HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΤιμητική βραδιά για τον συγγραφέα Κώστα Δούκα στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας

Τιμητική βραδιά για τον συγγραφέα Κώστα Δούκα στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας

Πραγματοποιήθηκε χθες 18 Αυγούστου στον κήπο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας η πρώτη πανελλαδική παρουσίαση του νέου βιβλίου του κ. Κώστα Δούκα  

“ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ”.

Πρόκειται για το 19ο βιβλίο του συγγραφέα ο οποίος έχει συγγράψει περισσότερες από 8.500 σελίδες ιστορικών πληροφοριών υποστηρίζοντας με επιχειρήματα ότι η Ιστορική Ιθάκη είναι η Λευκάδα.

Ο κ. Κώστας Δούκας μελετά τον Όμηρο εδώ και σαράντα χρόνια και έχει γράψει  πολλά βιβλία που προέκυψαν από την μελέτη των κειμένων του Ομήρου με την οποία προάγει την ιστορική έρευνα, ιδίως όσον αφορά την εποχή που έζησε και έγραψε ο  Όμηρος.

Στην 50χρονη επαγγελματική του πορεία έχει τιμηθεί με πλήθος βραβείων και διακρίσεων μεταξύ των οποίων και της ύψιστης διάκρισης δημοσιογραφίας “ΒΡΑΒΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΑΘ. ΜΠΟΤΣΗ”. 

Η εκδήλωση-παρουσίαση, σε συνεργασία με το Πνευματικό κέντρο Λευκάδος και την Δημόσια Βιβλιοθήκη, οργανώθηκε από τον Σύλλογο για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον Νυδριού “Βίλχελμ Ντέρπφελντ”. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Χαράλαμπος Καλός ο οποίος προλόγησε τον συγγραφέα, ο πρώην Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Γαζής, κ. ά. Πρωτεργάτης στην πολιτιστική αυτή εκδήλωση η κ. Ελένη Βερυκίου, που εδώ και χρόνια μάχεται για την διάσωση και διάδοση του σημαντικότατου έργου του  Β.Ντέρπφελντ, του Γερμανού αρχαιολόγου  – ο οποίος είναι θαμμένος στην Λευκάδα – που άνοιξε οριστικά το τολμηρό αυτό ταξίδι, της αναζήτησης και αποκάλυψης της Ομηρικής Ιθάκης και που συνεχίζει ο κ. Δούκας με 40 χρόνια έρευνας, στηριζόμενος στα Ομηρικά Έπη έχοντας συγγράψει για την Λευκάδα και το Ομηρικό ζήτημα περί τα 20 βιβλία. 

Ευχαριστούμε ολόψυχα τον κ. Κωνσταντίνο Δούκα, για την τεράστια προσφορά του, τόσο στα γράμματα αλλά και στο νησί μας, την ιστορία μας, και την ανάδειξη της αλήθειας.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο “ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΙΓΗΙΣ” (https://aegeeis.gr).

Πηνελόπη Φατούρου

Προηγουμενο αρθρο
Ένα ολόκληρο πακέτο αφίσες!
Επομενο αρθρο
Τα μυστικά του γιγαντιαίου μεγαλόδοντα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.