HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΔιαμαρτυρία κατοίκων Καρυάς για την ανεξέλεγκτη βόσκηση

Διαμαρτυρία κατοίκων Καρυάς για την ανεξέλεγκτη βόσκηση

Διαμαρτυρία κατοίκων Δημοτικού διαμερίσματος Καρυάς

Κοινοποίηση προς:
Τοπικά Μ.Μ.Ε—–Διεύθυνση αγροτικής ανάπτυξης—Περιφέρεια Ιονίων Νήσων—Δήμο Λευκάδας—Εισαγγελία Λευκάδας.

Με το παρών έγγραφο σας κάνουμε γνωστό ,ότι, στην περιφέρεια του Δήμου μας, η κατάσταση με την ανεξέλεγκτη περιφορά και βόσκηση δεκάδων μοσχαριών έχει χειροτερεύσει πάρα πολύ!!

Πολλά κτήματα είναι έρμαια στην τύχη τους, και έχουν υποστεί μεγάλες κατά στροφές.(Δέντρα σπασμένα και ξεριζωμένα, ξερολιθιές γκρεμισμένες κήποι και μποστάνια κατεστραμμένα, περιφράξεις σπασμένες —Δίχτυα και ελιές αμάζευτες κ.α)

Όλη την ελαιοκομική περίοδο πολλοί παραγωγοί έπαθαν ζημιές στην παραγωγή τους και καταστράφηκαν τα ελαιοδύχτια τους. Ιδιαίτερα στην περιοχή της Ακόνης Αλεξάνδρου και Πλατυστόμων.

Αυτές τις μέρες κάναν την εμφάνισή τους στο λιβάδι της Καρυάς και καταστρέφουν τα αμπέλια που σε λίγες μέρες είναι έτοιμα να τρυγηθούν.

Ο κόσμος της περιοχής είναι ανάστατος γιατί έχουν κοπιάσει και βλέπουν από στιγμή σε στιγμή να απειλείται με καταστροφή η σοδειά τους καθώς και η περιουσίες τους.

Έχοντας υπόψη και το τι συνέβηκε πέρσι με τα ελαιοδύχτια δεν έχουν το κουράγιο και την οικονομική αντοχή να αγοράσουν και να στρώσου τις ελιές τους.

Γι’ αυτό αποφασίσαμε να κάνουμε το ζήτημα γνωστό στις αρμόδιες αρχές για να πάρουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προκειμένου να φύγει από πάνω μας αυτός ο βραχνάς. Μας φτάνουν τα προβλήματα που μας φόρτωσαν οι κυβερνήσεις μας.

Αυτό πρέπει να γίνει άμεσα πριν μπουν τα μοσχάρια στα αμπέλια.

Σε κάθε περίπτωση εμείς απ’ την μεριά μας θα περιφρουρήσουμε τα κτήματα και τον κόπο μας.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ Της ΚΑΡΥΑΣ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΗΜΟ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Προηγουμενο αρθρο
Η Λευκάδα σαν ζωγραφιά
Επομενο αρθρο
Κύματα ύψους 4,5 μέτρων χτύπησαν τη Χιλή μετά το σεισμό «τέρας» των 8,3 Ρίχτερ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.