HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΚοπιάστε να φάμε… Ριγανάδα

Κοπιάστε να φάμε… Ριγανάδα

Μεγανησιώτικη κουζίνα… Η Ριγανάδα μας.

Το ψωμί εκτός από απαραίτητο συνοδευτικό σε κάθε γεύμα στην κουζίνα μας είχε ξεχωριστό ρόλο αφού παλιότερα κάθε σπίτι είχε το δικό του ψωμί.
Κατηγορία :
Ξεραθυμικά  (Ορεκτικά )
Υλικά :
Ένα καρβέλι ψωμί από προζύμι.
Αλάτι χοντρό.
Ρίγανη
Λάδι
Σκόρδο προαιρετικά.
Εκτέλεση :
Κόβουμε σε ένα μπολ κομματάκια τετράγωνα το ψωμί και το αφήνουμε σε δροσερό σημείο να ξεραθεί αρκετά.
Ραντίζουμε με νερό τα κομμάτια έως ότου μουσκέψουν καλά.
Ρίχνουμε το αλάτι και τη ρίγανη.
Ραντίζουμε με λάδι όπως στην σαλάτα.
Σκορπίζουμε το σκόρδο κομμένο σε μικρά κομματάκια.
Συνοδεύεται με τυρί ή παστά ψάρια.

Το ψωμί χρησιμοποιείται με πολλούς τρόπους στην Μεγανησιώτικη κουζίνα, κυρίως το καρβέλι, σαν πρωινό, δεκατιανό ή απογευματινό μικρό γεύμα.

1) Φέτα από το ζεστό ψωμί ραντισμένη με λάδι και με :
Τυρί πρόβειο χλωρό ή ξερό.
Τυρί και σταφύλι.
Σαλάμι λευκαδίτικο.
Πασπαλισμένη με ζάχαρη.
Με συμπυκνωμένο ντοματοπελτέ.
Με φρέσκο κρεμυδόφυλλο ή ψάρα ( είδος σαλατικού ).
2) Προμάδα (Ζούπα)
Φέτες ψωμιού πυρωμένες στα κάρβουνα μουσκεμένες σε κόκκινο κρασί και λάδι, η σκέτο λάδι.

Καλή επιτυχία…

Πηγή: https://meganisilife.wordpress.com/

Προηγουμενο αρθρο
Γιατί μισούμε τα παιδιά;
Επομενο αρθρο
Εντυπωσιακοί δαντελένιοι σχηματισμοί

1 Σχόλιο

  1. nick
    12 Ιουλίου 2021 at 21:25 — Απάντηση

    ριγαναδα χωρις ξυδι γινεται?

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.