HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ«Έργα και Ημέραι»  ενός Σχολείου

«Έργα και Ημέραι»  ενός Σχολείου

Μάρτης του 1967!

Οι μαθητές  του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Πέτρου   ετοιμάζονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εθνική γιορτή. Θα παρουσιάσουν στους γονείς τους  το θεατρικό  έργο    Να ζει το Μεσολόγγι, του Βασίλη Ρώτα, στη γιορταστική εκδήλωση  η οποία  θα γίνει στο  σχολείο μας ανήμερα της εθνικής  επετείου.

 Παράλληλα: 

 Στο  σχολικό μας μηνιαίο περιοδικό    ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ   ( τ. 14, Μαρτίου 1967) καταχωρήσαμε  και  φιλοξενείται  στην πρώτη του σελίδα  ανάγνωσμα  σχετικό  με τη διπλή γιορτή,  παρμένο  από το βιβλίο Η Θεία Λένα στο μικρά παιδιά, σ.68,.

  Στην  εφημερίδα μας ΝΟΤΙΑ ΛΕΥΚΑΔΑ, φύλλο  6, 1967, για τους ηλικιωμένους του χωριού και της γύρω περιοχής  καταχωρούνται Ανέκδοτα του 1821, από την Ιστορική Ανθολογία του Γιάννη Βλαχογιάννη  και   επίκαιρο  σκίτσο σχεδιασμένο από την Jutith Konig ( Ασπασία),  Ελβετίδα δασκάλα, υπεύθυνη της οργάνωσης  Διεθνής  Χριστιανική  Ειρηνευτική Βοήθεια,  η οποία πρόσφατα απεβίωσε.

     Πενήντα εφτά (57) χρόνια από τότε παρουσιάζουμε ένα μικρό μέρος του  ομαδικού μας  έργου αποδίδοντας τον απαιτούμενο σεβασμό και τιμή  στους συναδέλφους  που τότε υπηρετούσαν στο 4/θέσιο Δ.Σ Αγίου  Πέτρου Γ. Κατηφόρης,  Κική Καράμπαλη, Σ. Φλώριο, οι οποίοι  έχουν αποβιώσει.

 Θ .Μελάς

21-3-2024

Προηγουμενο αρθρο
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821
Επομενο αρθρο
Κατάθεση στεφάνων από μαθητές για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.