HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔήμος Λευκάδας: ανακοίνωση για την επιχορήγηση των αθλητικών, πολιτιστικών σωματείων και συλλόγων

Δήμος Λευκάδας: ανακοίνωση για την επιχορήγηση των αθλητικών, πολιτιστικών σωματείων και συλλόγων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για συνδιοργάνωση εκδηλώσεων με το Δήμο Λευκάδας για το έτος 2023

Ενημερώνουμε ότι οι αιτήσεις αθλητικών και πολιτιστικών σωματείων ή συλλόγων για συνδιοργάνωση εκδηλώσεων με το Δήμο Λευκάδας, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.3 του άρθρου 158 του Δημοτικού Κώδικα (Ν. 3463/2006), υποβάλλονται σε δύο στάδια, ως εξής:

A. Απαραίτητα δικαιολογητικά, που θα πρέπει να υποβληθούν στη Γραμματεία Δήμου Λευκάδας, πριν την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, προκειμένου να αξιολογηθεί η πρόταση συνδιοργάνωσης και να ληφθεί η σχετική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο: 

1. Αίτηση με την οποία να προσδιορίζονται οι συγκεκριμένες κάθε φορά αθλητικές ή πολιτιστικές εκδηλώσεις που πρόκειται να επιχορηγηθούν, με αναλυτικό προϋπολογισμό εξόδων των εκδηλώσεων αυτών και τις ημερομηνίες υλοποίησής τους. 

2. Προϋπολογισμό της συνολικής οικονομικής δραστηριότητας του συλλόγου για το τρέχον έτος.

3. Καταστατικό του συλλόγου, με βεβαίωση του Γραμματέα του Πρωτοδικείου ότι έχει εγγραφεί (καταχωρηθεί) στο βιβλίο των Σωματείων.

4. Απόσπασμα πρακτικών συνεδριάσεως του Δ.Σ., στο οποίο αναφέρονται τα πρόσωπα, που εκπροσωπούν ή δεσμεύουν με την υπογραφή τους το σύλλογο ή το σωματείο, εφόσον παρέχεται από το καταστατικό η δυνατότητα αυτή. Εάν δεν παρέχεται τέτοια δυνατότητα από το καταστατικό, τότε απαιτείται πρακτικό του διοικητικού συμβουλίου με το οποίο παρέχεται εξουσιοδότηση σε ορισμένο μέλος του για την είσπραξη της επιχορήγησης.

5. Στοιχεία όλων των δραστηριοτήτων που πραγματοποίησε ο αιτούμενος φορέας κατά το προηγούμενο έτος (2022).

6. Πλέον των προαναφερθέντων δικαιολογητικών και σύμφωνα με το άρθρο 10Β του Ν.3861/2010 όπως προστέθηκε με το άρθρ. 16 Ν. 4305/2014, σε περίπτωση που το ποσό της επιχορήγησης υπερβεί τις τρεις χιλιάδες (3.000,00) ευρώ συνολικά ετησίως, οι επιχορηγούμενοι φορείς οφείλουν να αναρτούν στο Μητρώο Επιχορηγούμενων Φορέων του Προγράμματος Διαύγεια τα στοιχεία των δαπανών οι οποίες αφορούν στα ποσά των επιχορηγήσεων.

B. Απαραίτητα δικαιολογητικά (που θα πρέπει να υποβληθούν στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου), μετά την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, για την έκδοση χρηματικού εντάλματος πληρωμής της επιχορήγησης:

1. Απολογισμός της συνολικής οικονομικής δραστηριότητας του συλλόγου έτους 2022 και ξεχωριστός απολογισμός της επιχορήγησης ή χρηματοδότησης που έλαβε για το 2022 και είναι μικρότερη του 100% των συνολικών χρηματικών ποσών που διαχειρίσθηκε (Ο αιτούμενος επιχορήγησης φορέας υποχρεούται να έχει υποβάλει τα ανωτέρω καθώς και τον προϋπολογισμό του για το επόμενο έτος, με το πέρας διμήνου από τη λήξη του οικονομικού έτους, στους φορείς από τους οποίους εποπτεύεται  καθώς και στους φορείς που τον έχουν επιχορηγήσει, εφόσον αυτοί δεν ταυτίζονται).

2. Βεβαίωση υποβολής των ανωτέρω καθώς και του προϋπολογισμού για το έτος 2023 (σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου  41 παρ. 3 εδ. α του Ν. 4129/2013 όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 29 του Ν. 4223/2013), στους φορείς από τους οποίους εποπτεύεται (π.χ. Περιφέρεια).

3. Έγγραφο στο οποίο θα δηλώνεται ο τραπεζικός λογαριασμός (ΙΒΑΝ) του συλλόγου-σωματείου.

4. Φορολογική ενημερότητα (για ποσό πάνω από 1.500,00 €).

5. Ασφαλιστική ενημερότητα (για ποσό πάνω από 3.000,00 €).

Υποχρέωση κάθε επιχορηγούμενου φορέα αποτελεί η αναφορά του Δήμου Λευκάδας ως συνδιοργανωτή με ταυτόχρονη χρήση του λογοτύπου του, σε οποιαδήποτε δημοσίευση (προσκλήσεις, αφίσα, μπροσούρα κλπ) ή οπτικοακουστικό υλικό παραχθεί, τα οποία θα πρέπει να προσκομισθούν μετά την εκδήλωση (μαζί με τα δικαιολογητικά του κεφ. Β).

Διευκρινίζεται ότι δικαιούχοι χρηματικών επιχορηγήσεων, είναι αθλητικά σωματεία και πολιτιστικοί σύλλογοι που έχουν την έδρα τους εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Λευκάδας, που έχουν συσταθεί για την επιδίωξη αθλητικού ή πολιτιστικού σκοπού, αναπτύσσουν κοινωνική – πολιτιστική δραστηριότητα και έχουν αποκτήσει νομική προσωπικότητα με την εγγραφή τους στο τηρούμενο στο Πρωτοδικείο της έδρας τους ειδικό δημόσιο βιβλίο.

Για τον καλύτερο συντονισμό των διαδικασιών που απαιτούνται για την επιχορήγηση φορέων που επιθυμούν να υλοποιήσουν εκδηλώσεις σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Λευκάδας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε κατά το δυνατόν έως 31 Μαρτίου 2023 και σε κάθε περίπτωση σε εύλογο χρονικό διάστημα πριν την πραγματοποίηση της προγραμματισμένης εκδήλωσης.

Μαζί με τις προτάσεις σας και στοχεύοντας στην κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου μητρώου συλλόγων και σωματείων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας, σας παρακαλούμε να μας εφοδιάσετε με οπτικοακουστικό υλικό από πρόσφατες εκδηλώσεις και δράσεις σας ή άλλο έντυπο υλικό (ιστορικό του συλλόγου σας, κλπ)  και να επικαιροποιήσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας (δ/νση, τηλέφωνο, fax, e-mail, site ή blog, κοινωνικά δίκτυα).

Για διευκρινίσεις μπορείτε να απευθύνεστε στο Γραφείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Πολιτισμού στα τηλέφωνα 2645360620 (κ. Κ. Βανδώρου) και 2645360591 (κ. Ο. Σίδερη).

Από τον Δήμο Λευκάδας

Προηγουμενο αρθρο
Π.Ε. Λευκάδας: 21 & 22 Φεβρουαρίου 2023 η νέα διανομή ΤΕΒΑ
Επομενο αρθρο
Έκτακτη ανακοίνωση της NASA: Μυστηριώδες σύννεφο, ορατό από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό σκέπασε την Ελλάδα την Τσικνοπέμπτη!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.