HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΣτο παραδοσιακό καφενείο του «ΓΑΡ» στην πλατεία της Καρυάς

Στο παραδοσιακό καφενείο του «ΓΑΡ» στην πλατεία της Καρυάς

Το καφενείο του «ΓΑΡ» στην πλατεία της Καρυάς στεγάζεται σε ένα πανέμορφο παραδοσιακό κτίριο ηλικίας 200 χρόνων, το οποίο έχει αναστηλωθεί και αναπαλαιωθεί υποδειγματικά πριν από πολλά χρόνια.

Ως καφενείο και μάλιστα με το ίδιο όνομα λειτουργεί  για περισσότερα από 150 χρόνια, έκτος από κάποιο διάστημα που λειτούργησε ως οπωροπωλεία και κρεοπωλείο.

Έχει όψη σε όλη την πλατεία της Καρυάς.

Σήμερα το καφενείο το λειτουργεί ο γιος του Νίκου Αραβανή, δηλαδή ο  Νίκος και η γυναίκα του, οι όποιοι είναι ιδιαίτερα πρόσχαροι και περιποιητικοί στους πελάτες τους και όπως όλοι οι γονείς, στηρίζουν όσο μπορούν τα παιδιά τους.

Σε ένα τοίχο στο εσωτερικό του καφενείου υπάρχουν αρκετές παλιές φωτογραφίες της Καρυάς άλλα και του ιδρυτή του καφενείου.

Ο Χρήστός Σκουτέρης  ήταν  ιδρυτής του καφενείου και το «ΓΑΡ» ήταν το παρατσούκλι του και έτσι το όνομα διατηρήθηκε μέχρι σήμερα. Μόνο μια οικογένεια με αυτό το επώνυμο υπάρχει στην Καρυά.

Ο Χρήστος Σκουτέρης  πήρε μέρος στου Βαλκανικούς πολέμους. Στη 2η φωτογραφία εικονίζεται στρατιώτης καθήμενος στο μέσον, όρθιος δεξιά Βασίλης Φραγκούλης.   Τραβήχτηκε μετά την νικηφόρο είσοδο του Ελληνικού στρατού στη Θεσσαλονίκη, το 1913.

Προηγουμενο αρθρο
Αποτελέσματα έλεγχου επεξεργασίας λυμάτων Βιολογικού Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Δήλωση του πρώην Δημάρχου Κ. Δρακονταειδή για την επίσκεψη του Γ. Γ. συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Μαν. Γραφάκου στη Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.