HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣτο Κέντρο Υγείας Βασιλικής θα γίνει ο εμβολισμός με το εμβόλιο της AstraZeneca

Στο Κέντρο Υγείας Βασιλικής θα γίνει ο εμβολισμός με το εμβόλιο της AstraZeneca

Στο Κέντρο Υγείας  Βασιλικής θα γίνει ο εμβολισμός, για τις ηλικίες 60-64, με το εμβόλιο της AstraZeneca. Έχουν ήδη κλειστεί ραντεβού για όσους έχουν Άυλη Συνταγογράφηση και έχουν ενημερωθεί με μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο τους αλλά και με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για όσους διαθέτουν. Για να κλειστεί ραντεβού μέσω της Άυλης Συνταγογράφησης έπρεπε ο ενδιαφερόμενος να έχει εγγραφεί μια εβδομάδα πριν ανοίξει το σύστημα δηλαδή πριν από τις 10 Φεβρουαρίου.

Όσοι δεν έχουν Άυλη συνταγογράφηση μπορούν πολύ εύκολα να κλείσουν το ραντεβού τους με τρία βήματα στο https://emvolio.gov.gr/ Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη. Χρειάζεται ο ΑΜΚΑ και οι κωδικοί ΤΑΧΙΣ. Ραντεβού μπορεί ακόμα να κλείσουν οι ενδιαφερόμενοι μέσω ΚΕΠ καθώς και από τα Φαρμακεία.

Υπάρχει ακόμα η δυνατότητα σε όσους το σύστημα έχει  κλείσει ραντεβού να αλλάξουν τις ημερομηνίες.

Αυτόματα με το ραντεβού κλείνεται και η ημερομηνία για το επαναληπτικό εμβόλιο που θα γίνει τον Μάιο για όσους θα εμβολιαστούν τον Φεβρουάριο.

Στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το εμβόλιο της AstraZeneca θα χρησιμοποιηθεί για στις ηλικίες 18-64. Ο μόνος λόγος που υπάρχει αυτή η απόφαση, είναι ότι δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα στις ηλικίες άνω των 65 ετών, τα οποία αναμένονται μέσα στις επόμενες μέρες. Να θυμίσω ότι πολύ μεγάλες χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ, ήδη έχουν διενεργήσει εμβολιασμούς σε πολλές χιλιάδες κόσμου και άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών. Και δεδομένου ότι θα έχουμε την αποτελεσματικότητα του εμβολίου στις ομάδες αυτές μέχρι τα τέλη του μήνα, τότε αναμένεται να αλλάξουμε και την απόφαση αυτή.

Χτες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε πως το  εμβόλιο AstraZeneca συνιστάται  και  στους  άνω των 65 ετών.

Επιχειρησιακά, θα λειτουργούν δυο παράλληλα συστήματα.

Τα δύο συστήματα δεν θα διασταυρώνονται. Δηλαδή, κάποιος πολίτης που είναι άνω των 80 ετών θα μπορεί να κλείσει ραντεβού μόνο σε συγκεκριμένα εμβολιαστικά κέντρα, ενώ οι πολίτες της κατηγορίας 60-64 ετών θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού μόνο στα εμβολιαστικά κέντρα με εμβόλια AstraZeneca και όχι στα εμβολιαστικά κέντρα των υπόλοιπων κατηγοριών.

Προηγουμενο αρθρο
Βαρύ χιονιά και πολικό ψύχος φέρνει η κακοκαιρία «Μήδεια»
Επομενο αρθρο
Ανακοινώσεις Δήμου Μεγανησίου για την ολοκλήρωση του εμβολισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.