομία ελλιπή σε αριθμό και υλικά. Μια αστυνομία απούσα από την καθημερινότητα του πολίτη.

Οι πολίτες φορολογούνται για να έχουν μια δικαιοσύνη που να τους προστατεύει από τους ανέντιμους, τους κλέφτες, τους απατεώνες, τους ισχυρούς. Και δεν έχουν. Γιατί η δικαιοσύνη σέρνεται με τέτοιους ρυθμούς που λειτουργεί υπέρ του απατεώνα. Και συμπεριφέρεται στον εαυτό της μισθολογικά και αξιοκρατικά σαν κάτι ανώτερο από τους πολίτες.

Οι πολίτες φορολογούνται για να έχουν συγκοινωνίες. Μεταφορές. Και δεν έχουν. Το προσωπικό είναι λίγο, αγενές και αυταρχικά εξουσιαστικό στην πλειοψηφία του, αδιάφορο για τον πολίτη. Τα μέσα είναι λίγα, κακοσυντηρημένα και τα κυκλώματα που λυμαίνονται το χώρο πολλά. Από υπαλλήλους, μεσάζοντες και διαπλεκόμενους πολιτικούς.

Οι πολίτες φορολογούνται για να έχουν μια δημόσια διοίκηση που να τους υπηρετεί. Και δεν έχουν. Αντιθέτως, έχουν μια δημόσια διοίκηση αργοκίνητη, αδιάφορη, εγωπαθή, ανταγωνιστική αν όχι εχθρική απέναντι στους φυσικούς εργοδότες της. Μια δημόσια διοίκηση που υπάρχει για να υπηρετεί τον εαυτό της και, κυρίως, τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Οι οποίες την ταΐζουν σε βάρος των πολιτών.

Οι πολίτες φορολογούνται για να έχουν περίθαλψη και σύστημα εργασίας. Και δεν έχουν. Με υπηρεσίες που κοιτάνε το ρολόι για να εξαντλήσουν το ωράριο, διατάξεις που κάνουν τα πέντε λεπτά που απαιτούνται για μια δουλειά να μετατρέπεται σε εξάμηνο και σύστημα διεκπεραίωσης υποθέσεων βγαλμένο από τη δεκαετία του 1950. Για να διαιωνίζεται η πελατειακή σχέση μεταξύ υπαλλήλων, κυβέρνησης και ομήρων πολιτών.

Οι πολίτες φορολογούνται για να έχουν δρόμους λιμάνια και αεροδρόμια προς όφελός τους. Και δεν έχουν. Γιατί οι δρόμοι, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια που αξίζουν είναι χτισμένα από ιδιώτες που τα χρεώνουν στους πολίτες στο πολλαπλάσιο της αξίας τους, αφού έχουν ήδη κλέψει τη φορολογία των πολιτών από τις υπερτιμολογήσεις των έργων. Τα τέλη που πληρώνουν ατελείωτα οι φορολογούμενοι έχουν αποσβέσει εδώ και χρόνια τα έργα και τα επιπλέον μπαίνουν στην τσέπη είτε επιχειρηματιών είτε των κυβερνήσεων.

Αυτά για τις υποδομές που αξίζουν τον κόπο. Γιατί η χώρα είναι διάσπαρτη από δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια απαράδεκτα, κακοφτιαγμένα, επικίνδυνα, εγκαταλειμμένα, με τριτοκοσμικές υποδομές. Για τα οποία οι φορολογούμενοι πληρώνουν χρυσάφι. Που πηγαίνει σε τσέπες επιτήδειων εργολάβων, κυκλωμάτων, διοικήσεων, δημόσιων αρχών και κυβερνήσεων.

