HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΟι Ηπειρώτες Λευκάδας γιόρτασαν τον προστάτη του Συλλόγου τους Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό

Οι Ηπειρώτες Λευκάδας γιόρτασαν τον προστάτη του Συλλόγου τους Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό

(Γράφει ο Κώστας Βλάχος) 

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Λευκάδας, προς τιμήν του Αγίου Κοσμά Ιεραποστόλου και Εθναποστόλου 23 (παραμονή της εορτής) και 24 Αυγούστου (ημέρα της εορτής) πραγματοποίησε με την συνεργασία της Ιεράς Μονής Φανερωμένης εορταστικές τελετές, όπως:

Την παραμονή της εορτής, τελέστηκε μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία στον ομώνυμο Ιερό Ναό, στον λόφο της Ιεράς Μονής και μέσα σε ατμόσφαιρα ευλάβειας και κατάνυξης, έγινε και λιτάνευση εικόνας του Αγίου, πέριξ του Ιερού Ναού, προεξάρχοντος του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής π. Νικηφόρου, με την συμπαράσταση Ιερέων της Ιεράς Μητρόπολης και πατέρων της Μονής. 

Προς το εκκλησίασμα μίλησε για τον Άγιο ο Ιερομόναχος Αρχιμανδρίτης π. Σπυρίδων Μπούρης, εκπρόσωπος  της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης, αναπτύσσοντας με γνώση και γλαφυρότητα την ταπεινή ζωή και το δύσκολο έργο του Αγίου. 

Στη συνέχεια μετά το πέρας της αρτοκλασίας έγινε η αποκάλυψη εντοιχισμένης ειδικής πλακός ιστορικού Ιερού Μετοχίου στην πρόσθια όψη αυτού, από τους: 

  1. τον πρώην Πρόεδρο του Συλλόγου Ηπειρωτών κ. κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Β. και τον νυν Πρόεδρο του Συλλόγου κ. ΚΑΤΣΙΟ Δημήτριο, οι οποίοι αναφέρθηκαν και στο ιστορικό ανέγερσης του Ιερού Ναού.

Την Τρίτη 24/08/2021 στον Ιερό Ναό του Αγίου τελέστηκε θεία λειτουργία και θείο κήρυγμα από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Σκιαδαρέση Ιωάννη αναφέρθηκε στον Άγιο που αντιμετώπισε ρεαλιστικά τον κίνδυνο από την αμάθεια και από κάθε ελληνική ψυχή την γλώσσα τον εθνισμό και την θρησκεία. 

Στο τέλος της θείας λειτουργίας απηύθυνε στους πιστούς μερικές σκέψεις – παροτρύνσεις ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Φανερωμένης Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης  π. Νικηφόρος (ουσιαστικός πρωτεργάτης της ανέγερσης του Ναού) εξέφρασε μερικές απόψεις του, καλώντας τόσο τους Ηπειρώτες, όσο και τους άλλους πιστούς να βοηθήσουν για να αποτελέσει ο Ναός αυτός κόσμημα για τους χριστιανούς της περιοχής και τόπο προσκυνήματος για όλους.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Ηγούμενο π. Νικηφόρο και στο Δ.Σ. του Συλλόγου Ηπειρωτών που συνεργάστηκαν για την επιτυχία της εορτής.

Προηγουμενο αρθρο
Η Χαλκιδική πεθαίνει, όσο και αν δεν μας αρέσει να το βλέπουμε
Επομενο αρθρο
Εκκλησία στην Κρήτη γίνεται εμβολιαστικό κέντρο - «Ήθελα να βοηθήσω σε αυτή την κρίσιμη στιγμή» λέει ο πατέρας Ανδρέας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.