HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΗ Επιστροφή στην Εφηβεία

Η Επιστροφή στην Εφηβεία

 Η δυνατότητα αναγνώρισης του εφηβικού μας παρελθόντος  και η αναβίωση συναισθημάτων (ενός νεανικού έρωτα, έστω πλατωνικού) που προκαλούνται με την επαναφορά των αναμνήσεων είναι πλεονέκτημα ή αρκετά αφελής επιθυμία;     

Οι εφηβικές επιθυμίες ξεγλιστρούν απ όλες τις παγίδες του μυαλού μας και επιζούν καμιά φορά ως τα βαθιά γεράματα. Ο μεν υπερεβδομηκοντούτης κύριος Δημήτριος «ξαναβαπτίζεται»  Δημητράκης και Μίμης η δε ομήλικη κυρία Ελένη Ελενάκι και Νίτσα. Κι αυτές οι  εφηβικές επιθυμίες βρίσκουν απ τη μια μεριά την ευκαιρία να πραγματωθούν, να πάρουν σάρκα και οστά, όταν τους προσφέρεται ο ρόλος, απ’ την άλλη όμως απολήγουν σε ουτοπία,  όταν το άλλο πρόσωπο  έχει εγκαταλείψει την επίγεια ζωή. 

Την παρακίνηση για αυτές τις σκέψεις προκάλεσε η δραματική ταινία μικρού μήκους «Μελτέμι» της πολυβραβευμένης πατρινής σκηνοθέτιδας Ζέτας Σπυράκη. (Για το σενάριο, Cast, trailer και video πληκτρολογείτε: Meltemi Ζέτα Σπυράκη). 

 Νίκος Ασπρογέρακας
Φιλόλογος

Προηγουμενο αρθρο
Φιλανθρωπικός Σύλλογος «Φάρος»: πίνακας της Σοφίας Καλογεροπούλου θα διατεθεί για φιλανθρωπικό σκοπό
Επομενο αρθρο
Δήμος Λευκάδας: επαναφορά της «ημέρας κοινού»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.