Οι πολίτες φορολογούνται για να έχουν δημόσια έργα και υποδομές για τη γεωργία, τη βιομηχανία, την κτηνοτροφία, τη βιοτεχνία, το εμπόριο, την καθημερινότητα. Και δεν έχουν. Γιατί τα δημόσια έργα γίνονται με κριτήριο το τοπικό ψηφοθηρικό συμφέρον. Και όταν γίνονται έχουν κοστίσει στους φορολογούμενους το πολλαπλάσιο από όσο αξίζουν. Με αμφίβολα αποτελέσματα. Επειδή έχουν ταϊστεί κυκλώματα που πλουτίζουν σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις.

Οι πολίτες φορολογούνται για να έχουν μια πολιτική που να τους προστατεύει από κερδοσκόπους του εμπορίου και του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Ώστε να αγοράζουν προϊόντα χωρίς να γδέρνονται είτε από εμπόρους είτε από τραπεζικά συστήματα. Και δεν έχουν. Αντίθετα, πληρώνουν τις τιμές που προκρίνουν οι πιο ανηλεείς μηχανισμοί του εμπορίου και των τραπεζών.

Οι πολίτες φορολογούνται για εκατοντάδες πράγματα που δεν έχουν. Και δεν τα έχουν γιατί φορολογούνται για να έχουν κυβερνήσεις που δεν λειτουργούν υπέρ των φορολογούμενων αλλά υπέρ των εαυτών τους. Τέτοιες ήταν σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις εδώ και περίπου 200 χρόνια.

Αλλά, οι πολίτες που φορολογούνται για να έχουν κυβερνήσεις να τους υπηρετούν, πληρώνουν για να μην έχουν τίποτε από όσα δικαιούνται, αλλά αντίθετα για να πληρώσουν τις ψήφους που θέλει να αρπάξει μια κυβέρνηση από επιλεγμένους πελάτες της! Ομολογημένα! Ανενδοίαστα.

Οι πολίτες που φορολογούνται δεν είναι μόνο η μεσαία τάξη. Είναι όλοι οι πολίτες εκτός από τον μεγάλο πλούτο. Που διαφεύγει μονίμως. Στο όνομα του Συντάγματος που λέει ρητά ότι οι πολίτες συνεισφέρουν στις ανάγκες του κράτους ο καθένας ανάλογα με τις δυνατότητές του, θα έπρεπε να κάνουν το καθήκον τους: ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ.

Γιατί, οι φορολογούμενοι δεν καλούνται να συνεισφέρουν στις ανάγκες του κράτους. Αλλά στις ανάγκες μιας ψηφοθηρικής κυβέρνησης. Ομολογημένα. Και γιατί, ομολογημένα, οι ανάγκες του κράτους έχουν καλυφθεί σε χρήμα. Χωρίς να έχουν μετατραπεί σε ανταποδοτικά οφέλη στους φορολογούμενους: Υγεία, Παιδεία, Δικαιοσύνη, Ασφάλεια, Περίθαλψη, Εργασία, Έργα.

Και, το κυριότερο, δεν καλούνται, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, να συνεισφέρουν «ο καθένας ανάλογα με τις δυνατότητές του». Έχουν υπερφορολογηθεί όπως ομολογεί η κυβέρνηση. Κυρίως σε σχέση με τους φοροφυγάδες, τον μεγάλο πλούτο και τα λαμόγια.

Οι πολίτες που φορολογούνται έχουν δικαιωματικά μόνο μία απάντηση απέναντι σ αυτό το κράτος για να προστατέψουν τους εαυτούς τους, αλλά και να χτίσουν ένα ευνομούμενο κράτος: Να πάψουν να πληρώνουν. Φόρους. Μαζικά και οργανωμένα.

Όχι σαν το κίνημα «Δεν πληρώνω» που είχε στήσει η σημερινή κυβέρνηση όταν ήταν αντιπολίτευση. Το οποίο είχε τη σοβαρότητα μιας καρικατούρας περιθωρίου, όπως είναι και η σημερινή κυβέρνηση.

