HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΤο πανηγύρι της Παναγίας στον Αλέξανδρο

Το πανηγύρι της Παναγίας στον Αλέξανδρο

Πολύ μικρή αποδείχτηκε η πλατεία του Αλεξάνδρου για το πλήθος του κόσμου που παρευρέθηκε την παραμονή της Παναγίας στο πανηγύρι.

Κι έγινε ένα πανηγύρι, όπως αρμόζει, στους από παράδοση, μερακλήδες και χορευταράδες Αλεξανδρίτες, με άφθονο κέφι και χορό και κυρίως με μια εξαιρετική ορχήστρα. Ένα πλούσιο ρεπερτόριο με ελληνικά τραγούδια που χορεύονταν αλλά και ακούγονταν ευχάριστα από όλους.

 Η εκδήλωση άνοιξε με την καθιερωμένη εκδήλωση αναφορά στην ιστορία του  χωριού που γίνεται από τον σύλλογο «των εν Αττική Αλεξανδριτών Λευκάδας». Φέτος ήταν αφιερωμένη στους Αλεξανδρίτες ναυτικούς. Το θέμα ανέπτυξε ο Ευγένιος Μανωλίτσης, ενώ ο Δημήτρης Μανωλίτσης πλούτισε το θέμα με φωτογραφίες και συνεντεύξεις Αλεξανδριτών ναυτικών.

(Ο Αύγουστος και η πλατεία του Αλεξάνδρου, σε κάποιους από μας, έχουν ταυτιστεί με τις πριν από χρόνια εκδηλώσεις του συλλόγου «Φυγός», όταν σε αυτή την πλατεία για πρώτη και τελευταία φορά στο νησί μας, συζητήθηκαν και αναπτύχθηκαν θέματα, για το μέλλον το νησιού, τον τουρισμό, την ανάπτυξη με ή χωρίς εισαγωγικά. Και μπορεί να μην κατάφεραν αυτές οι βραδιές να αλλάξουν τον προδιαγεγραμμένο… «κατήφορο» αλλά προσωπικά τους οφείλουμε την κοινωνική και οικολογική μας ωρίμανση.)

Προηγουμενο αρθρο
Ετήσια εμφάνιση χορευτικών τμημάτων Απόλλωνα Καρυάς
Επομενο αρθρο
Αύγουστος 2023: Λιτανεία του Επιτάφιου της Παναγίας στη Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.