HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΔιανομή φυλλαδίων για την πυροπροστασία του Ιστορικού Κέντρου από Πυροσβεστική και Εμπορικό Σύλλογο

Διανομή φυλλαδίων για την πυροπροστασία του Ιστορικού Κέντρου από Πυροσβεστική και Εμπορικό Σύλλογο

Διανομή φυλλαδίων για την πυροπροστασία του Ιστορικού Κέντρου της Λευκάδας πραγματοποίησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λευκάδας σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Λευκάδας. Τα ενημερωτικά φυλλάδια περιέχουν χρήσιμες οδηγίες για την αποφυγή πυρκαγιών στο Ιστορικό Κέντρο και απευθυνόταν σε καταστηματάρχες και κατοίκους του Ιστορικού Κέντρου.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΠΟΛΗΣ

Ο χώρος της παλαιάς πόλης της Λευκάδας λόγω των στενών δρόμων, των ξύλινων κολλητών  στεγών των σπιτιών και της παλαιότητας των κτιρίων είναι επικίνδυνος για την έναρξη και εξάπλωση μιας πυρκαγιάς και για αυτό τον λόγο προτείνονται τα παρακάτω μέτρα:

Παίρνουμε όλα τα προληπτικά μέτρα έναντι των πυρκαγιών όπως:

  • Έλεγχος της ηλεκτρικής εγκατάστασης του κτιρίου από ηλεκτρολόγο και κλείσιμο του διακόπτη όλων των ηλεκτρικών συσκευών όταν δεν χρησιμοποιούνται.
  • Ιδιαίτερη προσοχή κατά την χρήση σομπών υγραερίου και χρησιμοποίησης υγραερίου για παρασκευή φαγητού και, όπου γίνεται χρήση, τακτικός έλεγχος των σωληνώσεων και κλείσιμο της στρόφιγγας της φιάλης μετά την χρήση.
  • Τακτικός καθαρισμός των μπουριών από τις ξυλόσομπες και έλεγχος υπερθέρμανσης των ξύλινων σημείων επαφής με την στέγη.
  • Αποφυγή στάθμευσης του οχήματός μας σε απαγορευμένα σημεία, διότι δεν θα μπορέσουν τα Πυροσβεστικά οχήματα να έρθουν έγκαιρα στο συμβάν, λόγω μπλοκαρίσματος.

Σε περίπτωση πυρκαγιάς :

  • Καλούμε σε βοήθεια και ειδοποιούμε αμέσως στο 2645022199 ή 199 την Πυροσβεστική αναφέροντας με ψυχραιμία την διεύθυνση του κτιρίου, τι καίγεται και αν κινδυνεύουν άνθρωποι
  • Προσπαθούμε εφόσον η φωτιά είναι ακόμη μικρή να την κατασβήσουμε με χρήση Πυροσβεστήρα ή με χρήση νερού εφόσον δεν υπάρχει ρεύμα, ή να την σκεπάσουμε με μάλλινο ή βαμβακερό ύφασμα.
  • Εφόσον δεν μπορούμε να την σβήσουμε απομακρυνόμαστε από το χώρο της φωτιάς σε ασφαλές σημείο.
  • Βοηθάμε του πυροσβέστες δίνοντας πληροφορίες για τον αν  υπάρχει άλλο άτομο εντός σπιτιού, αν υπάρχουν μέσα φιάλες υγραερίου και για τη διαρρύθμιση του χώρου.
  • Ακολουθούμε τις οδηγίες των Αρχών, Πυροσβεστική – Αστυνομία, για το αν πρέπει να απομακρυνθούμε.
  • Σε περίπτωση που βρισκόμαστε στο δρόμο, είτε με όχημα είτε με τα πόδια και ακούμε τις σειρήνες της Πυροσβεστικής, κάνουμε στην άκρη και σταματάμε, ώστε να διευκολύνουμε τα οχήματα της Πυροσβεστικής.

Έχουμε πάντα στο νου μας το ρητό «Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαμβάνειν»

Εκ της Διοικήσεως Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Λευκάδας

Προηγουμενο αρθρο
Πρόσκληση Ετησίας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης και Αρχαιρεσιών του Συλλόγου Απανταχού Ευγηριωτών Λευκάδος η ΑΡΕΤΟΥΣΑ
Επομενο αρθρο
Εκδρομή ΚΑΠΗ 2023

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.