HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤην Τρίτη, 27/9, συνεδριάζει το Δημοτικό συμβούλιο και η Οικονομική επιτροπή

Την Τρίτη, 27/9, συνεδριάζει το Δημοτικό συμβούλιο και η Οικονομική επιτροπή

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Σύμφωνα με τις δ/ξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/10 όπως αντικαταστάθηκαν με αυτές του άρθρου 74 του Ν. 4555/18, της παρ.1β του άρθρου 177 του Ν. 4635/19 και καθώς και τις δ/ξεις των άρθρων 41 και 78 του Ν. 4954/22 & την υπ’ αρ. 375/39167/02-06-2022 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών. σας προσκαλούμε να προσέλθετε σε δημόσια Μεικτή (με τηλεδιάσκεψη μέσω εφαρμογής Webex & δια ζώσης στο Διοικητήριο-αίθουσα πολλαπλών χρήσεων) Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στις 27 Σεπτεμβρίου 2022, ημέρα Τρίτη και ώρα 16:00 για την συζήτηση των παρακάτω θεμάτων:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:

ΘΕΜΑ 1ο: Απόφαση ∆.Σ. για ορισμό Δημοτικού Συμβούλου ο οποίος θα εκτελεί χρέη Προέδρου της κοινότητας Αγίου Νικήτα του Δήμου Λευκάδας μέχρι τη λήξη της τρέχουσας δημοτικής περιόδου λόγω παραίτησης του Προέδρου της κοινότητας και μη αποδοχής της θέσης από τον μοναδικό αναπληρωματικό Πρόεδρο της κοινότητας.
Εισηγητής: Χαράλαμπος Καλός Δήμαρχος

ΘΕΜΑ 2ο: Τροποποίηση της υπ΄αριθ. 180/2021 Διαπιστωτικής Πράξης λόγω παραίτησης της Δημοτικής Συμβούλου Νίκης Κατωπόδη, η οποία είχε οριστεί τακτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ» & αντικατάστασή της.
Εισηγητής: Χαράλαμπος Καλός, Δήμαρχος

ΘΕΜΑ 3ο: Απόφαση ∆.Σ. τροποποίησης της υπ΄αριθ. 85/2021 απόφασης Δ.Σ. λόγω αντικατάστασης της παραιτηθείσας Δημοτικής Συμβούλου Νίκης Κατωπόδη, Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων.
Εισηγητής: Χαράλαμπος Καλός, Δήμαρχος

ΘΕΜΑ 4ο: Απόφαση ∆.Σ. για τροποποίηση της υπ΄αριθ. 12/2022 απόφασης Δ.Σ. λόγω αντικατάστασης της παραιτηθείσας Δημοτικής Συμβούλου Νίκης Κατωπόδη, τακτικού μέλους & Προέδρου της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου Λευκάδας.
Εισηγητής: Χαράλαμπος Καλός, Δήμαρχος

ΘΕΜΑ 5ο: Απόφαση ∆.Σ. για τροποποίηση της υπ΄ αριθ. 365/2019 απόφασης Δ.Σ. περί ορισμού εκπροσώπου του Δήμου στο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Λευκάδας με τον διακριτικό τίτλο «ΔΙΑΥΛΟΣ», λόγω παραίτησης της Δ.Σ. Νίκης Κατωπόδη.
Εισηγητής: Χαράλαμπος Καλός, Δήμαρχος

ΘΕΜΑ 6ο: Απόφαση ∆.Σ. για τροποποίηση της υπ΄αριθ. 183/21 απόφασης Δ.Σ. περί ορισμού εκπροσώπων του Δήμου στα Σχολικά Συμβούλια των Σχολικών Μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λευκάδας, λόγω παραίτησης και αντικατάστασης της Δ.Σ. Νίκης Κατωπόδη.
Εισηγητής: Χαράλαμπος Καλός, Δήμαρχος

