HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑνακοίνωση πρωτοβουλίας αγροτών Λευκάδας

Ανακοίνωση πρωτοβουλίας αγροτών Λευκάδας

Αυτές τις μέρες με τις καταθέσεις στοιχείων στον εισαγγελέα, συνεχίζεται η μακρόχρονη διαδικασία του αγώνα  για να μην περάσουν τα σχέδια για την εκποίηση της  περιουσίας του ΤΑΟΛ,  που ξεκινούν από την πώληση του παλιού Σούπερ Μάρκετ και του Οινοποιείου στο Κάστρο μαζί με 14 στρέμματα αμμουδιάς στην παραλία. Αυτά τα σχέδια οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην εκποίηση του συνόλου της περιουσίας του ΤΑΟΛ, με τον ισχυρισμό ότι πρέπει να εξοφληθεί το χρέος του. Το χρέος αυτό είναι  ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ, αφού έναντι αυτού έχει εκχωρηθεί μετά από σχετική συμβολαιογραφική συμφωνία με την τράπεζα από το 2006 το ακίνητο του Συν/μού στη Βασιλική, και το εναπομείναν ποσό (560.000 περίπου ευρώ σήμερα) μπορεί να  πληρωθεί   σε μικρό χρονικό διάστημα από τα ενοίκια του Ξενοδοχείου ΙΟΝΙΟ STAR, όπως εξάλλου έχει αποφασίσει παλαιότερη Γ.Σ. του Συν/μού. 

Ρωτάμε: Το Δ.Σ. του ΤΑΟΛ εξυπηρετεί το χρέος αυτό; Υλοποιεί την απόφαση της Γ.Σ.; 

Η πρωτοβουλία αγροτών χαιρετίζει όλους όσους πήραν μέρος σ’ αυτήν την όμορφη προσπάθεια διατήρησης της περιουσίας του ΤΑΟΛ και ειδικότερα:

→ όλα τα μέλη του ΤΑΟΛ που πήραν μέρος σ’ αυτήν την προσπάθεια, 

→ όλους όσους το Διοικητικό Συμβούλιο διέγραψε στα κρυφά!! χωρίς να τους ενημερώσει διώχνοντάς τους από την περιουσία τους και την πληρωμένη μερίδα τους στο ΤΑΟΛ,

→ τα μέλη του ΤΑΟΛ που πραξικοπηματικά το Διοικητικό Συμβούλιο δεν άφησε να συμμετέχουν στην τελευταία «Γ.Σ.»  

→ και όσους βοήθησαν με κάθε τρόπο σε αυτόν τον αγώνα. 

Ιδιαίτερα ευχαριστεί όσους ενίσχυσαν οικονομικά τον δικαστικό αγώνα των αγροτών, αποδεικνύοντας ότι υπάρχει ακόμα κόσμος ο οποίος κινητοποιείται χωρίς ιδιοτέλεια για έναν κοινό και δίκαιο σκοπό. 

Τονίζουμε ξανά ότι σε όλη αυτή την περίοδο κανένα πολιτικό πρόσωπο, κίνηση ή φορέας του νησιού δεν βρέθηκε στο πλευρό των αγροτών, και μάλιστα κάποιοι τοποθετήθηκαν ενάντια τους (πχ. Μετωπική Δράση, πρόεδρος σωματείου εργαζομένων ΤΑΟΛ κλπ) ενώ άλλοι έδωσαν και δίνουν πλήρη κάλυψη σ’ όλες τις μεθοδεύσεις της διοίκησης  του ΤΑΟΛ (εργατικό κέντρο, πολιτικά κόμματα κλπ). 

Ξέρουμε καλύτερα από τον καθένα ότι ο αγώνας αυτός δεν τελείωσε. Επόμενος σταθμός σε αυτή την μάχη είναι το δικαστήριο στις 20 Σεπτέμβρη όπου δεν κρίνεται δικαστικά  μόνο η πώληση του οινοποιείου του ΤΑΟΛ και η παραχώρηση σε ιδιωτικά συμφέροντα της ευρύτερης περιοχής του Κάστρου, αλλά και η διάσωση συνολικά της περιουσίας του Συνεταιρισμού και  των αγροτών.

Η πρωτοβουλία αγροτών καλεί όλους τους αγρότες στα χωριά να ενεργοποιήσουν τις επιτροπές αγώνα και να συναντηθούν όλοι στις 20 Σεπτέμβρη στην Λευκάδα έξω από  τα δικαστήρια ακυρώνοντας τα παραπάνω σχέδια .

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ, ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!!

ΙΟΥΛΙΟΣ 2021

Προηγουμενο αρθρο
10 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Λευκάδα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ
Επομενο αρθρο
Οι Τσιριτσάντσουλες στον Αλέξανδρο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.