HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑκυβερνησία σκάφους μεταξύ Καστού και Καλάμου

Ακυβερνησία σκάφους μεταξύ Καστού και Καλάμου

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λευκάδας, από το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ότι το Ι/Φ σκάφος ”MANGATA” σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκεται σε δυσχερή θέση, λόγω θραύσης του ιστού, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των νησίδων Κάστος και Κάλαμος.

Στο σημείο μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., το Ε/Γ – Τ/Ρ – Θ/Τ ”ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΞΠΡΕΣ ΙΙ” Ν. Λευκάδας 313 και το Ι/Δ σκάφος ”ΓΙΩΡΓΟΣ” Σ. Μεσολογγίου 01 Β΄. Το εν λόγω Ι/Φ εντοπίστηκε με τους επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους, και ρυμουλκήθηκε από το ανωτέρω Ι/Δ σκάφος στον λιμένα Καλάμου ν. Λευκάδας, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.

Από το Λιμεναρχείο Λευκάδας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”MANGATA” μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων.

Προηγουμενο αρθρο
Κορωνοϊός: Η επιδημιολογική κατάσταση το Σάββατο 9 Ιουλίου
Επομενο αρθρο
Η πόλη της Λευκάδας / Α΄ μέρος: Βυζάντιο - Φραγκοκρατία - Τουρκοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.