HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΕνώνοντας τα νήματα της ιστορίας -Μια σκιαγραφία της πόλης της Λευκάδας

Ενώνοντας τα νήματα της ιστορίας -Μια σκιαγραφία της πόλης της Λευκάδας

Ενώνοντας τα νήματα της ιστορίας -Μια σκιαγραφία της πόλης της Λευκάδας -Από το κάστρο της Αγίας Μαύρας μέχρι τη Αμαξική και τη σύγχρονη πόλη.

Μια ομιλία του Βασίλη Φίλιππα για την ιστορική πορεία της πόλης της Λευκάδας ανά τους αιώνες (την οικιστική, πολεοδομική, αρχιτεκτονική, κοινωνικοοικονομική και πολιτιστική της εξέλιξη και τα γεγονότα που εν τέλει καθόρισαν την ιστορία της) βασισμένη στο σύνολο των έντυπων πηγών που την αφορούν αλλά και στην πολυετή έρευνα σε αδημοσίευτα αρχεία και συλλογές.

Έρευνα που επεκτάθηκε στον χώρο του Ιονίου κι ακόμη μακρύτερα στη Δύση και την Ανατολή, ώστε η πόλη να μπορέσει να ενταχθεί ως μελέτη περίπτωσης σε μεγαλύτερα πλαίσια.Ένα πανόραμα που περιλαμβάνει Φράγκους ιππότες, Οθωμανούς κατακτητές και πειρατές, ποντοπόρους Λευκαδίτες ναυτικούς, ευγενείς και ποπολάρους, πολέμους, εξεγέρσεις, σεισμούς και θανατηφόρες επιδημίες, ενδυμασίες, έθιμα και νοοτροπίες…Την παρουσίαση συνοδεύουν 80 διαφάνειες με χάρτες, γκραβούρες και φωτογραφίες.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 31 Μαρτίου, στα πλαίσια του Διεπιστημονικού Σεμιναρίου «Διαδρομές Ιστορίας και Τέχνης στη Λευκάδα».

Παρακολουθείστε το βίντεο.

Προηγουμενο αρθρο
Ανθισμένες Αλιφασκιές
Επομενο αρθρο
Με επιτυχία ο 1ος αγώνας ορεινού τρεξίματος στο μονοπάτι των πηγών του Σύβρου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.