HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΓιορτή Τρύγου και Μούστου στο Σύβρο [Φωτό -βίντεο]

Γιορτή Τρύγου και Μούστου στο Σύβρο [Φωτό -βίντεο]

«Όπως παλιά από το πατητήρι στην κάδη, με μεθυστικές γεύσεις μούστου, μουσταλευριάς και πικάντικη ριγανάδα στη Συβριώτικη παραλλαγή  με ντόπιο κρασί.»

Αυτό ήταν το κάλεσμα του  Πολιτιστικού Συλλόγου Σύβρου «Αντελικός», ο οποίος την Τρίτη το βράδυ μας χάρισε μια από τις καλύτερες πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού στην πλατεία του  Σύβρου.

Ο δραστήριος  Πολιτιστικός Σύλλογος Σύβρου, «Αντελικός», μας έχει συνηθίσει σε ουσιαστικές και μελετημένες εκδηλώσεις και η Γιορτή Τρύγου και Μούστου ήταν μια από αυτές.

 Στην πλατεία του χωριού στήθηκε το πατητήρι, η κάδη, τα κοφίνια με τα σταφύλια και έγινε αναπαράσταση του πατήματος των σταφυλιών από μέλη του Συλλόγου. Παρασκευάστηκε επίσης και μουσταλευριά.

 Οι άξιες γυναίκες του χωριού είχαν παρασκευάσει από πριν υπέροχο λικέρ σταφυλιών, μουσταλευριά και μουστοκούλουρα τα οποία προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους, μαζί με την ξεχωριστή ριγανάδα, συνοδευόμενη με τυρί, σκόρδο και αρμυροσαρδέλα. Σερβίρισαν όλους στις θέσεις τους  για να μην υπάρξει συνωστισμός, αφού στην εκδήλωση τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Την μουσική ψυχαγωγία προσέφερε η Αγιομαυρίτικη Παρέα με ένα πλούσιο πρόγραμμα, που λόγω των ημερών συμπεριέλαβε και τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Χωρίς ίχνος φολκλόρ η εκδήλωση ξεχώρισε από την ποιότητα των μελών του Συλλόγου και του εξαίρετου  πρόεδρου του, κ. Δευτεραίου, οποίος είναι  ουσιαστικός  γνωστής της παράδοσης του χωριού.

Προηγουμενο αρθρο
Περί αγάλματος (ευθύς) λόγος
Επομενο αρθρο
Ο Μίκης, ο Γιώργος, ο Ωρωπός και η Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.