HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΒούλιαξαν σκάφη στο Βλυχό

Βούλιαξαν σκάφη στο Βλυχό

Ένα εγκαταλελειμμένο  σαπιοκάραβο βυθίστηκε στο Βλυχό παρασέρνοντας και άλλο σκάφος που ήταν προσδεμένο δίπλα του.

Όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής στην ομάδα «ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΛΕΥΚΑΔΑ» το σαπιοκάραβο βρισκόταν στον κόλπο του Βλυχού πολύ καιρό:

 «Βρέθηκε αραγμένο στο μόλο εδώ στο Βλυχό, ένα πρωινό του Απρίλη, χωρίς όνομα και χωρίς αφεντικό, το έφεραν εδώ για να βουλιάξει, ο στόχος επετεύχθη.

Από όσο μπορούμε να θυμηθούμε από παλαιότερες ανακοινώσεις του Συλλόγου του Βλυχού, η κατάσταση στον κόλπο χαρακτηρίζονταν  ανεξέλεγκτη. Ανέφεραν τον κόλπο ως νεκροταφείο σκαφών και με ότι αυτό συνεπάγεται για την θαλάσσια ρύπανση.

Το Λιμενικό τοποθέτησε πλωτό φράγμα.

Προηγουμενο αρθρο
Equal Society: ευκαιρίες απασχόλησης στη Λευκάδα από 18/12 έως 24/12
Επομενο αρθρο
Με μεγάλη παρουσία κόσμου το «Ρεσιτάλ Λυρικού Τραγουδιού»  του Μουσικού Σχολείου Λευκάδας

1 Σχόλιο

  1. Σταύρος Κατσουπας
    19 Δεκεμβρίου 2023 at 01:08 — Απάντηση

    Θεατές στο ίδιο έργο ξανά και ξανά και ξανά.
    Ποσο ακόμα κύριοι του Λιμενικού ταμείου θα αφήνετε να εξελίσσεται αυτή η ασύδοτη κατάσταση στο λιμάνι του Βλυχού Λευκάδας.
    Οποιος θέλει ,οποτε θέλει και όπου θέλει έρχεται αφήνει το σκάφος του , χωρίς να δίνει λογαριασμο σε κανένα.Το ίδιο συνέβη και πριν 6 χρόνια , όπου πάλι ένα ξύλινο σκάφος μπροστά από το φούρνο του Χάρη Παπαδοπούλου στο λιμάνι του Βλυχού,βούλιαξε , το λιμενικό ήρθε, έβαλε το κίτρινο φράγμα για την ρύπανση ”και όλα καλα” .
    Το σκάφος διαλύθηκε σιγά σιγά με τα χρόνια και ”όλα καλά”. Για να μην μιλήσω για τα παρατημένα σκαριά κοντά στο καρνάγιο του Βλυχού και τις δεκαετίες που είναι παρατημένα εκεί να σαπίζουν και να μολύνουν το θαλάσσιο περιβάλλον.
    Το ερώτημα κύριοι είναι γιατί δεν εφαρμόζεται την νομοθεσία που προβλέπει τι πρέπει να γίνει και αφήνεται μια ολόκληρη περιοχή να γίνεται χαβούζα του ενός και του άλλου.Το κείμενο θα σταλεί στο υπουργείο και θα κοινοποιηθεί όπου πρέπει.

    Με εκτίμηση
    Σταύρος Κατσουπας
    Πολιτικός Μηχανικός

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.