HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ«Chicken Tikka Masala» από την Καίτη, την Ελεάννα και τον Ηλία

«Chicken Tikka Masala» από την Καίτη, την Ελεάννα και τον Ηλία

Η ιδέα για την παρασκευή του ινδικού φαγητού «Chicken Tikka Masala» έπεσε στο τραπέζι και χωρίς δεύτερη σκέψη η τρόικα αποφάσισε να την πραγματοποιήσει.

Πρόκειται για ένα πιάτο πολύ πικάντικο και καυτερό και θεωρείται από τα πιο γνωστά της Ινδικής κουζίνας. Δεν χρειάστηκε να ψωνίσουν και πολλά πράγμα παρά μόνο κοτόπουλο, ρύζι και λαχανικά

Το σπίτι της Καίτης που μαγειρεύτηκε το φαγητό και έγινε το δείπνο, είναι αρχοντόσπιτο και πλήρως εξοπλισμένο με όλα τα χρειαζούμενα μπαχαρικά και άλλα απαραίτητα στην παρασκευή του φαγητού.

Στο μαγείρεμα συμμετείχαν και οι τρεις πρωταγωνιστές, άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο.

Η παρασκευή του φαγητού απαιτεί διήμερη απασχόληση στην κουζίνα. Από την προηγούμενη μαρινάρετε το κοτόπουλο και ψήνεται στο φούρνο περασμένο σε ξυλάκια. Την επόμενη παρασκευάζεται η σάλτσα η οποία δένει με το κοτόπουλο καθώς και το ρύζι που συνοδεύει το πιάτο.

Λόγω της αψάδας του φαγητού η ομάδα προνόησε και ετοίμασε σαλάτα λαχανικών για να μετριάσει το καυτερό της γεύσης. Άπαντες πριν ξεκινήσουν το φαγητό ήπιαν ένα ποτηράκι Αριάνι.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες η ομάδα μαγείρεψε τηρώντας όλες τις συνθήκες υγιεινής φορώντας μάλιστα εκτός από τις ποδιές και σκούφιες!

Το δείπνο ολοκληρώθηκε με ποικιλία φρούτων και γλυκών: Cheese Cake, Banoffee και Παύλοβα.

Για όποιον ενδιαφέρεται η συνταγή είναι από τον Γαστρονόμο της Καθημερινής. Μπορείτε να την διαβάσετε εδώ

Προηγουμενο αρθρο
Συνεδριάζει τη Μ. Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο -Τα θέματα
Επομενο αρθρο
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νυδριού & Περιχώρων «Αλέξανδρος» στην Βουδαπέστη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.