Ένα κίνημα «Δεν πληρώνω», μαζικό και νομικά ετοιμοπόλεμο. Γιατί και η κοροϊδία σε βάρος της επιβίωσης ενός λαού έχει όρια. Όχι μίας τάξης. Γιατί δεν γδέρνεται μόνο η μεσαία τάξη. Όλος ο νόμιμος λαός γδέρνεται. Κυρίως ο απροστάτευτος. Καιρός να πάρει την τύχη του στα χέρια του. Δυναμικά.

Γ. Παπαδόπουλος – Τετράδης

Πηγή

Προηγουμενο αρθρο
O Aνώνυμος πάει Θεσσαλονίκη
Επομενο αρθρο
Είσοδος εικόνας Παναγίας Φανερωμένης στη Λευκαδίτικη Στέγη στην Αθήνα

26 Σχόλια

  1. ΝΙΚΟΣ
    21 Νοεμβρίου 2017 at 11:35

    Michel να σε ρωτήσω κάτι, που εσύ σίγουρα το ξέρεις. Ο Καμένος από το ΚΚΕ ή από το ΚΚΕ ΕΣ προέρχεται?

    • ΜΙΧΑΛΗΣ
      21 Νοεμβρίου 2017 at 13:13

      Νικολάκη από όπου και αν προέρχεται ας είναι καλά το παλικάρι!!! Με την βοήθεια του το σιχαμερό πολιτικό σύστημα που εξαθλίωσε την χώρα και έφαγε το καταπέτασμα είναι στην αντιπολίτευση!!! Εκεί που του αξίζει!!!

  2. Σκορπιός
    20 Νοεμβρίου 2017 at 20:06

    Μιχαλάκη, άντε να βάλουμε και τον Κολοκοτρώνη, άμα δεν σου φτάνει ο Καραϊσκάκης. (Μνημονιακός ήταν κι αυτός. Στον Αγγλικό στρατό στα Επτάνησα υπηρετούσε! ). Τι 40 χρόνια πίσω, τι 200, εκεί θα κολλήσουμε! Να βρούμε την άκρη, “άπλετο φως” που λέτε εκεί στην Κουμουνδούρου. Μόνο τα τελευταία 4 χρόνια να αφήσουμε στην άκρη! Και επειδή, ταλάιπωρε, κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις και έχεις καταζαλιστεί από τις ατελείωτες κωλοτούμπες του τσίρκου που ψήφισες, τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν τους κατηγορούμε “γιατί μπάζωσαν τα ρέματα” αλλά “γιατί δεν τα ξεμπάζωσαν”.

    • ΜΙΧΑΛΗΣ
      20 Νοεμβρίου 2017 at 23:20

      Σκορπιέ μην γελοιοποιείσαι άλλο… Άστο! Όλο φαιδρά επιχειρήματα έχεις. Επειδή επί της ουσίας δεν έχεις τι να πεις για το φαγοπότι των τελευταίων 40 χρόνων (γιατί απλά δεν σε παίρνει) λες άρες μάρες κουκουνάρες!!!
      ΥΓ. Για ανάλυσε μας το φαιδρό «γιατί δεν τα ξεμπάζωσαν» να ευθυμήσουμε λίγο!!! Χα, χα, χα,…!!!!

      • Σκορπιός
        21 Νοεμβρίου 2017 at 08:37

        Σαν παλικαράς καραμπουζουκλής που είσαι (που πατάς και τη Μέρκελ στο λαιμό, άμα λάχει, να ούμε!) πάενε στη Μάντρα να τους τα πεις αυτά ίσα και σταράτα για να “ευθυμήσουν” κι εκεί λίγο. Αλλιώς είσαι κότα λιράτη! (Θα μου πεις βέβαια τι άλλο υπάρχει στο “κοτέτσι” ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εκτός από κότες λιράτες!).

