HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑνακοινώσεις για την απαγόρευση οικοδομικής δραστηριότητας τους καλοκαιρινούς μήνες

Ανακοινώσεις για την απαγόρευση οικοδομικής δραστηριότητας τους καλοκαιρινούς μήνες

ΚΚΕ: Ο αντιλαϊκός χαρακτήρας του Δήμου Λευκάδας οδηγεί τους οικοδόμους στην ανεργία!

Αυτή τη φορά με τη χειρότερη μορφή του αποδεικνύεται ο αντιλαϊκός – αντεργατικός χαρακτήρας του κρατικού μηχανισμού, όπως εκφράζεται από τον Δήμο Λευκάδας που μπαίνει μπροστάρης απροκάλυπτα να εξυπηρετήσει τα επιχειρηματικά συμφέροντα των μεγαλοξενοδόχων.

 Με απόφαση από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου, η δημοτική αρχή φέρνει προς συζήτηση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 17 Ιούνη, την απαγόρευση της οικοδομικής δραστηριότητας τους καλοκαιρινούς μήνες. Η απόφαση αυτή θα αφήσει άνεργους οικοδόμους, οικογένειες νηστικές. ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΦΗΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ, ΧΩΡΙΣ ΦΑΪ! Ή μήπως, Δήμος και μεγαλοξενοδόχοι θα καλύψουν τα μεροκάματα και τα ένσημα που θα χάσουν οι οικοδόμοι και οι άλλοι εργάτες για περίπου 1,5 μήνα ή και παραπάνω; Από την άλλη, είναι ντροπή να ζητιέται από τους εργάτες να πληρώσουν υπέρογκα πρόστιμα, όπως αυτά των 5.000 μέχρι 20.000 ευρώ, που θα τους εξοντώσουν οικονομικά.    

Το αντεργατικό κουβάρι που ξετυλίχτηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ με το νόμο Χατζηδάκη, στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και δίνει το ελεύθερο για 10ωρα, για ομαδικές απολύσεις λύνει ουσιαστικά  τα χέρια της εργοδοσίας. Οι συνθήκες εντατικοποίησης της εργασίας, των ανύπαρκτων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στα γιαπιά και τα ξενοδοχεία, και τους άλλους χώρους δουλειάς, δεν αποτελούν θέμα συζήτησης ως ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ για το Δήμο και τις επιτροπές του. Ενόχληση και όχληση είναι οι οικοδομικές δραστηριότητες, αλλά το να μένουν οι κάτοικοι της Λευκάδας χωρίς νερό, η ανυπαρξία δημοτικών πάρκινγκ που να καλύπτουν τις ανάγκες, ελεύθερων παραλιών για να κάνει ο κόσμος το μπάνιο του χωρίς να του κοστίζει, όπως σχεδιάζουν να μετατρέψουν την παραλία του Κάστρου, όλα αυτά δεν είναι όχληση για την τωρινή δημοτική αρχή και τις προηγούμενες. Οι οικογένειες των οικοδόμων, των ξενοδοχοϋπαλλήλων, όλων των εργαζόμενων έχουν και αυτές δικαιώματα. Όπως το δικαίωμα στην αναψυχή, στο να απολαμβάνουν τη θάλασσα κλπ.

Η δημοτική αρχή των ΠΑΣΟΚ – ΝΔ  καλά θα κάνει αντί να στέλνει τους οικοδόμους στην ανεργία, να πάρει μέτρα προστασίας των εργαζομένων, να απαιτήσει ελέγχους τήρησης των μέτρων προστασίας στα γιαπιά και στις οικοδομές, για το ωράριο εργασίας και τις ώρες κοινής ησυχίας, την προστασία των εργαζομένων, και τη διακοπή εργασιών τις ημέρες του καύσωνα, την τήρηση της Κλαδικής Σύμβασης των Οικοδόμων. 

