HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΛειτουργία ATM στη Βασιλική από τη Eurobank…

Λειτουργία ATM στη Βασιλική από τη Eurobank…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 16 Νοεμβρίου 2023 

Θανάσης Καββαδάς: «Λειτουργία ATM όλο το χρόνο στη Βασιλική από τη Eurobank, έπειτα από αίτημά μου στη Διοίκηση – Εξετάζεται η μελλοντική λειτουργία μηχανήματος για εξυπηρέτηση των καταθέσεων των επιχειρήσεων»

Απάντηση στην από 25 Οκτωβρίου 2023 επιστολή του Βουλευτή Ν. Λευκάδας, Θανάση Καββαδά, απέστειλε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank ΑΕ, κ. Φωκίων Καραβίας, στην οποία διαβεβαιώνει ότι η Τράπεζα θα διατηρήσει εφεξής σε λειτουργία όλο το χρόνο ένα από τα δύο ATM στη Βασιλική. 

Ο Βουλευτής στην επιστολή του είχε εκθέσει το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργήθηκε στις τραπεζικές συναλλαγές, όχι μόνο για τη Βασιλική αλλά για όλη τη Νότιο Λευκάδα, έπειτα από το κλείσιμο του καταστήματος ΕΛΤΑ Βασιλικής, το οποίο παρείχε τραπεζικές υπηρεσίες χωρίς να έχει αρμοδιότητα και μόνο ως εξυπηρέτηση προς τους κατοίκους και την Eurobank.

Τόνισε μάλιστα ότι, ενώ οι ταχυδρομικές υπηρεσίες θα συνεχίσουν να παρέχονται από το ταχυδρομικό πρακτορείο Σύβρου, η μη λειτουργία ATM θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις συναλλαγές των πολιτών, καθώς βεβαίως και στη λειτουργία εμπορικών καταστημάτων και επιχειρήσεων, ενώ ζήτησε επιπλέον τη λειτουργία ειδικών μηχανημάτων που να δέχονται καταθέσεις.

Στην επιστολή της Eurobank αναφέρεται:

  1. Διατήρηση σε λειτουργία όλο το χρόνο ενός από τα δύο ATM που διαθέτει η τράπεζα στην περιοχή της Βασιλικής, και όχι μόνο κατά τη θερινή περίοδο.
  2. Πρόθεση αντικατάστασης του υφιστάμενου με νέο μηχάνημα ΑΤΜ που θα δέχεται και καταθέσεις προς το τέλος του 2024, εφόσον επιλυθούν κάποια τεχνικά θέματα.
  3. Διερεύνηση της δυνατότητας εγκατάστασης εξειδικευμένου μηχανήματος που θα δέχεται καταθέσεις από επιχειρήσεις, εφόσον υπάρξει δυνατότητα εγκατάστασης σε δημόσιο κτίριο της περιοχής.
  4. Αντικατάσταση του ATM στο κατάστημα ΕΛΤΑ Νυδρίου, με ATM νέας τεχνολογίας το οποίο θα μπορεί να δέχεται και καταθέσεις. 

Σχετικά με το θέμα ο κ.Καββαδάς ανέφερε:

«Όταν ανακοινώθηκε το κλείσιμο των ΕΛΤΑ Βασιλικής τον Οκτώβριο, συναντήθηκα με κατοίκους της περιοχής, τους ενημέρωσα και τους μετέφερα το περιεχόμενο της συνάντησής μου με τη Διοίκηση των ΕΛΤΑ, άκουσα τα προβλήματα που θα τους δημιουργήσει η απουσία του καταστήματος και δεσμεύθηκα να αναλάβω πρωτοβουλίες ώστε να μην επηρεαστεί η καθημερινότητά τους από αυτήν την εξέλιξη.

Γι’ αυτό άλλωστε επικοινώνησα γραπτά και προφορικά με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurobank, κ. Καραβία, ο οποίος απάντησε άμεσα και θετικά στην επιστολή μου και ευελπιστώ ότι θα συνεχίσουμε την καλή συνεργασία μας προς όφελος των πολιτών. 

Συνεχίζουμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε οι κάτοικοι της Βασιλικής και όλης της Νοτίου Λευκάδας να συνεχίσουν να έχουν στη διάθεσή τους, όλο το χρόνο, τη δυνατότητα για αναλήψεις, καταθέσεις και άλλες τραπεζικές συναλλαγές. Το πέρασμα στην ψηφιακή εποχή δεν πρέπει να αφήσει πίσω κανέναν, οφείλουμε και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε εξίσου πρόσβαση για όλους τόσο στις ταχυδρομικές όσο και στις τραπεζικές υπηρεσίες.»

Την επιστολή του Βουλευτή προς τη Eurobank μπορείτε να δείτε εδώΤην απάντηση της Eurobank μπορείτε να δείτε εδώ

Προηγουμενο αρθρο
Λιμεναρχείο Λευκάδας: ανακοίνωση έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού
Επομενο αρθρο
Εκδρομή του Πολιτιστικού συλλόγου Ακτίου - Βόνιτσας «Η Θεοτόκος» στον Μύλο των Ξωτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.