        • ΜΙΧΑΛΗΣ
          21 Νοεμβρίου 2017 at 13:09

          Σκορπιέ πονάει βλέπω το χάσιμο της κουτάλας του διεφθαρμένου μέχρι το μεδούλι πολιτικού συστήματος που εξαθλίωσε τη χώρα (εκτός βέβαια από το βρώμικο σινάφι τους).
          Δεν πειράζει βρε!!! Θα σας περάσει!!!
          ΥΓ. Είδαμε και τους μάγκες και καραμπουζουκλήδες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ!!! Χα, Χα, Χα…!!!! Να είσαι καλά!!! Με έκανες να γελάσω πάλι!!!!

  3. Bigia
    20 Νοεμβρίου 2017 at 18:09

    Ο κ.Μιχαλης αυτην την στιγμη μας μιλαει και καθεται σε πολυ υψηλη καρεκλα..Τι του λετε τωρα

    • ΜΙΧΑΛΗΣ
      20 Νοεμβρίου 2017 at 23:22

      “…καθεται σε πολυ υψηλη καρεκλα…”!!!
      Κλαίω!!! (από τα γέλια!!!!)

  4. dope
    20 Νοεμβρίου 2017 at 00:52

    εισαι και μαγκας κ.ΜΙΧΑΛΗ, γιατι δεν λες ονοματα αυτων που φαγανε μηπως ο (χχχ) που εχει πουλησει καμποσα σπιτια μηπως ο (χχχ) που ηταν πριν 35 χρονια απο τους μεγαλυτερους μηχανικους, η δεν καταλαβες τι σου ειπα δεν μπορεις να δουλευεις στο δημοσιο και μαλιστα στην εφορια και να γραφεις στο γραφειο δεν πληρωνω γιατι αυτος δεν πληρωνε αλλα πληρωνονταν ετσι κ ΜΙΧΑΛΗ

  5. anwnimos
    19 Νοεμβρίου 2017 at 21:04

    Ρε Μιχάλη ποιο Σύριζα? Αν δεν ήταν ο Καμμένος δε θα ήταν εξουσία ο Σύριζα μαζί βέβαια και εκείνοι οι οικολόγοι του καναπέ. Για μάντεψε που ήταν ο Καμένος με τους βουλευτές του? Στο 3% της ανανεωτικής αριστεράς?
    Επίσης Μιχάλη τσέκαρε λίγο το υπουργικό σου συμβούλιο και τους υφυπουργούς και τους γενικούς γραμματείς. Για μάντεψε πάλι. Πασοκάρα μέχρι το κόκκαλο το 80%. Αυτοί που λες άριστους που δημιουργησαν το πελατειακό κράτος και έφαγαν το καταπέτασμα και έχασαν την κουτάλα. Όντως αυτοί είναι και βρήκαν σαν παράσιτα το ιδανικό περιβάλλον να συνεχίσουν και να επιβιώσουν. Την παλαβή λαϊκίστικη αριστερά του Σύριζα. Βρήκαν το Μιχάλη. Μπράβο Μιχάλη αυτούς που βρίζεις τους αγκαλιάζεις και τους υποστηρίζεις. Αν δεν το έχει πάρει χαμπάρι Μιχάλη τότε δυστυχώς υπάρχει πρόβλημα αλλά τουλάχιστον δεν το ξέρεις. Αν το έχεις πάρει χαμπάρι τότε κάνεις τον κινέζο γιατί βολεύεσαι με την κουτάλα και την εξουσία και πάλι υπάρχει πρόβλημα γιατί τουλάχιστον θα έπρεπε να τσοπαίνεις. Και μόλις ο Μιχάλης ατροφήσει θα φύγουν και ο Μιχάλης θα πηγαίνει πάλι να κάνει τον επαναστάτη και τον αγανακτισμένο.

