HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΘυρανοίξια στον Ιερό Ναό της Παναγίας των Εισοδίων στον πεζόδρομο της Λευκάδας

Θυρανοίξια στον Ιερό Ναό της Παναγίας των Εισοδίων στον πεζόδρομο της Λευκάδας

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα με κάθε επισημότητα τα Θυρανοίξια  στον ναό της  Παναγίας των Εισοδίων που βρίσκεται στον κεντρικό πεζόδρομο της Λευκάδας.

Ο ναός χτυπήθηκε άσχημα από τον καταστροφικό σεισμό του 2003. Σήμερα μετά από 18 χρόνια άνοιξε της θύρες του στους πιστούς της Λευκάδας.

 Συγκινητική η παρουσία του πατέρα Γεράσιμου Ζαμπέλη με τις άοκνες προσπάθειες και την σχεδόν καθημερινή  φροντίδα του  όλα τα χρόνια, ήταν παρόν στις εργασίες αναστήλωσης του ναού.

Πρόκειται για έναν από τους παλιότερους  συναδελφικούς ναούς της πόλης, αποτελεί  σήμερα παρεκκλήσι της ενορίας Ευαγγελίστριας.  Πρωτοχτίστηκε το 1720 και συνιστά αντιπροσωπευτικό δείγμα της λευκαδίτικης εκκλησιαστικής τέχνης.

Χαρακτηριστικά του το ψηλό μπαρόκ τέμπλο του, οι αναγεννησιακοί πίνακες στην ουρανία και στους τοίχους και οι μεταβυζαντινές εικόνες στο τέμπλο, όλα έργα Λευκαδίων αγιογράφων (Ιωάννη Ρούσσου, Στυλ. Δεβάρη, Δημ. Καμπίσου – Μπέλου, Σπυρ. Σταμπόγλη, Σπυρ. και Ουρανίας Γαζή).

Φωτογραφίες: Κώστας Κατωπόδης.

Προηγουμενο αρθρο
Επιστολή παραίτησης από το Δημοτικό Κτηνιατρείο του Αντιδημάρχου Ευτύχιου Ζουριδάκη
Επομενο αρθρο
Αυτοί ψηφίζουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.