HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΔυό λόγια για τον Πολυχρόνη Σίδερη

Δυό λόγια για τον Πολυχρόνη Σίδερη

Προχθές Σάββατο πρωί έφυγε από κοντά μας ο αγαπητός φίλος και συνάδελφος Μαθηματικός Πολυχρόνης Σίδερης σε ηλικία 85 ετών .Έφυγε στην αγκαλιά της αγαπημένης του Δήμητρας ,των παιδιών του και των αδελφών του.

Ο Πολυχρόνης υπηρέτησε ως καθηγητής Μαθηματικών στη Λευκάδα και σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Διετέλεσε σχολικός σύμβουλος ,μέλος του Δ.Σ.της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και συγγραφέας. Δεν είχα την τύχη να τον έχω καθηγητή , αλλά είχα πολλά θετικά ακούσματα από μαθητές του και συναδέλφους μας ,τα οποία με με γέμιζαν ικανοποίηση και υπερηφάνεια.

Γνωριστήκαμε οικογενειακά και μας συνέδεε φιλία. Αγαπούσε τη Λευκάδα και ήταν όνειρο ζωής του να μένει στο Αθάνι και να ατενίζει το Ιόνιο. Δυστυχώς κινητικά προβλήματα δεν του το επέτρεψαν τα τελευταία χρόνια και ζούσε στη παλιά πόλη ,καθημερινός θαμώνας στα καφενεία της πλατείας και της κεντρικής αγοράς παρέα με τη Δήμητρα ,τα αδέλφια του ,τους φίλους του ,τα παιδιά του και τα εγγόνια του όταν τον επισκέπτονταν. Είχε διάθεση για ζωή και δημιουργία. Παρακολουθούσε όλες τις εκδηλώσεις της Βιβλιοθήκης του Π.Κ της Ε.Λ.Μ. Τελευταία τον συνάντησα την Πέμπτη 18 Μαίου στη Κεντρική Πλατεία μαζί με όλη του την οικογένεια και τους φίλους του. Χαιρετηθήκαμε και μου είπε να τηλεφωνηθούμε να τα πούμε από βδομάδα. Δεν το περίμενα ότι σήμερα Κυριακή 21 Μαίου θα τον αποχαιρετούσα με αυτό τον τρόπο.

Καλό σου ταξίδι αγαπημένε φίλε Πολυχρόνη.

Στη Δήμητρα στα παιδιά σου στα εγγόνια σου και στα αδέλφια σου κουράγιο.

Κώστας Αραβανής
Φυσικός MSc
Δντης 2ου ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΕΛ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
Εκλογές 2023: Όλη η Ελλάδα είναι μπλε -Ιστορικός θρίαμβος για τη ΝΔ
Επομενο αρθρο
Εκδήλωση για την ένωση των Επτανήσων στο Νυδρί

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.