    • ΜΙΧΑΛΗΣ
      19 Νοεμβρίου 2017 at 22:51

      anwnimos είσαι απόλαυση!!! Όταν κυβερνούσε η πασοκάρα όλα ήταν καλά, το ΠΑΣΟΚ ήταν εδώ ενωμένο δυνατό και ούτε κουβέντα για λαϊκιστές, λαμόγια, πελατειακό κράτος κτλ… Τώρα που έφυγε το 80% του ΠΑΣΟΚ και πήγε στο ΣΥΡΙΖΑ γίνανε ξαφνικά οι διεφθαρμένοι που δημιούργησαν το πελατειακό κράτος!!! Ε ρε γλέντια από τους πονεμένους πασόκους που έχασαν την κουτάλα!!!Το υπόλοιπο 20% του ΠΑΣΟΚ που έμεινε είναι το “υγιές” ΠΑΣΟΚ που όμως δεν είχε κανένα πρόβλημα όταν κυβερνούσε με το υπόλοιπο 80%!!!
      Συνεχίστε παλικάρια!!! Προσφέρετε άφθονο γέλιο!!!!

  6. dope
    19 Νοεμβρίου 2017 at 15:35

    προς κ.ΜΙΧΑΛΗ ο κ Παπαδοπουλος Τετραδης που υπογραφει το αρθρο ειναο ο γνωστος .καιρος της παλαι ποτε Ελευθεροτυπιας που μονο κεντροδεξιο δεν τον λες .Βεβαια εδω στην Λευκαδα ειχαμε τον νυν δημαρχο ο οποιος ως υπαλληλος της εφοριας προετρεπε τους επισκεπτες του γραφειου να μην πληρωνουν με την καταλληλη κοκκινη πινακιδα

    • ΜΙΧΑΛΗΣ
      19 Νοεμβρίου 2017 at 16:09

      dope αν γουστάρεις το χοντραίνουμε γιατί το θράσος του άθλιου πολιτικού συστήματος που εξαθλίωσε και καταχρέωσε τη χώρα είναι απύθμενο(ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) …
      Μπορείς να λες ότι θέλεις για τον νυν δήμαρχο αλλά ότι έφαγε το καταπέτασμα δεν σε παίρνει να το πείς. Γκέγκε;;;; Σε αντίθεση με κάποιους άλλους που έφαγαν το καταπέτασμα και άφησαν την Λευκάδα με βασικά προβλήματα ΑΛΥΤΑ (νερό, σκουπίδια, αποχέτευση κ.α.). Κατάλαβες;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

  7. Σκορπιός
    19 Νοεμβρίου 2017 at 10:22

    Τα νέα φίλοι μου είναι θαυμάσια! Όπως διαπιστώνετε με τα ίδια σας τα μάτια, τα αγράμματα, φανατισμένα, κρατικοδίαιτα Συριζοτρόλια τύπου “Μιχάλης” έχουν σαλτάρει εντελώς! Δεν ξεμπερδεύουν ούτε με δέκα κιλά ηρεμιστικά τη μέρα!. Και που είσαι ακόμα. Γιούπι!!!

    • πονηρή αλεπού
      19 Νοεμβρίου 2017 at 13:35

      Σκορπιέ, είσαι μεροληπτικός και αδικείς τον Μιχάλη. Γιατί κρύβεις ότι οι Σαμαρο-Βενιζέλοι (τα “φιλομνημονιακά καθήκια”, όπως το λέει ο αχτύπητος Μιχάλης) μπήκαν στο γραφείο της Δούρου και έκλεψαν τις μελέτες και έτσι δεν μπόρεσε η Φιλολαϊκή Περιφερειάρχηςκαι η Φιλολαϊκή Εθνική μας Κυβέρνηση (τα “Αντιμνημονιακά αντι-καθήκια”, τα καλά καθήκια δηλαδή!) να κάνουν τα έργα που έπρεπε και έτσι πνίγηκε η Μάνδρα και 20 άνθρωποι!

