HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΗ Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία του Boblingen της Στουτγάρδης στη Λευκάδα

Η Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία του Boblingen της Στουτγάρδης στη Λευκάδα

Ακόμα μια εκπληκτική βραδιά Κλασικής μουσικής παρακολουθήσαμε την Πέμπτη το βράδυ στο Ανοιχτό θέατρο

Η Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία του Boblingen της Στουτγάρδης, 120 περίπου άτομα, αποτελούνταν από μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου του Μουσικού Σχολειού Άλμπερτ Αϊνστάιν της πόλης Boblingen της Στουτγάρδης.

Πρόκειται για μια εξαιρετική Συμφωνική Ορχήστρα υψηλών προδιαγραφών που οι μαθητές ξεχώριζαν μόνο από το νεαρό της ηλικίας του. Απολαύσαμε υπέροχες εκτέλεσης, θαυμάσαμε και ζηλέψαμε αυτούς τους μουσικούς, το Σχολείο τους, τη χώρα τους, την εκπαίδευση τους.

(Ήταν κρίμα που οι ηχητικές δυνατότητες του Πνευματικού κέντρου δεν μας επέτρεψαν να απολαύσουμε σε όλο το εύρος της μια σπουδαία ορχήστρα.)

Το πρόγραμμα της συναυλίας :

Σεσίλια Σαμινάντ, Κοντσέρτο για φλάουτο
Τζορτζ Γκέρσουιν, Rhapsody in Blue
Γιαν Σιμπέλιους: Φινλανδία, έργο 26
Αρτούρο Μάρκες, Danzon No.2
Γουέμπερ, Φάντασμα της Όπερας Medley (διάφορα αποσπάσματα από μέσα μουσικά έργα)
5 κομμάτια ιταλικής όπερας
Αντέλ, Skyfall από τού έργο James Bond
Καρλ Γιενγκινς (Carl Jenkins), 3 μέρη από το Adiemus

Τόσο αυτή η ορχήστρα όσο και η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων της Λειψίας, που παρακολουθήσαμε στις 20 Ιουλίου, καθώς και η Λυρική συναυλία της Ιταλικής Ακαδημίας BELCANTΟ, στις 12 Ιουλίου, έχουν έναν κοινό παρανομαστή: Το Ελληνικόν Ειδύλλιον, και τον Διευθυντή του κ. Ανδρέα Ντρέκη.

 Το Ελληνικόν Ειδύλλιον, το οποίον το 1991 ίδρυσε και διευθύνει ο κ. Ανδρέας Ντρέκης, ο οποίος σπούδασε οικονομία και κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο της Βέρνης, είναι ένας μη κερδοσκοπικός, αυτοχρηματοδοτούμενος πολιτιστικός, φυσιολατρικός χώρος, ένας ξενώνας πολιτισμού στην παραλία Σελιανιτίκων που έχει βάλει σαν στόχο εδώ και 30 χρόνια την προαγωγή της κλασσικής μουσικής και των ελληνικών κλασσικών γραμμάτων προσφέροντας ποιοτικές εκδηλώσεις και προκηρύσσοντας διεθνείς διαγωνισμούς. Προσκαλώντας συμφωνικές ορχήστρες, χορωδίες, ουμανιστικά γυμνάσια, μέσα σε ένα κήπο οπωροφόρων δένδρων και λουλουδιών 4 στρεμμάτων, όπου υπάρχει η κατάλληλη υποδομή με χώρους ασκήσεων, μουσικά όργανα και βιβλιοθήκη, πραγματοποιούνται κοντσέρτα, σεμινάρια και διαλέξεις με ταυτόχρονη μεταφορά και εκτέλεση των πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στην περιοχή της βόρειας Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδος και της Αττικής. Από φέτος ενέταξαν στο πρόγραμμα τους και της Λευκάδα. Όλες οι εκδηλώσεις προσφέρονται από το Ελληνικόν Ειδύλλιον εντελώς δωρεάν!

Διαβάστε περισσότερα εδώ. https://www.idyllion.eu/mgr/1-1_allgemeines.html

Προηγουμενο αρθρο
Συγχαρητήρια μηνύματα στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων
Επομενο αρθρο
Χιλιάδες προϊόντα - «μαϊμούδες» κατάσχεσε η ΔΙΜΕΑ στη Λευκάδα - Επιβλήθηκαν πρόστιμα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.