HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΚοινή ανακοίνωση Συλλόγων συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ για το ΚΑΠΗ Λευκάδας

Κοινή ανακοίνωση Συλλόγων συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ για το ΚΑΠΗ Λευκάδας

Εργατικό Κέντρο Λευκάδας 

Κοινή ανακοίνωση του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Λευκάδας και του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Λευκάδας για το ΚΑΠΗ Λευκάδας

Πληθαίνουν οι καταγγελίες ηλικιωμένων για την απαράδεκτη κατάσταση που αντιμετωπίζουν καθημερινά ηλικιωμένοι, συνταξιούχοι συνάδελφοί μας.
Παρακείμενη καφετέρια-μπαρ, με διάφορες κατασκευές, έχει κλείσει ουσιαστικά τα παράθυρα του ΚΑΠΗ, που δεν μπορούν πλέον να ανοίξουν. Τα απαραίτητα για την εξυπηρέτηση της ελάχιστης παροχής προς τους ηλικιωμένους, δηλαδή ενός καφέ ή άλλου ροφήματος, δεν μπορεί να είναι υπόθεση προσφορών έξω από την ευθύνη του Δήμου Λευκάδας.
Το ΚΑΠΗ δεν πληροί τις προϋποθέσεις ενός χώρου που μπορεί να είναι χώρος ξεκούρασης, αναψυχής και κοινωνικοποίησης για τους απόμαχους της δουλειάς. Άλλωστε τα ΚΑΠΗ δεν είναι μόνο χώρος συνάντησης ηλικιωμένων αλλά πολλά περισσότερα που συμβάλλουν στην κοινωνικοποίηση των συνταξιούχων.

Απαιτούμε η λειτουργία του ΚΑΠΗ να είναι αυτή που απαιτούν οι ιδιαίτερες ανάγκες των συνταξιούχων, δηλαδή κάθε είδους ενέργεια που συμβάλλει να παραμείνουν οι ηλικιωμένοι ενεργά μέλη του κοινωνικού συνόλου.
Με ευθύνη του Δήμου Λευκάδας να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του ΚΑΠΗ.
Καλούμε το Δήμο Λευκάδας να επαναφέρει τον περιβάλλοντα χώρο στην αρχική του κατάσταση και να μην εμποδίζεται η απρόσκοπτη χρήση του ΚΑΠΗ από τους ηλικιωμένους.

Προηγουμενο αρθρο
Δήμος Λευκάδας: Δημοπράτηση δύο δεξαμενών ύδατος σε Φρύνι και Βλυχό
Επομενο αρθρο
Θανατηφόρο τροχαίο στην αρχαία Νικόπολη - Νεκρός 48χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.