      • ΜΙΧΑΛΗΣ
        19 Νοεμβρίου 2017 at 16:38

        “πονηρή αλεπού” να σου λείπουν οι ειρωνείες… Είσαι τόσο άσχετος που πιστεύεις ότι η ΜΑΝΔΡΑ πνίγηκε γιατί η Δούρου δεν έκανε αντιπλημμυρικά έργα;
        Τα καθίκια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που επέτρεψαν να δημιουργηθεί μια πόλη πάνω σε χείμαρρους για τα ψηλαφάκια δεν σου φταίνε και σου φταίει η Δούρου για τα εγκλήματα που έγιναν σε 40 ΧΡΟΝΙΑ!!! Έλεος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        • anwnimos
          19 Νοεμβρίου 2017 at 23:30

          Κάθε φορά που πήγαινε να αντιμετωπισθεί η αυθαιρεσία με πρωτόκολλα κατεδαφίσεων ήταν εκεί ο κάθε λαϊκιστής Μιχάλης και επαναστατούσε. Μετά πήγαινε να αγωνιστεί σε κάποιο έργο για κάποιο πουλί όπως κορμοράγνοι και μπούφοι. Και μετά κατέβαινε σε συγκεντρώσεις και πορείες για μονιμοποιήσεις, διορισμούς κλπ. ¨οποτε το ασφαλιστικό και άλλες παθογένεις και συντεχνιακά προνόμια πήγαιναν να χτυπηθούν, ο Μιχάλης εκεί να μάχεται για αυτά να μην χαθούν. Ώσπου ο Μιχάλης έγινε κυβέρνηση. Και νομίζει ότι δεν έχει ευθύνη ο αριστερός λαικιστής Μιχάλης. Ο Μιχάλης που πιστεύει στο λεφτόδεντρο και στο ότι μπορεί να πετάξει ο γαιδαρος που του υποσχέθηκε ο Τσίπρας στη Θεσαλλονίκη. Και αντί να τα βάζει με τον Τσίπρα που του έφερε τον καμένο και το 80% του Πασοκ (τα καθίκια που περιγράφει) και τους οποίους ο Μιχάλης όχι μόνο τους υποδέχθηκε αλλά τους ξαναέβαλε σε θέσεις ευθύνης και φιλάει τις ποδιές τους που πριν ξέρουμε τι τις έκανε…. τώρα ο Μιχαλης μαντέψτε………. Επιμένει να πιστεύει ότι ο γάιδαρος μπορεί να πετάξει!

          • ΜΙΧΑΛΗΣ
            20 Νοεμβρίου 2017 at 14:26

            Ο λαϊκιστής Μιχάλης σου φταίει που αντιδρούσε ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΣΑΝ (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ)!!! Τα επιχειρήματα σου είναι είναι φαιδρά!!!! Βάζεις στην ίδια μοίρα αυτόν που αντιδρούσε και απεργούσε με αυτούς που είχαν την εξουσία!!! Ο παραλογισμός σε όλο το μεγαλείο του!!!

        • Σκορπιός
          20 Νοεμβρίου 2017 at 08:41

          1. Ακόμα πιο θαυμάσια! Κάθε θαυμαστικό και χάπι! Γιούπι!
          2. Μιχαλάκη, για να μην έχεις ενοχές γιαυτό το τσούρμο των ανίκανων παλαβών εθνικολαϊκιστών που ψήφισες, συμφωνώ ότι μόνο καθήκια μπορεί να ρίχνουν ευθύνες στη Δούρου! Τρία χρόνια έχει η έρμη στη καρέκλα. Προτείνω να την ψηφίσουμε “πλέρια δημοκρατικά” για 40 χρόνια ΣΥΝΕΧΕΙΑ!
          3. Όσο για τις ευθύνες στη Μάντρα να τις αποδώσουμε στον Γεώργιο Καραϊσκάκη και τους άλλου οπλαρχηγούς, που είχαν στήσει στρατόπεδο εκεί το 1826 και κάψανε πολύ ξύλο για ζ’εσταμα!

