HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΥπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του έργου: Διαμόρφωση εισόδου παραλίας πόλης Λευκάδας

Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του έργου: Διαμόρφωση εισόδου παραλίας πόλης Λευκάδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός: «Η πόλη αλλάζει πρόσωπο».

Την σύμβαση για την κατασκευή του έργου: «Διαμόρφωση εισόδου παραλίας πόλης Λευκάδας – τμήμα έργου: Περιοχή Α – Είσοδος κόμβος», υπέγραψε ο δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός με τον κ. Πάνο Ζαβιτσάνο, εκπρόσωπο της ανάδοχου εταιρείας, ΙΟΝΙΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε., την Παρασκευή 22/7/2022. Το ποσό της σύμβασης ανέρχεται στα 2.170.239,34€, και χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ 2014-2020 (ΕΣΠΑ), με συγχρηματοδότηση από το ταμείο ΕΤΠΑ, και είναι εγγεγραμμένο στον τακτικό προϋπολογισμό του δήμου.

Με την ολοκλήρωση του έργου, πέραν των τυπικών εργασιών για τη διαμόρφωση επιφανειών και του οδοστρώματος, των δικτύων άρδευσης, των υπόγειων υποδομών και δικτύων ηλεκτροφωτισμού κλπ (σύμφωνα με τις προδιαγραφές), θα παραδοθεί ποδηλατόδρομος, κυκλικός κόμβος με σιντριβάνι, καθώς και ηλιακό ρολόι. Επίσης θα δημιουργηθούν θέσεις στάθμευσης οχημάτων και στάσης τουριστικών λεωφορείων.  Τέλος, θα διαμορφωθούν παρτέρια φυτεύσεων που θα βελτιώσουν αισθητικά την ολική εικόνα της νέας εισόδου.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση είναι μόνο η αρχή του μεγάλου έργου της διαμόρφωσης της εισόδου της παραλίας.  Ήδη στις 21/7/2022, ο δήμος Λευκάδας και σύμφωνα με τις οδηγίες της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υπέβαλε προς ένταξη πρόταση για το έργο: «Παρεμβάσεις βελτίωσης της αναπτυξιακής δυναμικής στην πόλη της Λευκάδας», στο Πρόγραμμα «Παρεμβάσεις με στόχο την βελτίωση του δημόσιου χώρου», που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης. Συγκεκριμένα, το Υποέργο 1 της παραπάνω πρότασης συμπεριλαμβάνει την 2η φάση: «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ», π/υ 3.940.000,00€

Μια μεγάλη παρέμβαση στην είσοδο του νησιού μας γίνεται πράξη, με πολλαπλά οφέλη για τους κατοίκους και επισκέπτες. 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
Αναπαράσταση χωριάτικου γάμου από τον Απόλλωνα Καρυάς
Επομενο αρθρο
Ο Θανάσης Καββαδάς για την επίσκεψη της Υφυπουργού Υγείας στη Λευκάδα

1 Σχόλιο

  1. Θειακου Ζοζιαν
    30 Ιουλίου 2022 at 10:01 — Απάντηση

    Καλά είναι η εισόδου της πόλης να αλλάξει πρόσωπο ΑΛΛΆ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΛΛΆΞΕΙ Η ΕΙΣΌΔΟΥ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΎ ΜΑΣ ΠΟΥ ΌΛΗ Η ΠΕΡΙΟΧΉ ΤΟΥ ΚΆΣΤΡΟΥ ΤΑΟΛ ΕΊΝΑΙ ΕΡΕΊΠΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΧΩΡΆΜΕ ΣΤΟ ΔΡΌΜΟ ΤΗΣ ΓΎΡΑ ΣΥΝΑΝΤΆΜΕ ΆΛΛΟ ΕΡΕΊΠΙΟ Η ΠΑΛΙΆ ΤΑΒΈΡΝΑ ΠΟΥ ΌΛΗ Η ΤΣΙΜΈΝΤΟ ΠΛΆΚΑ ΈΧΕΙ ΠΈΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΊΑ???!!!?!? ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΕΤΕ ΚΎΡΙΈ ΔΉΜΑΡΧΕ ΌΤΙ ΠΡΏΤΑ ΑΠΌ ΌΛΑ ΕΊΝΑΙ ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΑ ΥΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΜΑΣ???? ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΌΜΟ ΦΤΆΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΛΆ ΕΡΕΊΠΙΑ ΟΙ ΜΎΛΟΙ ΜΑΣ!!! ΚΆΝΤΕ ΚΆΤΙ ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΆΤΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΏΝ ΑΛΛΆ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΆ ΜΑΣ ΜΑΤΙΆ ΕΜΕΊΣ ΠΟΥ ΖΟΎΜΕ ΣΤΗ ΠΑΝΈΜΟΡΦΗ ΛΕΥΚΑΔΑ!!!!!!! ΌΠΟΥ ΥΠΆΡΧΕΙ ΕΡΕΊΠΙΑ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΣΕΒΑΣΜΌ!!!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.