ΘΕΜΑ 7ο: Απόφαση ∆.Σ. για ορισμό εκπροσώπου και αναπληρωτή αυτού για την Διοικητική Παραλαβή προς χρήση των έργων α) « ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΛΟΓΩ ΣΕΙΣΜΟΥ ΣΤΟ 5ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ», προϋπολογισμού 170.000,00 € από πιστώσεις ΣΑΕΠ 022, Κ.Ε. 2015ΕΠ02200006 και συνολικής συμβατικής δαπάνης 99.682,82 € με Φ.Π.Α., αναδόχου: ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ & ΣΙΑ ΕΕ και β) «Ολοκλήρωση Εργασιών Επισκευής- Ανακατασκευής στο έργο “ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΛΟΓΩ ΣΕΙΣΜΟΥ ΣΤΟ 5ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ», προϋπολογισμού 32.500,00 € με ΦΠΑ από πιστώσεις ΚΑΠ με Κ.Α.Ε. 9722.02.021.001.001. συμβατικής δαπάνης 31.850,00 € με ΦΠΑ.
Εισηγητής: Σπυρίδων Λύγδας, Αντιδήμαρχος

ΘΕΜΑ 8ο: Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση συμμετοχής του Δήμου Λευκάδας ως συνδιοργανωτή στις εκδηλώσεις Πολιτιστικών και Αθλητικών Σωματείων και Συλλόγων και επιχορήγησή τους για το έτος 2022.
Εισηγητής: Αναστάσιος Γαζής, Αντιδήμαρχος

ΘΕΜΑ 9ο: Απόφαση ∆.Σ. για λήψη απόφασης για μίσθωση ακινήτων στην κοινότητα Νικολή Δ.Ε. Απολλωνίων και κοινότητα Νεοχωρίου Δ.Ε. Ελλομένου για την στέγαση των υπηρεσιών των κοινοτήτων.
Εισηγητής: Αναστάσιος Γαζής, Αντιδήμαρχος

ΘΕΜΑ 10ο: Απόφαση ∆.Σ. για κατανομή πιστώσεων στις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για δαπάνες επισκευής και συντήρησης σχολικών κτιρίων έτους 2022
Εισηγητής: Νικόλαος Βικέντιος, Πρόεδρος ΔΕΠ

ΘΕΜΑ 11ο: Απόφαση ∆.Σ. για Γ’ κατανομή πιστώσεων λειτουργικών δαπανών στις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έτους 2022.
Εισηγητής: Νικόλαος Βικέντιος, Πρόεδρος ΔΕΠ

ΘΕΜΑ 12ο: Απόφαση Δ.Σ. για ρευματοδοτήσεις και μετατοπίσεις στύλων ΔΕΗ στο Δήμο Λευκάδας.
Εισηγητής: Σπυρίδων Λύγδας, Αντιδήμαρχος


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Σύμφωνα με τις δ/ξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 77 του Ν. 4555/18 και τις δ/ξεις του άρθρου 78 του Ν. 4954/22, σας καλούμε την Τρίτη 27/09/2022 και ώρα 11:00 σε ΤΑΚΤΙΚΗ, ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ, ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ της Οικονομικής Επιτροπής, στο Διοικητήριο, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο: Απόφαση Ο.Ε. έγκρισης πρακτικού Επιτροπής διερεύνησης τιμών για την προμήθεια με τίτλο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΝΕΡΟΥ» για την υποβολή πρότασης στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΤΑ-01/Ταμείο Ανάκαμψης/16850/02-08-2022 του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πυλώνας Ανάκαμψης 1 «ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ» ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 1.4 «Αειφόρος χρήση των πόρων, ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή και διατήρηση της βιοποικιλότητας», ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Εισηγητής: Φίλιππος Σκληρός, Αντιδήμαρχος

ΘΕΜΑ 2ο: Απόφαση Ο.Ε. για έγκριση 1ης παράτασης της συνολικής προθεσμίας του έργου: «ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΛΠΑΙΝΑΣ- ΛΕΥΚΑΔΑΣ» αναδόχου ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ.
Εισηγητής: Φίλιππος Σκληρός, Αντιδήμαρχος

