HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΌχι τρία… αλλά πολύ περισσότερα πουλάκια κάθονταν!

Όχι τρία… αλλά πολύ περισσότερα πουλάκια κάθονταν!

Σήμερα το μεσημέρι μετά τη βροχή, ένα τσούρμο πουλιά κάθονταν αμέριμνα πάνω στα σύρματα της ΔΕΗ, δίπλα στο σπίτι μου.

Με ευκαιρία τη σημερινή επίσκεψη των περιστεριών; σημείωσα παρακάτω λίγα πράγματα από το διαδίκτυο για τα πουλιά… μετεωρολόγους.

DSCN5548

Τα πουλιά, μπορούν να αντιλαμβάνονται ορισμένες αλλαγές που συμβαίνουν στην ατμόσφαιρα και να γνωρίζουν τις διαθέσεις του καιρού στο άμεσο μέλλον. Κατά την αρχαιότητα, θεωρούνταν οι εντολοδόχοι και οι ερμηνευτές των θείων βουλών, μια και είχαν την ιδιότητα να βρίσκονται πιο ψηλά από τους ανθρώπους, κοντά στους θεούς. Σχετικά με τις φωνές, τις πτήσεις και γενικά τις κινήσεις τους, επικρατούσε η «άποψη»ότι αυτά προδήλωναν τα καιρικά φαινόμενα.

DSCN5544

Σήμερα, η λαϊκή οιωνοσκοπία, που βασίζεται στο κελάηδημα, στις κινήσεις και τη συμπεριφορά των πουλιών, είναι ευρέως διαδεδομένη σ’ ολόκληρη της Ελλάδα, και συχνά πιο πιστευτή στη ύπαιθρο χώρα από τις επίσημες μετεωρολογικές προβλέψεις. Σε πολλά σημεία της Ελλάδας λένε οι χωρικοί: «Όταν χωματίζονται τα σπουργίτια, νιώθουν κακό καιρό», ή «Όταν τα χελιδόνια πετάνε χαμηλά, θα ‘ρθει βροχή».

Προηγουμενο αρθρο
Στις 4 Οκτωβρίου ξαναρχίζουν οι παιδικές και νεανικές συντροφιές!
Επομενο αρθρο
Πέτρα και μύθος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.