HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΔραστηριότητες Λέσχης ανάγνωσης Δημόσιας βιβλιοθήκης Λευκάδας

Δραστηριότητες Λέσχης ανάγνωσης Δημόσιας βιβλιοθήκης Λευκάδας

Λέσχη ανάγνωσης

Δελτίο τύπου

   Την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023, συναντηθήκαμε τα μέλη και οι φίλοι της Λέσχης Ανάγνωσης της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας και  συζητήσαμε για το βιβλίο του βραβευμένου με Νόμπελ Ζοζέ Σαραμάγκου «Η Σπηλιά».

Στο βιβλίο αυτό ο Σαραμάγκου αφηγείται τις τύχες του Σιπριάνο Αλγκόρ, ενός κεραμοποιού που βλέπει την τέχνη του και την οικογενειακή ζωή του να αλλάζουν όταν το μυστηριώδες Κέντρο παύει να αγοράζει τα έργα του, ενώ η κόρη και ο γαμπρός του τον προσκαλούν να μετακομίσει μαζί τους μέσα στο αυτάρκες Κέντρο, όπου η κατανάλωση είναι υποχρεωτική και η δημιουργία ανεπιθύμητη…

   Με τη γνωστή αφηγηματική συνοχή και δραματική ένταση, ο συγγραφέας χτίζει ένα παντοδύναμο και απειλητικό Κέντρο που καταπίνει την πόλη γύρω του, τις παραγκουπόλεις, τους αγρούς, τις παλιές τέχνες και τους πατροπαράδοτους τρόπους ζωής. 

Και οι πρωταγωνιστές του βιβλίου θα προσπαθήσουν να βρουν μια διέξοδο για αληθινή ζωή, μακριά από το ισοπεδωτικό Κέντρο. 

Εκτός από αυτό το βιβλίο, συζητήσαμε ακόμα για τα βιβλία του: Περί Τυφλότητας, Περί φωτίσεως, Ο φωταγωγός, Η ιστορία της άγνωστης νήσου.

Η επόμενη συνάντησή μας θα γίνει στις 28 Μαρτίου 2023, στις 6 το απόγευμα, στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας, με το βιβλίο του 

Αλαα Αλ-Ασουανί «Το Μέγαρο Γιακουμπιάν».

Σας περιμένουμε όλους!

Προηγουμενο αρθρο
Παρεμβάσεις στον τομέα της ύδρευσης και των κοινοχρήστων χώρων στην ορεινή Λευκάδα
Επομενο αρθρο
Επέμβαση της Πυροσβεστικής στο Ξηρόμερο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.