HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑγώνας ποδηλάτου με ρούχα εποχής

Αγώνας ποδηλάτου με ρούχα εποχής

Οι Σπέτσες πάνε να γίνουν το πιο glamorous νησί της χώρας. Όποιος βρέθηκε στο νησί το Σαββατοκύριακο 1- 2 Νοεμβρίου είχε την τύχη να βιώσει μια μοναδική εμπειρία, χάρη στο πρώτο Tweed Run. Πρόκειται για τον πιο φινετσάτο αγώνα ποδηλασίας, όπου οι συμμετέχοντες -όπως λέει και ο τίτλος του event- πρέπει να φοράνε ρούχα tweed!

Ήταν ένα ταξίδι στον χρόνο, όπου ντόπιοι, επισκέπτες και ξένοι το ένιωσαν στον απόλυτο βαθμό. Η πρωτοβουλία του event ανήκει στους ιδιοκτήτες του Poseidonion Grand Hotel, Μανώλη Βορδώνη και Αντώνη Βορδώνη, ενώ ο θεσμός έχει ξεκινήσει εδώ και έξι χρόνια στο Λονδίνο.

Μεγάλη ήταν η συμβολή του κ. Γ. Σινάνογλου, του ανθρώπου που έφτιαξε και διατηρεί το Ελληνικό Μουσείο Ποδηλάτου και ο οποίος έφερε από την Αθήνα στο νησί τα πολύ ιδιαίτερα ποδήλατά του, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από τους συμμετέχοντες στο event.

2

Παρόλο που ήταν η πρώτη φορά που λάμβανε χώρα το συγκεκριμένο event στην Ελλάδα και υπήρχαν πράγματα που δεν είχαν προβλεφθεί, το μεράκι των ντόπιων αλλά και η εμπειρία των διοργανωτών κατάφεραν να προσφέρουν ένα μοναδικό συναίσθημα στους επισκέπτες.

3

Σκοπός της οργάνωσης, εκτός από τη διασκέδαση, ήταν μέσα από το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού να γνωρίσει κάποιος καλύτερα το νησί και να μάθει πράγματα για μέρη που ίσως είχε επισκεφτεί ξανά, αλλά δεν είχε ιδέα τι σημαίνουν για τον τόπο.

4

«Είδα ένα παιδί 20 χρονών ντυμένο με tweed και ήταν ίδιος ο πατέρας του πριν 30 χρόνια», είπε στο Star με καμάρι ένας οδηγός του νησιού στην επιστροφή και τότε συνειδητοποίησα ότι τέτοιες πρωτοβουλίες κάνουν μεγάλο καλό τόσο στην ψυχολογία των επισκεπτών, όσο και στους κατοίκους.

5

Στα συν του event ήταν η πολύ καλή οργάνωση, τα δεκάδες βραβεία που δόθηκαν για το καλύτερο ποδήλατο, την καλύτερη εμφάνιση και διάφορες υποκατηγορίες αυτών, το άφθονο φαγητό και η… κριτική επιτροπή των «καλλιστείων», στην οποία μεταξύ άλλων συμμετείχε ο γνωστός σχεδιαστής, Βασίλης Ζούλιας.
Πάνω από όλα όμως, το σημαντικότερο ήταν το συναίσθημα που δημιούργησε στους περισσότερους από τους συμμετέχοντες, η όλη διαδικασία και μάλιστα οι υπεύθυνοι αποφάσισαν αντί για του χρόνου να το επαναλάβουν σε λίγους μήνες.

6

Eγινε ήδη παντού στον κόσμο

Με αφετηρία το Λονδίνο πριν από 6 χρόνια και έχοντας ήδη εξαπλωθεί από το Τόκυο μέχρι τη Νέα Υόρκη και το Τορόντο, το συναρπαστικό Tweed Run έφτασε και στην Ελλάδα!

7

8

Ο πιο «κομψός» ποδηλατικός αγώνας που πρεσβεύει το στυλ και τη φινέτσα μιας άλλης εποχής, δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί σε άλλο μέρος εκτός από τις Σπέτσες, το κοσμοπολίτικο νησί χωρίς αυτοκίνητα, λουσμένο με τη γοητεία και την καλαισθησία που αρμόζει σε αυτό το γεγονός.

Ένας αγώνας διαφορετικός από τους υπόλοιπους, το Tweed Run, δεν αφορά στην ποδηλασία όπως την έχουμε συνηθίσει. Οι συμμετέχοντες βάζουν τα καλά τους, μειώνουν ταχύτητα και απολαμβάνουν τη διαδρομή, συναγωνίζονται για το ποιός θα φοράει το καλύτερο vintage σύνολο, χαλαρώνουν με μυρωδάτο τσάι και χαίρονται την εξοχή με ένα αυθεντικό πικ-νικ. Με το tweed ύφασμα να έχει την τιμητική του, τα vintage παντελόνια, σακάκια, μάλλινα πουλόβερ και παλτό, οι φούστες ποδηλασίας και κάπες για τις γυναίκες, και αξεσουάρ όπως παπιγιόν, φουλάρια, γραβάτες, τιράντες και τραγιάσκες, θα πρωταγωνιστήσουν καθώς στο τέλος της διαδρομής άντρες και γυναίκες βραβεύονται για το καλύτερο ενδυματολογικό σύνολο. Οι λάτρεις του vintage έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν για το βραβείο του καλύτερου vintage ποδήλατου. Όσοι πάλι δεν έχουν ένα τέτοιο στην κατοχή τους, τότε μπορούν να βάλουν σε πράξη τις διακοσμητικές τους ανησυχίες και να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό για το καλύτερα διακοσμήμενο ποδήλατο.

9

13

10

11

12

Πηγή: www.iefimerida.gr

Προηγουμενο αρθρο
Τα θέματα της επόμενης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου
Επομενο αρθρο
Ανακοίνωση της Ιόνιον Σταρ στην ανοιχτή επιστολή του ΤΑΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.