Ο σχεδιασμός αυτός, της δημοτικής αρχής, δεν αφορά μόνο τους οικοδόμους, αλλά και οποιοδήποτε άλλο κλάδο εργαζομένων που δεν ταιριάζει στην βιτρίνα των κερδών των μεγαλοξενοδόχων και πρέπει γι’ αυτούς να εξοντωθεί. 

Η Λευκάδα ΔΕΝ θα γίνει «Ειδική Οικονομική – Τουριστική Ζώνη»!

Οι σχεδιασμοί της δημοτικής αρχής και των ξενοδόχων δεν θα περάσουν!

16-06-2022

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Α.ΜΕ.Λ)

Η δημοτική αρχή προσπαθώντας να διατηρήσει την ευταξία και την ευημερία όλων των παραγωγικών κλάδων του νησιού!! και για να μπορέσει να προσφέρει στους επισκέπτες περιβάλλον ξεκούρασης και ηρεμίας, καταδικάζει τις οικογένειες των οικοδόμων να στερηθούν το μεροκάματο και την ασφάλιση τους τους πιο παραγωγικούς μήνες του χρόνου.

Αυτή είναι ευημερία των ξενοδόχων και όχι των παραγωγικών κλάδων.

Δεν φτάνει που το μοντέλο ανάπτυξης τους έκανε τους μισούς εργαζόμενους γκαρσόνια της Ευρώπης, τώρα θέλει και τους άλλους μισούς να πεινάνε.

Ποια λογική λέει ότι η προσφορά ξεκούρασης στους επισκέπτες περνάει αναγκαστικά από την πείνα των οικοδόμων και των συναφών επαγγελμάτων;

Ενδιαφέρθηκε ποτέ η δημοτική αρχή για τα δημοτικά και ιδιωτικά έργα που εκτελούνται από νύχτα σε νύχτα; Και μη μας πουν ότι δεν έχουν αρμοδιότητα. 

Ενδιαφέρθηκε για τις ατελείωτες ώρες εργασίας, την έλλειψη μέτρων προστασίας αλλά και τον εξαναγκασμό δουλειάς σε 7 μέρες την εβδομάδα;

Τους ρωτάμε ποιος θα πάρει επίδομα ανεργίας το χειμώνας;

Πώς θα ζήσουν οι οικογένειές των οικοδόμων μέσα σε μία περίοδο εκτίναξης της ακρίβειας με πληθωρισμό πάνω από 11%  και με τους  λογαριασμούς ρεύματος και την τιμή της βενζίνης να χτυπάνε ταβάνι;

Υπάρχει ντροπή ή χάθηκε κι αυτή.

Υπάρχουν οι ώρες κοινής ησυχίας. Αν αυτές τηρηθούν θα δοθεί λύση στο πρόβλημα των δραστηριοτήτων που ενοχλούν.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην οικοδομή να αποκρούσουν αυτή την απόφαση έκτρωμα που τους κάνει παρίες στον τόπο τους για χάρη των κερδών των λίγων.

Όλοι την Παρασκευή στο δημ. συμβούλιο στις 6μμ για να μην ψηφιστεί  αυτή η πρόταση της Δημ. Αρχής

Για το  Α.ΜΕ.Λ

ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΣ  ΠΕΤΡΟΣ 

Δημοτικός σύμβουλος 

ΛΕΥΚΑΔΑ  16-6-2

Προηγουμενο αρθρο
Οι «πεταλούδες» στον κόλπο της Βασιλικής
Επομενο αρθρο
Το πρόγραμμα των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου

1 Σχόλιο

  1. Κρητικος Σπυρίδων
    17 Ιουνίου 2022 at 13:22 — Απάντηση

    Υπάρχουν οικογενειες που ζουν αποκλειστικά από την οικοδομή. Επιχειρήσεις μικρές και μεγάλες που επίσης ασχολουνται αποκλειστικά με την οικοδομή. Κάποιος να μας εξηγήσει τι θα γίνουν όλοι αυτοί. Να μην επιτρεπονται εργασίες της ώρες κοινής ησυχίας είναι κατανοητό. Αλλά μέχρις εκεί.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.