HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΦεστιβάλ ΛΕΑ 2023 στον κήπο της Βιβλιοθήκης

Φεστιβάλ ΛΕΑ 2023 στον κήπο της Βιβλιοθήκης

Σας υπενθυμίζουμε και σας προσκαλούμε στο Φεστιβάλ ΛΕΑ 2023 στον κήπο της Βιβλιοθήκης Τετάρτη 21 & Πέμπτη 22.6.2023, ώρα 7.30΄

Επιπλέον εφέτος η διοργάνωση συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Ιουνίου. Για το σκοπό αυτό καλέσαμε και έχουμε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να είναι μαζί μας, δύο πολύ σημαντικοί καλλιτέχνες, η Λευκαδίτισσα μουσικός Ισιδώρα Κοψιδά, ομποΐστα,  και ο Μάριος Καζάς, πιανίστας σ’ ένα εξαιρετικό πρόγραμμα, όπου θα μας ταξιδέψουν με νότες στον κόσμο, στην λατινοαμερικάνικη ατμόσφαιρα και όχι μόνο…

Μάριος Καζάς, πιάνο

 Β Ι Ο Γ Ρ Α Φ Ι Κ Ο  Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α

Ένας από τους πιο ενεργούς καλλιτεχνικά πιανίστες της γενιάς του, ο Μάριος Καζάς έχει εμφανισθεί στους σημαντικότερους συναυλιακούς χώρους των Αθηνών (Θέατρο Ηρώδου Αττικού, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Αίθουσα Παρνασσός, Παλλάς κ.α.), σε συναυλίες και φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Δραστηριοποιείται εντονότατα στον τομέα της  συνοδείας τραγουδιού, της χορωδιακής μουσικής και της μουσικής δωματίου, συνεργαζόμενος με καλλιτέχνες διεθνούς βεληνεκούς και με τα σημαντικότερα χορωδιακά σχήματα της χώρας. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα έργα συγχρόνων Ελλήνων συνθετών, δίνοντας συχνά πρώτες εκτελέσεις και ηχογραφώντας. Το πρώτο του προσωπικό cd με τίτλο “Μποτίλια στο πέλαγο”, σε συνθέσεις Κώστα Μυλωνά έτυχε θερμότατης υποδοχής από το ραδιόφωνο, ενώ ερμηνεύει και στα cd “Αλίκη Καγιαλόγλου-Ζωντανή Ηχογράφηση, Ωδείον Ηρώδου Αττικού” και “A time for us”. 

Ο Μάριος Καζάς ξεκίνησε σπουδές πιάνου στο Αθηναϊκό Ωδείο με την Στέλλα Μακρυγιάννη και σπούδασε ως κάτοχος διαρκούς υποτροφίας στην τάξη της Γιολάντας Σεβέρη. Κατόπιν φοίτησε στο Ωδείο Athenaeum ως μαθητής της Ντόρας Μπακοπούλου και συνέχισε τις σπουδές του στο Ωδείο Αθηνών, από όπου και απεφοίτησε (Άριστα Παμψηφεί και Α’ Βραβείο Παμψηφεί και Έπαθλο Ματζαγριωτάκη, τάξη Ντ. Μπακοπούλου). Μελέτησε ακόμη ανώτερα θεωρητικά (Φούγκα) και κλαρινέτο και έχει βραβευθεί με Α’ και Β’ Βραβεία σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Πιάνου.

Ισιδώρα Κοψιδά 

Η Ισιδώρα Κοψιδά γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λευκάδα. Σε ηλικία έξι ετών  άρχισε μαθήματα πιάνου και θεωρητικών στο Ελληνικό Ωδείο και λίγο αργότερα  μαθήματα όμποε στη «Φιλαρμονική Εταιρεία Λευκάδος». 

Σπούδασε με υποτροφία στο Ωδείο Αθηνών, στην τάξη του εκλεκτού Claude  Chieulet, απ’ όπου αποφοίτησε τον Ιούνιο του 2006, παίρνοντας δίπλωμα Οξυαύλου  με το βαθμό «Άριστα παμψηφεί και Α’ βραβείο παμψηφεί». 

Παρακολούθησε διετή μεταπτυχιακό κύκλο μαθημάτων Αγγλικού Κόρνου με  τον ίδιο καθηγητή, καθώς και σεμινάρια και  μαθήματα με τους S. Fuchs, T. Indermuehle, C.   Schneider, F. Thouand, L. Pellerin, Ph.   Mahrenholz, Δ. Βάμβα και Martin Frutiger (E.   Horn). 

