HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΒόλος, Πήλιο, Σκιάθος,  σάρωσε η κακοκαιρία, ένας νεκρός

Βόλος, Πήλιο, Σκιάθος,  σάρωσε η κακοκαιρία, ένας νεκρός

Αδιανόητη η καταστροφή που έχει προκαλέσει στην περιοχή της Μαγνησίας η κακοκαιρία «Daniel», η οποία χτυπά με σφοδρότητα τον νομό και έχει στοιχίσει τη ζωή σε έναν άνδρα. Ακόμα ένας άνδρας αγνοείται.

Οι εικόνες που έρχονται από το πρωί από την περιοχή της Μαγνησίας είναι πραγματικά σοκαριστικές. Το ύψος της βροχής που έχει πέσει από την έναρξη της σφοδρής καταιγίδας που κρατά εδώ και 10 και πλέον ώρες και δεν έχει κοπάσει ακόμη (αντίθετα από τις 10:30 υπήρξε ένταση των φαινομένων) είναι εξαιρετικά υψηλό.

Αποτέλεσμα αυτού, δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια, να πλημμυρίσουν σπίτια και καταστήματα, ακόμη και το νοσοκομείο Βόλου, ενώ την ίδια ώρα οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους. Χείμαρροι έσπασαν, ακόμη και μέσα στο πολεοδομικό συγκρότημα πλημμυρίζοντας τους γύρω δρόμους. Το παρακάτω βίντεο από τον χείμαρρο Κραυσίδωνα είναι χαρακτηριστικό.

Από τη σφοδρή κακοκαιρία ο Βόλος θρηνεί έναν 70χρονο άνδρα. Ο κτηνοτρόφος έχασε τη ζωή του όταν κατέρρευσε τοιχίο λόγω του βάρους των υδάτων καταπλακώνοντάς τον και σκοτώνοντάς τον. Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου όταν ο άνδρας πιθανότατα βγήκε σε κάποιο εξωτερικό χώρο, θέλοντας να πάει να ταϊσει τα ζώα του.

Την ίδια ώρα αγνοείται ένας 42χρονος άνδρας το αυτοκίνητο του οποίου παρασύρθηκε από το ρέμα της Αγίας Αικατερίνης. Στο αυτοκίνητό του επέβαινε και ο ανήλικος γιος του ο οποίος διεσώθη την τελευταία στιγμή. Κλιμάκια της ΕΛΑΣ και της ΕΜΑΚ χτενίζουν την περιοχή με σκοπό να βρουν τον άνδρα που αγνοείται.

Στην περιοχή της Μαγνησίας η πυροσβεστική έχει δεχθεί πάνω από 250 κλήσεις για απάντληση υδάτων, ενώ οι εικόνες από την περιοχή είναι πράγματι αποκαρδιωτικές.

Για την περιοχή του Βόλου έχει εκδοθεί διαταγή απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω της επικινδυνότητας του φαινομένου. Το ίδιο ισχύει και για το Πήλιο αλλά και τη Σκιάθο.

Δραματική η κατάσταση από την κακοκαιρία Daniel και στο Πήλιο
Στον Αγιο Ιώαννη Πηλίου 110 άτομα κάτοικοι και τουρίστες φαίνεται ότι έχουν αποκλειστεί στο χωριό.

Για ένα ζευγάρι στην περιοχή του Πάλτσι Αργαλαστή Πηλίου που έχει εγκλωβιστεί γίνεται προσπάθεια απεγκλωβισμού. Ενδεχομένως να επιχειρηθεί η απομάκρυνσή τους με ελικόπτερο.

Τα προβλήματα είναι μεγάλα και στο Πήλιο καθώς τα φαινόμενα ήταν εξαιρετικά σφοδρά και εκεί. Μέχρι το πρωί η περισσότερη βροχή είχε πέσει στη Ζαγορά Πηλίου. Χαρακτηριστικές της σφοδρότητας των φαινομένων είναι και οι παρακάτω εικόνες που δείχνουν πόσο γρήγορα βυθίστηκε ένα αμάξι στα νερά.

Δεκάδες αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί στη θάλασσα με τις εικόνες να είναι πραγματικά πρωτόγνωρες.

Το παρακάτω βίντεο είναι από την περιοχή του Αγίου Ιωάννη Πηλίου:

Εικόνες καταστροφής από την κακοκαιρία Daniel και στη Σκιάθο
Δραματική είναι η κατάσταση και στη Σκιάθο όπου οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει.

Πηγή: https://www.iefimerida.gr/

Προηγουμενο αρθρο
Equal Society: Δωρεάν αγγλικά στα νέα ταχύρρυθμα τμήματα του E-Gnosis
Επομενο αρθρο
Τα σκουπίδια πρέπει να μαζευτούν

1 Σχόλιο

  1. Αναγνώστης
    10 Σεπτεμβρίου 2023 at 16:04 — Απάντηση

    Οι φτωχοί ζουν κάτω προσμένοντας να σηκωθεί / ο ποταμός μεσ’ την νύχτα και να τους φέρει στη θάλασσα / έχω δει μικρές κούνιες που αρμένιζαν, κομμάτια / σπιτιών, καρέκλες και μια σεπτή οργή / από μαυροκίτρινα νερά που μέσα τους συγχέονται ο ουρανός και ο τρόμος./ Για σένα μόνο είναι, φτωχέ, η πλημμύρα, για τη γυναίκα σου και το σπαρτό σου / για το σκύλο σου και το εργαλείο σου, για να μάθεις / να είσαι ζητιάνος. / Τα νερό δεν ανεβαίνει στα σπίτια των αφεντάδων / που τα χιονισμένα κολλάρα τους πετούν απ’ τα πλυντήρια. / Φάε αυτό τον ακαταμάχητο βόρβορο και αυτά τα ερείπια που κολυμπούν / με τους νεκρούς σου που τραβάνε γλυκά προς τη θάλασσα, / ανάμεσα στα φτωχικά τραπέζια και στα χαμένα δέντρα / που πάνε από τάφο σε τάφο δείχνοντας τις ρίζες τους. /
    Ευχή σαν προσευχή με όλους όσους μνημονεύουν τον μεγάλο ποιητή Pablo Neruda και το ποίημά του ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ (μετάφραση από τα ισπανικά: Άννα Βάλβη, Cloe Varela Docampo, εκδ. Τολίδη).

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.