HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟργανωμένη ξενάγηση για μαθητές στο Κάστρο της Αγίας Μαύρας

Οργανωμένη ξενάγηση για μαθητές στο Κάστρο της Αγίας Μαύρας

Σήμερα για πρώτη φορά η ΕΦΑ Αιτ/νίας και Λευκάδος πραγματοποίησε οργανωμένη ξενάγηση για μαθητές στο Κάστρο της Αγίας Μαύρας. Η δράση “Κάτι αλλάζει στο Κάστρο της Αγίας Μαύρας, ας το ανακαλύψουμε μαζί” εκπονείται στο πλαίσιο του εορτασμού του ΥΠΠΟΑ “Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές”. 60 μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λευκάδας περιηγήθηκαν στο χώρο και στη συνέχεια ζωγράφισαν τις εντυπώσεις τους.

Καθώς το έργο ΕΣΠΑ “Ανάδειξη Κάστρου Αγίας Μαύρας” βαίνει προς την ολοκλήρωσή του, η Υπηρεσία μας επιθυμεί να “κοινωνικοποιήσει” το μνημείο και ιδιαίτερα να πλησιάσει το μαθητικό κοινό του νησιού. Ήδη, μέσω της χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ ετοιμάζουμε δυο εκπαιδευτικά έντυπα για μαθητές Α’βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης σχετικά με το κάστρο της Αγίας Μαύρας και την πειρατεία στο Ιόνιο αντίστοιχα, που σύντομα πρόκειται να διανεμηθούν στα σχολεία της Λευκάδας.

Υπεύθυνη δράσης: Βίβιαν Στάικου, αρχαιολόγος.

Προηγουμενο αρθρο
Δήμος Λευκάδας: Υπεγράφη η σύμβαση μελέτης καταδυτικού πάρκου
Επομενο αρθρο
Μολυσμένα με παρασιτοκτόνα τα φρέσκα φρούτα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.