Σπούδασε επίσης ανώτερα θεωρητικά της   μουσικής με τον Γιώργο Διαμαντή (αρμονία,  αντίστιξη). 

Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Μουσική   Ακαδημία-Hochschule της Βασιλείας της   Ελβετίας με τον prf. Omar Zoboli.   Έχει συνεργαστεί με την Κρατική Ορχήστρα   Αθηνών, την Εθνική Λυρική Σκηνή, τη   Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, τη   “Sinfonietta Αθηνών”, την Αθηναϊκή Συμφωνική   Ορχήστρα Νέων, την Metropolitan Symphony   Orchestra of Athens και ως σολίστ με την   Ορχήστρα Δωματίου Ψυχικού.   Είναι μέλος της Αθηναϊκής Φιλαρμονίας. 

Η σολιστική της δραστηριότητα ξεκινά τον   Φεβρουάριο του 2008, λαμβάνοντας μέρος με   ρεσιτάλ Οξυαύλου στον 20ο κύκλο συναυλιών “Οι   Νέοι για τους Νέους” στην Αίθουσα Φίλιππος   Νάκας. Έχει δώσει ρεσιτάλ και συναυλίες σε   διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού   (Ελβετία, Λίχτενσταϊν, Ιταλία, Γαλλία, Αυστρία,   Κύπρος, Ουγγαρία, Γερμανία).  

Το 2009, μια ιδιαίτερη συγκυρία την ένωσε μουσικά με τον πιανίστα Μάριο  Καζά και έκτοτε οι δύο καλλιτέχνες αποτελούν σταθερό ντούο, παρουσιάζοντας τόσο  έργα του κλασσικού ρεπερτορίου, για όμποε/αγγλικό κόρνο και πιάνο, αλλά ιδίως και  έργα λιγότερο γνωστά, τα οποία συχνά ερμηνεύουν σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση.  

Μεταξύ άλλων, ρεσιτάλ αγγλικού κόρνου με έργα σε πρώτη πανελλήνια  εκτέλεση (το 1ο ρεσιτάλ αγγλικού κόρνου στην χώρα μας), “Καπρίτσια για όμποε και  πιάνο” και έργα σε φόρμα χορού από την εποχή του Μπαρόκ έως τις μέρες μας (στην 

αίθουσα του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου “Παρνασσός”, του Λαογραφικού  Μουσείου Αίγινας, του Παπαστράτειου Μεγάρου Αγρινίου, του Μαλλιαροπούλειου  Δημοτικού Θεάτρου Τρίπολης κ.α.). Έχουν εμφανιστεί σε συναυλίες στην Αθήνα και  σε άλλες πόλεις της Ελλάδος. 

Τον Ιούνιο του 2010, στo πλαίσιο του προγράμματος Erasmus, συνεργάστηκε  ως solo oboe με την “Orchestra Accademica Internazionale” του “Conservatorio  Cimarosa” στο Avellino της Ιταλίας. 

Δύο χρόνια αργότερα, παρακολούθησε κύκλο μαθημάτων όμποε στη Θερινή  Μουσική Ακαδημία της Νίκαιας στην Γαλλία με τον Fabien Thouand.  Ερμήνευσε σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση το έργο “Πέντε Μέριμνες για  όμποε και πιάνο”, από τις κλασσικές συνθέσεις του Γιάννη Μαρκόπουλου. Τον Μάρτιο του 2013, ύστερα από πρόκρισή της, κλήθηκε στη Doha από τηνQatar Philharmonic Orchestra η οποία διεξήγαγε διεθνή διαγωνισμό και συμμετείχε  στον τελικό γύρο των ακροάσεων της ορχήστρας για τη θέση του solo cor anglais. 

Αποφοίτησε από το τμήμα Ευρωπαϊκού Πολιτισμού της Σχολής  Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Από το 2015 έως το 2021 έζησε κι εργάστηκε στην Ζυρίχη μελετώντας  παράλληλα με τον Martin Frutiger.  

Τα έτη 2016 και 2018, εξελέγη μέλος του διοικητικού συμβουλίου του  Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Ελβετίας (SEEEL). 

**

Προηγουμενο αρθρο
Πρόγραμμα πανηγύρεως Μονής Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στο λιβάδι Καρυάς
Επομενο αρθρο
Κέντρο Πρόληψης Λευκάδας «Δίαυλος»: Ευχαριστήριο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.