HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΌταν ανακαλύψαμε τη λίμνη του Κομηλιού!

Όταν ανακαλύψαμε τη λίμνη του Κομηλιού!

Ήταν το 2014 όταν παρουσιάσαμε το άρθρο:  Υγρότοποι της Λευκάδας.

Στο άρθρο γίνονταν  αναφορά για τον υγρότοπο «LEF007, με την ονομασία Έλος κοιλάδας Κομηλιού». Παρουσιάζονταν επίσης και 2 φωτογραφίες από ένα… όμορφο λιβαδάκι.

Μέχρι που ήρθαν οι περσινές -τέτοιο καιρό- νεροποντές, ο γνωστός μας ΙΑΝΟΣ.  Τότε ήταν που ο φίλος Γιάννης Μεσσήνης  μας έστειλε τις εκπληκτικές φωτογραφίες από την… λίμνη του Κομηλιού.  Ούτε μας πήγε στο νου πως το λιβαδάκι με την πρασινάδα είχε μεταμορφωθεί από τις βροχές σε μια πανέμορφη λίμνη. Δες εδώ κι εδώ.

«Το Κομηλιό είναι το πρώτο χωριό που συναντάμε μετά τη διασταύρωση του δρόμου προς το Ακρωτήριο Λευκάτας και το Πόρτο Κατσίκι. Βρίσκεται σε μια απίστευτης ομορφιάς τοποθεσία, χτισμένο μέσα σε πεύκα, κυπαρίσσια και ελιές στην βόρια πλαγιά ενός οροπεδίου που καταλήγει σε μια λίμνη, τη Λίμνη του Κομηλιού, και σε υψόμετρο 500 μέτρων. Οι μόνιμοι κάτοικοι είναι ελάχιστοι, όμως οι Κομηλιώτες είναι πολλοί και διασπαρμένοι σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Το Πάσχα και κυρίως το Καλοκαίρι το χωριό αποκτά ζωή όπου πολλοί που διατηρούν οικίες στο χωριό περνούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Στα τοπικά όρια του χωριού υπάρχουν σημαντικά αξιοθέατα όπως η Λίμνη, που το φθινόπωρο, το χειμώνα και την άνοιξη γεμίζει με νερό, και μια εξαιρετικής ομορφιάς παραλία, ανεξερεύνητη καθώς η πρόσβαση από στεριά είναι ακόμη αδύνατη. Το χωριό γιορτάζει στις 17 Ιουλίου, εορτή της πολιούχου του Κομηλιού, Αγίας Μαρίνας, στο γραφικό ξωκκλήσι στην κορυφή του λόφου Ανατολικά πάνω στο δρόμο προς τον Άγιο Πέτρο.»

Καμαρώστε κι άλλες πανέμορφες φωτογραφίες από την λίμνη στο Κομηλιό του Γιάννη Μεσσήνη.

Προηγουμενο αρθρο
Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη στις 24/9/2021 το Δημοτικό συμβούλιο - τα θέματα
Επομενο αρθρο
Επαναλειτουργία Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Τσεχλιμπού

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.