HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΓιατί ο Δήμος Λευκάδας δεν λαβαίνει τις επιχορηγήσεις του Υπες για τα αδέσποτα

Γιατί ο Δήμος Λευκάδας δεν λαβαίνει τις επιχορηγήσεις του Υπες για τα αδέσποτα

Σωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας

Γιατί ο Δήμος Λευκάδας δεν λαβαίνει τις επιχορηγήσεις του Υπες για τα αδέσποτα, που της αναλογούν;

Με αλλεπάλληλες επιστολές μας κατά την διάρκεια του 2023 προσπαθήσαμε να μάθουμε τι έχει γίνει με τα κονδύλια του υπες για το 2023, προς τον Δήμο Λευκάδας.

Στην επιστολή με αρ. πρωτ. 9291/27-4-2023 προς την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου αναφέρουμε μεταξύ άλλων :

«Κατόπιν μη απάντησής σας στην επιστολή μας με αρ. πρωτ. 4491/09-03-2023, παρακαλούμε εκ νέου, να μας ενημερώσετε :

1. για το τι ενέργειες κάνατε ώστε να απορροφηθούν τα κονδύλια του υπ. Ες, για στειρώσεις, φάρμακα και λοιπά έξοδα. (ΑΔΑ: 658Μ46ΜΤΛ6-ΩΨΗ ποσό ύψους 11.100 ευρώ για υπηρεσίες στείρωσης αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δήμου Λευκάδας, ΑΔΑ: 6ΣΕΑ46ΜΤΛ6-Θ30 ποσό ύψους 6.500 ευρώ για την προμήθεια εμβολίων και λοιπών φαρμακευτικών ουσιών για τον εμβολιασμό ζώων συντροφιάς και την άμεση περίθαλψή τους σε περίπτωση δηλητηριάσεων για τον Δήμο Λευκάδας, ΑΔΑ: ΩΤΖΕ46ΜΤΛ6-Λ06 ποσό ύψους 11.100 ευρώ για την υλοποίηση δράσεων διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς για τον Δήμο Λευκάδας)»

Ποτέ δεν πήραμε απάντηση.

Χωρίς την εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού κτηνιατρείου, όμως, κανένας προγραμματισμός δεν μπορεί να γίνει.

Το κτηνιατρείο, όπως είναι γνωστό, αν δεν φύγει από το εφιαλτικό μέρος που μεταφέρθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020, είναι αδύνατο να λειτουργήσει. Είναι εντελώς παραδομένο στα χέρια κακοποιών στοιχείων. Παρά τις διαμαρτυρίες μας, δε, χειροτέρεψε ακόμη περισσότερο η κατάσταση. Τελευταία μάθαμε ότι ξήλωσαν μέχρι και τα κλιματιστικά. Μέχρι να αποφασιστεί η μεταφορά του, πιθανώς τα κοντέινερ να είναι εντελώς άχρηστα.

Οι επιχορηγήσεις για το 2023, λοιπόν, χάθηκαν.

Πριν καλά καλά μπει το 2024, το υπες, ήδη ανακοίνωσε τις επιχορηγήσεις του 2024, μέσω των αποφάσεων με ΑΔΑ 9ΗΖ146ΜΤΛ6-ΗΡΝ (11.000 ευρώ για την Λευκάδα) και 97ΡΕ46ΜΤΛ6-Β94.

Πρόκειται για χρηματοδοτήσεις μέσω των οποίων, οι δικαιούχοι δήμοι δύνανται να καλύπτουν τις αναγκαίες δαπάνες για την κτηνιατρική φροντίδα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, περιλαμβανομένων των στειρώσεων, των εμβολιασμών, των κάθε είδους θεραπειών κλπ, όπως και για προμήθεια εμβολίων και λοιπών φαρμακευτικών ουσιών για τον εμβολιασμό ζώων συντροφιάς και την άμεση περίθαλψή τους σε περίπτωση δηλητηριάσεων, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις των Δήμων που απορρέουν από τον ν. 4830/2021.

Τα χρήματα λοιπόν υπάρχουν. Κινδυνεύουν όμως να μην τα διεκδικήσει κανείς για την Λευκάδα, αφήνοντας τα αδέσποτα σε δραματική κατάσταση, και τους Λευκαδίτες να έχουν αφεθεί στην μοίρα τους και να πληρώνουν υπέρογκα ποσά από την τσέπη τους στα ιδιωτικά κτηνιατρεία της Λευκάδας και της Πρέβεζας.

Ελπίζουμε, η νέα Δημοτική αρχή, η οποία έχει επιδείξει διάθεση επίλυσης του προβλήματος, να λάβει σύντομα τα μέτρα της ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ.

Οι εποχιακές εγκυμοσύνες των αδέσποτων δεν αφήνουν χρονικά περιθώρια για αναβολές και χαλαρότητα.

Προηγουμενο αρθρο
Συναντήσεις Θανάση Καββαδάμε τους νέους Αντιπεριφερειάρχες
Επομενο αρθρο
Oρισμός Αντιδημάρχων - Αναπλήρωση Δημάρχου. Ορισμός & ανάθεση αρμοδιοτήτων Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.