HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΑνακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Λευκάδας για το εκλογικό αποτέλεσμα

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Λευκάδας για το εκλογικό αποτέλεσμα

Χαιρετίζουμε όλους όσους έκαναν το βήμα και στήριξαν με την ψήφο τους τη Λαϊκή Συσπείρωση, το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων σε Λευκάδα και Μεγανήσι αλλά και στο Δήμο Λευκάδας. Ιδιαίτερα, χαιρετίζουμε τη νεολαία και όσους έκαναν για πρώτη φορά αυτό το βήμα.

Στην κάλπη για την Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων υπήρξε άνοδος για τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» 274 ψήφων (1.852 από 1.578) σε σχέση με το 2019 ενώ για το Δήμο Λευκάδας υπήρξε άνοδος 358 ψήφων (1.158 από 773).

Τα ίδια τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν την ενίσχυση ενός ρεύματος αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, η άνοδος του κύρους και η συμπόρευση με το ΚΚΕ. Αυτή η άνοδος, μόνο τυχαία δεν είναι και αποτυπώνει ότι όλο και περισσότερος κόσμος στη Λευκάδα αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα για έναν άλλο δρόμο αγώνα, διεκδίκησης και με τις ανάγκες των πολλών ενάντια στα κέρδη των λίγων. Μας δημιουργεί αισιοδοξία γιατί ένα ρεύμα αμφισβήτησης σταθερό δυναμώνει απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική. Αυτό συμβαίνει παρόλο που ο συσχετισμός συνολικά παραμένει αρνητικός για τα λαϊκά συμφέροντα, ενώ κυριαρχεί η λογική των μειωμένων απαιτήσεων.

Σε όλη την προεκλογική δραστηριότητα ήταν σχεδόν καθολική η αναγνώριση του ρόλου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά κυρίως έξω από αυτό, ως στήριγμα των λαϊκών διεκδικήσεων, των λαϊκών αγώνων.

Τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, σε Δήμο και Περιφέρεια, έκαναν προσπάθεια να κρύψουν τον πολιτικό χαρακτήρα της εκλογικής αναμέτρησης, μιλώντας για μια μάχη «τοπική», «αυτοδιοικητική», στην πράξη δηλαδή, έχοντας κοινό παρονομαστή τη διαχείριση της μιζέριας για τα λαϊκά στρώματα της Λευκάδας και το μοίρασμα των κονδυλίων για τα μεγάλα συμφέροντα.
Κυριάρχησαν τα «οράματα», οι «μεγάλες ιδέες», οι αποπροσανατολιστικές προσωπικές αντεγκλήσεις, τα πολλά μεταπτυχιακά, τα φυλλάδια και οι διαφημίσεις με πολύ χρήμα, μέσα σε ένα «αποστειρωμένο» πολιτικά περιβάλλον μακριά από τα πραγματικά προβλήματα του λαού και τις αιτίες τους.

Πολλές φορές τονίσαμε ότι κριτήριο ψήφου πρέπει να αποτελεί το σύνολο των λαϊκών προβλημάτων, που δεν χωρίζονται σε τοπικά και γενικά. Είναι η ίδια πολιτική που μας τεντώνει στη δουλειά, μας στερεί το δικαίωμα στην αναψυχή, μας καίει στις φωτιές, μας πνίγει στις πλημμύρες, μας έχει απροστάτευτους από τους σεισμούς. Άλλωστε η τοπική διοίκηση έχει εξελιχθεί, μέσα και από τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο, ακόμη περισσότερο σε ιμάντα προώθησης της κυρίαρχης πολιτικής σε όλους τους τομείς. Δήμος και Περιφέρεια ως τμήμα του κράτους, βρίσκονται απέναντι από τον λαό και τις ανάγκες του. Αυτή την πολιτική θα συνεχίσει να εξυπηρετεί και η νέα δημοτική αρχή της ΝΔ του Ξ. Βεργίνη, όπως έκανε αυτή του ΠΑΣΟΚ του Χ. Καλού και παλιότερα αυτή του ΣΥΡΙΖΑ του Κ. Δρακονταειδή.

Οι εκλεγμένοι μας δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρόεδροι και οι τοπικοί σύμβουλοι που εκλέξαμε, παρά τον άθλιο νόμο κυβέρνησης της ΝΔ που νοθεύει την ψήφο, θα είμαστε η δύναμη αντίστασης που θα παλέψουμε μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο για τις ανάγκες του λαού μας και θα βάλουμε εμπόδια σε αυτή την πολιτική. Αυτόν τον δρόμο θα υπηρετήσουμε και στη νέα θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι μεγαλώνουν οι ευθύνες μας να συμβάλουμε πιο αποφασιστικά στην ανασυγκρότηση, τη μαχητικότητα, τη μαζικότητα του εργατικού – λαϊκού κινήματος, στην οργάνωση της καθημερινής πάλης του λαού, για να αποτρέψουμε χειρότερα μέτρα από την κυβέρνηση της ΝΔ και από τη συναίνεση που παρέχουν τα άλλα κόμματα, αλλά και από τις αντιλαϊκές διοικήσεις σε Δήμους και Περιφέρειες.

Στο δεύτερο γύρο, στην κάλπη για την εκλογή Περιφερειάρχη Ιόνιων Νήσων καλούμε στην καταψήφιση και των δύο υποψηφίων με ΑΚΥΡΟ- ΛΕΥΚΟ στηρίζοντας έτσι την επιλογή μας στον πρώτο γύρο. Το ίδιο επιλέγουμε και στο δεύτερο γύρο για την εκλογή δημάρχου στο Μεγανήσι.

Προηγουμενο αρθρο
Μονή Φανερωμένης: πρόγραμμα υποδοχής αντιγράφου εικόνας Παναγίας Βηματαρίσσης - έναρξη  4ου πανελληνίου Μοναστικού Συνεδρίου
Επομενο αρθρο
Προπόνηση με την Κορίνα Πολίτη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.