          • ΜΙΧΑΛΗΣ
            20 Νοεμβρίου 2017 at 14:34

            Ωραία λογική!!!! Τα 40 χρόνια που κυβερνούσαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ κατασπαταλώντας τρία κοινοτικά πλαίσια στήριξης χωρίς να κάνουν τα απαραίτητα έργα υποδομών και να εκσυγχρονίσουν το κράτος δεν λαμβάνονται υπόψη!!! Το γεγονός ότι επέτρεψαν να χριστούν ολόκληρες πόλεις πάνω σε ρέματα το κάνεις γαργάρα!!!
            Η πλάκα είναι ότι πουλάς και πνεύμα από πάνω με φαιδρά “ευφυολογήματα” της πλάκας για τον Καραΐσκάκη!!!
            Είσαι για γέλια άνθρωπε μου και δυστυχώς δεν το καταλαβαίνεις!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        • πονηρή αλεπού
          20 Νοεμβρίου 2017 at 10:08

          Ναι ρε σχετικέ, γιατί εγώ ξέρω ότι στις ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ τα έργα αυτά τα κάνει ο ΚΑΘΕ περιφερειάρχης μέσα στα ΤΕΣΣΕΡΑ χρόνια της θητείας του και όχι ο Άγιος…Σούτσος! Αλλά να μιλάω για Δημοκρατία σε “Μιχάληδες” είναι σαν να μιλάω σε τοίχο. Οι άνθρωποι έχουν άλλες αγάπες…μαζί με τον Καμένο

          • ΜΙΧΑΛΗΣ
            20 Νοεμβρίου 2017 at 14:37

            Σοβαρά;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Και οι άλλοι τι έκαναν 40 ΧΡΟΝΙΑ όταν δεν υπήρχαν μνημόνια και υπήρχε πακτωλός χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
            Συγνώμη ξέχασα… Έτρωγαν το καταπέτασμα!!!!!!!!!
            Άσε μας ρε φίλε με τις παρλαπίπες σου!!!!!!!!!!!!

    • ΜΙΧΑΛΗΣ
      19 Νοεμβρίου 2017 at 15:34

      ‘…τα αγράμματα, φανατισμένα, κρατικοδίαιτα Συριζοτρόλια..”!!!
      Χα, Χα, Χα,…!!! Μιλάνε οι “άριστοι”!!!. Αυτοί που δημιούργησαν το πελατειακό κράτος και έφαγαν το καταπέτασμα.
      Τα ηρεμιστικά τα θέλουν τα θέλουν τα οι φαταούλες της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που έχασαν την κουτάλα και έχουν φάει τα λυσακά τους γιατί έχασαν την εξουσία από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ε ρε γλέντια!!!

      • Σκορπιός
        19 Νοεμβρίου 2017 at 18:09

        ώπα, τα νέα από θαυμάσια γίνονται πολύ θαυμάσια! Η κατάσταση των θεόστραβων Συριζοτρόλ επιδεινώνεται. Κοίτα σαρδάμ “τα θέλουν τα θέλουν”. Να αυξηθούν τα χάπια!

        • ΜΙΧΑΛΗΣ
          19 Νοεμβρίου 2017 at 22:58

          Το σαρδάμ σε μάραναν “Σκορπιέ”… Για τα υπόλοιπα τουμπεκί ψιλοκομμένο και ο λόγος είναι απλός. Δεν σε παίρνει…

  8. ΜΙΧΑΛΗΣ
    18 Νοεμβρίου 2017 at 20:42

    ‘…Να πάψουν να πληρώνουν. Φόρους. Μαζικά και οργανωμένα…”!!!
    Απόλαυση από τα φιλομνημονιακά καθήκια!!! Όταν οι Σαμαροβενιζέλοι φορολογούσαν άγρια τον κοσμάκη όλα ήταν ωραία και καλά. Τώρα που κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ συνιστούν ανυπακοή!!!
    Πάση θυσία στο ευρώ αλλά να θυσιαστούν οι άλλοι!!! Ούστ!!!!!!