ΘΕΜΑ 3ο: Απόφαση Ο.Ε. για έγκριση μελέτης και τευχών δημοπράτησης με τίτλο: «Βελτιστοποίηση υποδομών παροχής και εξοικονόμησης πόσιμου νερού Δήμου Λευκάδας – Δ.Ε. Λευκάδας» προϋπολογισμού 1.639.000,00 € (με το Φ.Π.Α), στα πλαίσια της πρόσκλησης ΤΑ-01 του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος με αριθμ. πρωτ. ΥΠΕΝ/ΓρΓΓΦΠΥ/80480/1955/4-8-2022.
Εισηγητές: Χαράλαμπος Καλός, Δήμαρχος
Φίλιππος Σκληρός, Αντιδήμαρχος

ΘΕΜΑ 4ο: Απόφαση Ο.Ε. για έγκριση μελέτης και τευχών δημοπράτησης με τίτλο: «Βελτιστοποίηση υποδομών παροχής και εξοικονόμησης πόσιμου νερού Δήμου Λευκάδας – Δ.Ε. Ελλομένου» προϋπολογισμού 713.000,00 € (με το Φ.Π.Α), στα πλαίσια της πρόσκλησης ΤΑ-01 του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος με αριθμ. πρωτ. ΥΠΕΝ/ΓρΓΓΦΠΥ/80480/1955/4-8-2022.
Εισηγητές: Χαράλαμπος Καλός, Δήμαρχος
Φίλιππος Σκληρός, Αντιδήμαρχος

ΘΕΜΑ 5ο: Απόφαση Ο.Ε. για έγκριση μελέτης και τευχών δημοπράτησης με τίτλο: «Βελτιστοποίηση υποδομών παροχής και εξοικονόμησης πόσιμου νερού Δήμου Λευκάδας – Δ.Ε. Σφακιωτών» προϋπολογισμού 556.000,00 € (με το Φ.Π.Α), στα πλαίσια της πρόσκλησης ΤΑ-01 του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος με αριθμ. πρωτ. ΥΠΕΝ/ΓρΓΓΦΠΥ/80480/1955/4-8-2022.
Εισηγητές: Χαράλαμπος Καλός, Δήμαρχος
Φίλιππος Σκληρός, Αντιδήμαρχος

ΘΕΜΑ 6ο: Απόφαση Ο.Ε. για έγκριση υποβολής προτάσεων έργων (πράξεων) από το Δήμο Λευκάδας, προκειμένου να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για την υλοποίηση του έργου: «Βελτιστοποίηση υποδομών παροχής και εξοικονόμησης πόσιμου νερού Δήμου Λευκάδας – Δ.Ε. Λευκάδας» που προτείνεται να ενταχθεί προς χρηματοδότηση στο πλαίσιο του Πυλώνα Ανάκαμψης 1 «Πράσινη Μετάβαση» και του Άξονα Προτεραιότητας 1.4, «Αειφόρος χρήση των πόρων, ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή και διατήρηση της βιοποικιλότητας», με τη συγχρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
Εισηγητής: Χαράλαμπος Καλός, Δήμαρχος

ΘΕΜΑ 7ο: Απόφαση Ο.Ε. για έγκριση υποβολής προτάσεων έργων (πράξεων) από το Δήμο Λευκάδας, προκειμένου να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για την υλοποίηση του έργου: «Βελτιστοποίηση υποδομών παροχής και εξοικονόμησης πόσιμου νερού Δήμου Λευκάδας – Δ.Ε. Ελλομένου» που προτείνεται να ενταχθεί προς χρηματοδότηση στο πλαίσιο του Πυλώνα Ανάκαμψης 1 «Πράσινη Μετάβαση» και του Άξονα Προτεραιότητας 1.4, «Αειφόρος χρήση των πόρων, ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή και διατήρηση της βιοποικιλότητας», με τη συγχρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
Εισηγητής: Χαράλαμπος Καλός, Δήμαρχος

