HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας: Να πληρωθούμε άμεσα όλα τα δεδουλευμένα μας

Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας: Να πληρωθούμε άμεσα όλα τα δεδουλευμένα μας

ΘΕΜΑ : «Να πληρωθούμε ΑΜΕΣΑ όλα τα δεδουλευμένα μας. Να αυξηθεί η αποζημίωση για  τις εφημερίες, τις υπερωρίες, την νυχτερινή και υπερωριακή εργασία των εργαζομένων στις  δημόσιες μονάδες υγείας». 

Για μια ακόμη φορά, παραμένουμε ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ για εργασία που πραγματοποιήσαμε τους  προηγούμενους μήνες. Συγκεκριμένα:  

• Στο κέντρο υγείας Βασιλικής οι γιατροί παραμένουν απλήρωτοι για τις τακτικές εφημερίες των  μηνών Σεπτέμβρη και Οκτώβρη και τις πρόσθετες εφημερίες τους από τον Ιανουάριο του 2023. Οι  υπόλοιποι εργαζόμενοι για τους μήνες Σεπτέμβρη και Οκτώβρη παραμένουν απλήρωτοι για την  νυχτερινή και υπερωριακή εργασία τους.  

• Στο νοσοκομείο οι γιατροί παραμένουν απλήρωτοι για τις πρόσθετες εφημερίες τους από τον Ιούλη  έως τον Οκτώβρη του 2023, ενώ οι υπόλοιποι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για την  νυχτερινή και υπερωριακή εργασία τους για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβρη και Οκτώβρη. 

Ταυτόχρονα εξακολουθεί να παραμένει απαράδεκτα χαμηλή η αποζημίωση των εργαζομένων στις  δημόσιες μονάδες υγείας για τις εφημερίες, για την νυχτερινή και υπερωριακή εργασία καθώς και για τις  αργίες και τις Κυριακές παρόλο που εργαζόμαστε μέσα σε συνθήκες αυξανόμενης εντατικοποίησης. 

Δικαιολογημένη λοιπόν είναι η αγανάκτησή μας γιατί όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι  δυσκολευόμαστε να τα βγάλουμε πέρα με τους καθηλωμένους μισθούς που δεν μπορούν να καλύψουν  τις συνεχείς ανατιμήσεις στην ενέργεια, σε βασικά είδη διατροφής καθώς και τις κοινωνικές ανάγκες τις  δικές μας και των παιδιών μας σε υγεία, μόρφωση, αθλητισμό λόγω της περαιτέρω εμπορευματοποίησής τους.  

Μας εξοργίζουν οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί που απορρίπτουν το αίτημα μας για ουσιαστικές  αυξήσεις με επαναφορά του 13ου – 14ου μισθού για να «μην κινδυνέψει η δημοσιοοικονομική  σταθερότητα» διότι την ίδια περίοδο που δεν «περισσεύουν» χρήματα για να πληρωνόμαστε στην ώρα  μας : 

➢ Ο κρατικός προϋπολογισμός καταγράφει για το πρώτο 9μηνο του 2023 «ματωμένο» πλεόνασμα 3,16 δις ευρώ. 

➢ Οι τράπεζες με κέρδη 4,57 δις το 2022 και με επιπλέον 2,8 δις στο 9μηνο του 2023 έχουν  «αναβαλλόμενο» φόρο, 130 επιχειρηματικοί όμιλοι κατέγραψαν ρεκόρ κερδοφορίας 10,41 δις το  2022, ενώ οι εφοπλιστές με τις 56 προκλητικές φοροαπαλλαγές έχουν «εθελοντική» φορολόγηση.

➢ Το 2023 προβλέπονται νέες επιδοτήσεις 8,3 δις στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους από το «Ταμείο Ανάκαμψης», που έρχονται να προστεθούν στα 11 δις που πήραν το 2022. ➢ Η εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία και τώρα στο πλευρό του Ισραήλ που σφάζει  τον παλαιστινιακό λαό αυξάνει κατακόρυφα τις πολεμικές δαπάνες, στερώντας πόρους κι από τις  δημόσιες δομές υγείας, εμπλέκοντας μας ταυτόχρονα σε θανάσιμους κινδύνους. 

Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι τόσο στη φάση της κρίσης όσο και της ανάκαμψης, μόνιμα  χαμένοι και συνήθη υποζύγια είμαστε εμείς οι εργαζόμενοι, που πληρώνουμε, με την ένταση της  εκμετάλλευσης και της φοροληστείας για να εξασφαλισθεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.  

Ζητάμε

ΑΜΕΣΑ να προβείτε σε όλες αναγκαίες ενέργειες για να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα μας.  

Να δοθεί ουσιαστική αύξηση στην αποζημίωση για τις εφημερίες και την νυχτερινή,  υπερωριακή εργασία μας.2

Προηγουμενο αρθρο
Λευκάδα  1910 - η Εύα Σικελιανού με τον μικρό Γλαύκο
Επομενο αρθρο
Κλείνουν οι τελευταίες εκκρεμότητες για την παράδοση της Αμβρακίας Οδού

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.