HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣυνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λευκάδας

Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λευκάδας

 Δελτίο Τύπου

Συνεδρίασε την  Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου Λευκάδας το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Δημάρχου και Προέδρου του Σ.Τ.Ο  Δρ. Ξενοφώντα Ν. Βεργίνη   με θέμα την προετοιμασία και τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας και τον συντονισμό δράσης των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση δασικών και άλλων πυρκαγιών ενόψει της επικείμενης αντιπυρικής περιόδου.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα θέματα σε σχέση με την πυροπροστασία του Δήμου, τον εξοπλισμό οχημάτων που διαθέτει ο Δήμος μας και το ανθρώπινο δυναμικό του. Στη συνέχεια, υπήρξαν τοποθετήσεις των συμμετεχόντων και διαλογική συζήτηση με έμφαση στις ενέργειες που έχουν ήδη γίνει  αλλά και αυτές που έχουν δρομολογηθεί να γίνουν στον τομέα της πρόληψης.

Στη Συνεδρίαση συμμετείχαν ο  Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κ. Δουβίτσας Αντώνιος ο Αντιδήμαρχος  Πολιτικής Προστασίας, κ. Λάζαρης Νικόλαος , ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λευκάδας ,  ο Λιμενάρχης Λευκάδας ,εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης, εκπρόσωπος του Διοικητή της 4ης Μ.Σ.Ε.Π. της Αεροπορίας, ο Δασάρχης Λευκάδας, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, εκπρόσωπος της δημοτικής αστυνομίας οι Διευθυντές οι Προϊστάμενοι και υπάλληλοι των εμπλεκομένων υπηρεσιών του Δήμου καθώς και εκπρόσωπος της ομάδας εθελοντών.

Ο Δήμος Λευκάδας  με κύριο γνώμονα την αποτελεσματική προστασία της ανθρώπινης ζωής, του περιβάλλοντος, αλλά και των περιουσιών των πολιτών, βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση και στενή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

                                           Από τον Δήμο Λευκάδας 

Προηγουμενο αρθρο
Κερατά Αντριέλλο που σκότωσες το λύκο - Στη μνήμη του Κώστα Πατρίκιου- Αντριέλου
Επομενο αρθρο
Αυτά συμβαίνουν στο Νυδρί

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.