ΘΕΜΑ 8ο: Απόφαση Ο.Ε. για έγκριση υποβολής προτάσεων έργων (πράξεων) από το Δήμο Λευκάδας, προκειμένου να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για την υλοποίηση του έργου: «Βελτιστοποίηση υποδομών παροχής και εξοικονόμησης πόσιμου νερού Δήμου Λευκάδας – Δ.Ε. Σφακιωτών» που προτείνεται να ενταχθεί προς χρηματοδότηση στο πλαίσιο του Πυλώνα Ανάκαμψης 1 «Πράσινη Μετάβαση» και του Άξονα Προτεραιότητας 1.4, «Αειφόρος χρήση των πόρων, ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή και διατήρηση της βιοποικιλότητας», με τη συγχρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
Εισηγητής: Χαράλαμπος Καλός, Δήμαρχος

ΘΕΜΑ 9ο: Απόφαση Ο.Ε. για έγκριση της τροποποίησης της μελέτης του έργου: «Βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Λευκάδας».
Εισηγητής: Σπυρίδων Λύγδας, Αντιδήμαρχος

ΘΕΜΑ 10ο: Απόφαση Ο.Ε. για έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών & 1ης Συμπληρωματικής Σύμβασης του έργου: «Βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Λευκάδας».
Εισηγητής: Σπυρίδων Λύγδας, Αντιδήμαρχος

ΘΕΜΑ 11ο: Απόφαση Ο.Ε. επί της πρόσθετης καταβολής (πριμ), πέντε τοις εκατό (5%) επί του υπολειπόμενου συμβατικού ανταλλάγματος του έργου: «Ανακαίνιση οικίας Ζαμπελίων για τη δημιουργία Ζαμπέλειου Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δήμου Λευκάδας» , αναδόχου: ΑLΡΗΑDΕLΤΑ CΟNSTRUCTIΟNS ATE
Εισηγητής: Σπυρίδων Λύγδας, Αντιδήμαρχος

ΘΕΜΑ 12ο: Απόφαση Ο.Ε. για έγκριση της μελέτης με τίτλο: «Μελέτη διορθωτικών παρεμβάσεων της πράξεως εφαρμογής περιοχής Βαρδάνια-Τσεχλιμπού & Περιβόλια-Δορυφόρος Δήμου Λευκάδας» με ανάδοχο μελετητή: Διονύσιο Μεσσήνη.
Εισηγητής: Αναστάσιος Γαζής, Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος Ο.Ε.

ΘΕΜΑ 13ο: Απόφαση Ο.Ε. περί αποδοχής επιχορήγησης Δήμου Λευκάδας για την αποπληρωμή υποχρεώσεων από διαταγές πληρωμής και τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.
Εισηγητής: Αναστάσιος Γαζής, Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος Ο.Ε.

ΘΕΜΑ 14ο: Απόφαση Ο.Ε. περί εξειδίκευσης πιστώσεων σύμφωνα με το άρθρο 203 του Ν.4555/2018 (ΦΕΚ 133Α/19-7-2018).
Εισηγητής: Αναστάσιος Γαζής, Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος Ο.Ε.

ΘΕΜΑ 15ο: Απόφαση Ο.Ε. για έγκριση μετακίνησης αιρετών εκτός έδρας για εκτέλεση υπηρεσίας.
Εισηγητής: Αναστάσιος Γαζής, Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος Ο.Ε.

ΘΕΜΑ 16 ο: Απόφαση Ο.Ε. για έγκριση κίνησης εκτός ορίων Νομού, υπηρεσιακών οχημάτων Δήμου Λευκάδας.
Εισηγητής: Σπυρίδων Λύγδας, Αντιδήμαρχος

Προηγουμενο αρθρο
Διακοπή νερού την Δευτέρα, 26/9, στους Σφακιώτες
Επομενο αρθρο
Δήμος Λευκάδας: Ξεκίνησαν οι εργασίες αντικατάστασης του ελαστικού τάπητα στο δημοτικό στάδιο της Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.