HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΜετωπική Δράση Λευκάδας: Ντροπή και αίσχος

Μετωπική Δράση Λευκάδας: Ντροπή και αίσχος

Σήμερα είναι Τρίτη 18 Μάη. 

Από 15 Μάη έχει ανοίξει ο τουρισμός, που είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας κατά τις κυβερνήσεις, και η βασική πηγή εισοδήματος για την Λευκάδα. 

Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το κείμενο, αυτό, είναι η εικόνα που παρουσιάζει η  παραλία και ο δρόμος στην περιοχή του Αη Γιάννη. 

Η αμμουδιά έχει υποχωρήσει σε τέτοιο βαθμό που σε ορισμένα σημεία ο δρόμος μειώθηκε  σχεδόν στο μισό. 

Τεράστιες τρύπες χάσκουν στο οδόστρωμα και οι κίνδυνοι ατυχήματος είναι μεγάλοι. Η  ευαισθησία των τοπικών αρχών εξαντλήθηκε στην οριοθέτηση με πασαλάκια του  κατεστραμμένου Τμήματος για να αποφευχθούν θανατηφόρα ατυχήματα. Η αμμουδιά εξαφανίστηκε σε πολλά σημεία ή έχει μειωθεί στο ελάχιστο και στο βυθό από  την ακτή ως 30 και 40 μέτρα δεν υπάρχει άμμος, αλλά τεράστια βράχια. Παρόμοια εικόνα εμφανίζει η παραλία ως την αμμόγλωσσα, αλλά και ολόκληρη η  βορειοδυτική Ακτή του νησιού. 

Και όμως η παραλία αυτή είναι η μοναδική πρόσβαση της πόλης προς τη θάλασσα όπου  απολαμβάνουν οι Λευκαδίτες τον ελεύθερο χρόνο τους. Στην έκταση αυτή λειτουργούν  δεκάδες μικροεπιχειρήσεις, κυρίως ενοικιαζόμενα, καφέ, εστιατόρια, φιλοξενούνται  χιλιάδες επισκέπτες και σε τελική ανάλυση ζουν από τις δραστηριότητές τους αυτές  εκατοντάδες οικογένειες συμπολιτών μας. 

Πέρυσι οι τοπικές αρχές δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη να πάρουν κάποια μέτρα παρά τις  διαμαρτυρίες, από ότι φαίνεται το ίδιο θα συμβεί και φέτος. Το αποτέλεσμα θα είναι  καταστροφικό για τη φήμη και την εικόνα της περιοχής και θα έχει βαριές επιπτώσεις για  την οικονομία και τους Λευκαδίτες. 

Η λύση είναι να αντιμετωπιστεί με τα αναγκαία έργα το πρόβλημα. 

Από τις τοπικές και περιφερειακές αρχές είναι μάταιο να αναμένουμε λύσεις. 

Οι Λευκαδίτες, σύσσωμοι, πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας για την περιοχή  αυτή, για την προστασία όλων των ακτών και γενικότερα του φυσικού και οικιστικού  περιβάλλοντος, για να εμποδιστεί η εμπορευματοποίηση κάθε γωνίας δημοσίου χώρου,  για να ματαιώσουμε το ξεπούλημα του περιπτέρου στο Κάστρο και του Οινοποιείου του  ΤΑΟΛ και γενικά να εμποδιστούν οι ιδιωτικοποιήσεις που φαίνεται ότι θα πάρουν ενδημικό  χαρακτήρα. 

Η περιοχή του Περιπτέρου στο κάστρο και το Οινοποιείο δεν πρέπει να ξεπουληθούν σε  ιδιωτικά συμφέροντα. Πρέπει να αξιοποιηθούν καταλλήλως προς όφελος της κοινωνικής  πλειοψηφίας των Λευκαδιτών. 

Λύση τώρα στο πρόβλημα των ακτών Αη Γιάννη-Κάστρο. 

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Ενδεικτικά

Προηγουμενο αρθρο
Οκτώ γαλάζιες σημαίες για την Λευκάδα το 2021
Επομενο αρθρο
Ο μαθητής Στράτος- Μιχαήλ Γαζής προκρίθηκε στον 5ο Πανελλήνιο Μαθ. Διαγωνισμό Αστρονομίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.