HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΑπόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας για τους Δασικούς Χάρτες

Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας για τους Δασικούς Χάρτες

Ζητάμε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την άμεση ανάκληση της δήλωσης ιδιοκτησίας που υπέβαλε η Διεύθυνση Δασών Λευκάδας.
• Την αποστολή εγγράφου εκ μέρους του Δήμου Λευκάδας στο Ελληνικό Κτηματολόγιο Α.Ε και στο γραφείο κτηματογράφησης Λευκάδας με αναλυτική έκθεση των νομικών επιχειρημάτων μας, για την απόρριψη της
υποβληθείσας δήλωσης ιδιοκτησίας.
• Ζητάμε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας την άμεση προώθηση νομοθετικής ρύθμισης με την οποία θα τροποποιηθεί η διάταξη του εδαφίου Α της περίπτωσης 4 της παρ.1 του άρθρου 10 του νόμου 3208/2003 η οποία προστέθηκε με το άρθρο 152 του νόμου 4819/2021 ΦΕΚ Α 129/23-07-2021, ώστε να αποσαφηνιστεί πλήρως ότι το Ελληνικό δημόσιο στις περιοχές του Β εδαφίου του άρθρου 62 του νόμου 998/1979 δύναται να προβάλει δικαιώματα μόνο στην περίπτωση που επικαλείται νόμιμους τίτλους ιδιοκτησίας.
• Το συντονισμό ενεργειών του Δήμου Λευκάδας, με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων και την ΚΕΔΕ, προκειμένου να διασφαλιστεί η μη ανατροπή εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου της πάγιας ρύθμισης περί αναστροφής του τεκμηρίου κυριότητας στις περιοχές του Β εδαφίου του άρθρου 62 του νόμου 998/1979 .
• Την συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εντός της επόμενης εβδομάδας, για την άμεση επίλυση του εξαιρετικά σοβαρού ζητήματος που έχει προκύψει για το Δήμο Λευκάδας και τους ιδιώτες.
Σε αντίθετη περίπτωση ο Δήμος Λευκάδας, σε συνεργασία με τους φορείς και τους πολίτες του τόπου θα προχωρήσει πάραυτα σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Η παρούσα απόφαση να κοινοποιηθεί και στο γραφείο του Πρωθυπουργού.
Η απόφαση αυτή πήρε αρ. 21/2023.

Προηγουμενο αρθρο
Η λεκάνη του Κομηλιού μισογεμάτη
Επομενο αρθρο
Θέσεις εργασίας στη Λευκάδα από 06/02 έως 12/02/2023

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.