HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕξηγήσεις για τις καθυστερήσεις στο γήπεδο Τσουκαλάδων και το κλειστό γυμναστήριο ζήτησε ο Θανάσης Καββαδάς

Εξηγήσεις για τις καθυστερήσεις στο γήπεδο Τσουκαλάδων και το κλειστό γυμναστήριο ζήτησε ο Θανάσης Καββαδάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 7 Μαρτίου 2019

Εξηγήσεις για τις καθυστερήσεις στα έργα του γηπέδου των Τσουκαλάδων και του κλειστού γυμναστηρίου Λευκάδας ζήτησε ο βουλευτής Θανάσης Καββαδάς από τον υπ. Αθλητισμού

Τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των έργων ανακατασκευής του γηπέδου των Τσουκαλάδων και επισκευής και συντήρησης του κλειστού γυμναστηρίου Λευκάδας έφερε στη Βουλή ο βουλευτής Θανάσης Καββαδάς, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού και άλλες διατάξεις».

 Ο βουλευτής, ζήτησε εξηγήσεις από τον υπουργό για τους λόγους τους οποίους  έχουν σταματήσει οι εργασίες, σημειώνοντας απευθυνόμενος προς τον υπουργό ότι, «έχει ζητηθεί παράταση προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου και υπουργείου, και ακόμα δεν έχει δοθεί έγκριση από εσάς».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε καθυστερούν και οι πληρωμές «με αποτέλεσμα να μην συνεχίζουν τα έργα και να υπάρχει σημαντικό πρόβλημα και στις ομάδες και στους αθλητές».

Επί του νομοσχεδίου ο κ. Καββαδάς έκανε λόγο για κρατικό παρεμβατισμό στον αθλητισμό και φωτογραφικές διατάξεις με σαφή στόχευση την ικανοποίηση της εκλογικής πελατείας της κυβέρνησης.

«Αντί να φέρνετε τέτοιες διατάξεις για μικροκομματικό όφελος, θα πρέπει να δείτε το μεγάλο θέμα της παντελούς έλλειψης χρηματοδότησης και ενίσχυσης των ερασιτεχνικών σωματείων» υπογράμμισε ο βουλευτής, υπογραμμίζοντας την «οικονομική ανέχεια και απαξίωση των σωματείων αυτών, που σε όλη την Ελλάδα κρατούν τη νεολαία μας μακριά από τις κακοτοπιές και προάγουν το αθλητικό ιδεώδες».

Ο βουλευτής αναφέρθηκε στην ανοχή της κυβέρνησης απέναντι στη βία που επικρατεί στον αθλητισμό. «Είχαμε σφοδρές συμπλοκές οπαδών στη Νίκαια σε ποδοσφαιρικό αγώνα Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, συμπλοκές στο ‘’Παπαστράτειο’’ σε αγώνα πόλο Γυναικών και συμπλοκές στο Αιγάλεω σε αγώνα μπάσκετ του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής Κατηγορίας. Και βέβαια, δεν ξεχωρίζουμε αυτά τα περιστατικά από το γενικότερο κλίμα ανομίας που υπάρχει στη χώρα και την οποία η κυβέρνησή σας ανέχεται, όταν σε καθημερινή βάση ομάδες ανθρώπων, οι κάθε λογής Ρουβίκονες αυτής της χώρας, μπορούν να μπαίνουν οπουδήποτε και να τα «σπάνε»
ανενόχλητοι» σημείωσε, καταγγέλλοντας τη διαγραφή προστίμων που είχαν επιβληθεί σε ομάδες βόλεϊ πριν ένα χρόνο έπειτα από σοβαρά επεισόδια, με απόφαση του ίδιου του υπουργού.

Επίσης κατήγγειλε τη μετατροπή της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, με επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού ανοίγοντας όπως τόνισε «παράθυρο σε διάφορες ρουσφετολογικές δυνατότητες», καθώς και στο άρθρο 26 με τον οποίο επιβάλετε σταυροδοσία μέχρι το 30% των θέσεων εκλογής σε ομοσπονδίες, ενώσεις και σωματεία. «Στην προσπάθειά σας να παρέμβετε στον αθλητισμό θα δημιουργήσετε σοβαρά οργανωτικά προβλήματα και θα προκαλέσετε αδιοίκητο στην αθλητική πυραμίδα» σημείωσε, τονίζοντας απευθυνόμενος προς τον υπουργό ότι «τα σωματεία και οι ενώσεις θέλουν ισχυρές διοικήσεις που θα εργάζονται για την ανάπτυξη του σωματείου και του αθλητισμού και όχι για τη δημιουργία συσχετισμών».

Ο βουλευτής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη διάταξη που προβλέπει να απαρτίζεται από γυναίκες το 1/3 των Διοικητικών Συμβουλίων αθλητικών σωματείων και ενώσεων, σημειώνοντας ότι «πρέπει να ενθαρρύνουμε περισσότερες γυναίκες να ασχοληθούν ενεργά με τον αθλητισμό», ωστόσο «η αναγκαστική παρουσία γυναικών
που επιβάλει το σχέδιο νόμου, θα οδηγήσει στη τυπική και όχι στην ουσιαστική ενασχόλησή τους», εξηγώντας επίσης ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να μην μπορεί να ασκηθεί διοίκηση λόγω «πιθανής άρνησης των γυναικών να θέσουν υποψηφιότητα».

Μεταξύ άλλων ο κ. Καββαδάς, ζήτησε την απόσυρση της διάταξης του νομοσχεδίου η οποία δίνει τη δυνατότητα σε μετόχους στοιχηματικών εταιρειών να κατέχουν μετοχικό κεφάλαιο έως 15 % και να διοικούν ομάδες, την ίδια ώρα που ιδιοκτήτης πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ καθώς και συγγενής του μέχρι δευτέρου βαθμού, δεν μπορεί να είναι μέλος σωματείου του οποίου οι αγώνες προσφέρονται για στοιχηματισμό, τονίζοντας ότι «η συγκεκριμένη διάταξη ενδέχεται να πλήξει την αξιοπιστία των πρωταθλημάτων και σίγουρα θα εντείνει την καχυποψία του μέσου φίλαθλου».

Ακολουθεί οπτικοακουστικό υλικό

Προηγουμενο αρθρο
Κουλούρα Λευκαδίτικη
Επομενο αρθρο
Μηνύματα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.